ilk buluşma

Evinize gelen misafirin hadi yemek yiyelim demesini mi beklersiniz yoksa hadi yemek yiyelim mi dersiniz? Burda siz ayıp etmişsiniz ne amaçla olursa olsun şehrinize gelen insanı musafir görüp ev sahipliği yapmanız gerekirdi
hayir ne alakasi var evde mi agirliyorum? bu kiyaslamaniz cok sacma.. benimle tanismaya gelen biri bu.

Bu adamda sahiplenici ve girişken bi tavır yok sana soyliim...Misafir olarak gelmiş olması illa yeni gelin gibi süzülüp açlığını bile söylememesini gerektirmez...Saat 10da yola cıkmıs herif 2 de gelmiş...Ne yapalım dediğinde kahvaltı etmedim açım istersen bi.öğle yemeği yiyebiliriz diyemeyecek kadar çekingenlik te neyin nesi? Ben de yaş 20lerin başı falan sandım yani...Cimrilik değil bu da kontrolü tamamen ev sahibi o diye kıza bırakmak...Gerek yoktu sonucta erkek olan o. En azından sorulunca yönlendirebilirdi...Aç aç beklemiş

Ay boşver valla...

Kavalti etmeden 4 saat yoldan gelmis ve siz guzel restoranlar var deyince ac degilim demis , saat 4te sormussunuz, siz ben aciktim demeseniz o hala bir sey yemeyecekmis resmen. 33 yasinda kocaman is guc sahibi adam, bence onun size yemek yiyelim demesi gerekirdi. Ben adamda cimrilik sezdim ama ikinci gorusmeyi de yapin , eger oyle ise iyice bir emin olun bence. En ucuz menuyu sectik demissiniz, ona nasil karar verdiniz?

Bu adamda sahiplenici ve girişken bi tavır yok sana soyliim...Misafir olarak gelmiş olması illa yeni gelin gibi süzülüp açlığını bile söylememesini gerektirmez...Saat 10da yola cıkmıs herif 2 de gelmiş...Ne yapalım dediğinde kahvaltı etmedim açım istersen bi.öğle yemeği yiyebiliriz diyemeyecek kadar çekingenlik te neyin nesi? Ben de yaş 20lerin başı falan sandım yani...Cimrilik değil bu da kontrolü tamamen ev sahibi o diye kıza bırakmak...Gerek yoktu sonucta erkek olan o. En azından sorulunca yönlendirebilirdi...Aç aç beklemiş

Ay boşver valla...
Belki gerçekten aç değil uzun yol sonrası midem bulanır benim mesela yemek dusunemem.Adam tecrübesiz gibi geldi bana bu konularda

Belki gerçekten aç değil uzun yol sonrası midem bulanır benim mesela yemek dusunemem.Adam tecrübesiz gibi geldi bana bu konularda

Ya kahvaltı etmiceksin aksam saat 16 olacak nasıl aç değil ya.
Tecrübesiz belli işte zaten...Valla ben hiç.istemem öyle pısırık çekingen adam..

Erkeğin teklif etmesini hesap ödemesini savunanlardanim ama o ilk defa sizin yanınıza gelmiş bilmediği yer. Napalim diye sorulmaz adama üstüne bir de acikti belki o da sen aç değilsin diye aç değilim dedi. Sen hatalisin. Kaba davrwnan sen olmuşsun. O misafir ilk görüşme vs planı sen yapmalı yemegi sen odemeliydin. Cimri olsa kartını uzatmazdi. Ben neler gördüm hey hey.. cimri adamı tanirim

planlamayi siz yapsaniz daha iyi olurdu. ölçme işlemini siz oraya gidince yapardınız. vey hesabi ödeyip ödemediğinden anlardini cimri mi değil mi diye. size bırakmış seçimleri bence. belki sizin yemek yemek istemeyeceğiniz düşünmüştür.

Aranızdaki diyalogları okurken sıkıldım. Aslında mevzu hesap değil. Çekinmiş mi olabilir diyeceğim de resmen ne diyeceğini bilememiş gibi saçmalamış durmuş. Bilmiyorum etkilenmiş olabilir heyecanlanmıs olabilir duygusal olarak karmaşa yaşamış olabilir, belki bir şey hosuna gitti veya gitmedi insanın aklına binbir çeşit şeyler geliyor.

2 buluşmayı da gerçekleştirin yine aynı olacak mı bakalım.

Hekes çekinmiş utanmış misafir falan demiste arkadaş 33 yaşında kocaman adam. Adap bilmiyor mu ? Yemek yemeyi de söylemeye utacak mi Allah aşkına?
Yani cinsiyet ayrımı yapmayı sevmem ama erkek dediğin biraz lider ruhlu olacak bir şeylere yön vermesini bilecek.
Tamam bir kadının yanına gelmiş ama sonuçta burada hangi restaurantta yemek yiyelim sence ? Var mi sevdiğin bir yer ? Gibi bir soru da sorabilirdi. Saatlerce harçlığı olmayan liseliler gibi birşey yemeden gezmek nedir allah aşkına? Hiç sevmem böyle erkekleri. Yaşına nazaran konuşuyorum. Onun yaşında erkekler çoluk çocuk bakıyor sonuçta küçük değil 33 yas. Bir zahmet farklı şehirden de gelmiş olsa centilmenlik göstersin bazı konularda. Sonuçta evine misafir gelmemis. Bu kadar pasif kalmasına gerek yok.

Beklentisi olmak kadınlara özgü bir lüks mü? Yemek yiyelim demesini beklemişsiniz, belki o da sizden beklemiştir. Misafir olan o çünkü, o kadar yolu kalkıp gelmiş, siz bir "yemek yiyelim, yoldan geldin, ben de açım" deme açıklığını bile göstermemişsiniz. Belki o da bu kadar basit şeyleri dile getirebilecek bir kadın beklentisi içinde olduğu için teklif etmemiştir.

Merhaba. yaklaşik 2 hafta önce kuzenim bir arkadaşi ile beni tanistirmak istedi. ilk once cocugun fotosunu atti, begendim. benim fotografi da arkadasina atti. arkadasi da begenince biz ilk once telefonda gorusmeye basladik. cunku farkli sehirlerdeyiz ve 4 saat sürüyor mesafe. telefonda gorusurken konusmalarindan ve üslubundan etkilendim. 1 hafta telefonla gorustukten sonra o benim bulundugun sehire geldi ve buluştuk. ben onu gardan aldim. gardan aldiktan sonra bir alişveriş merkezine gittik. saat 14 00 du yani ogle yemegi vakti. sordum ne yapalim diye sen bilirsin dedi ben de pastaneye gidelim dedim. şık bir pastaneye gittik alisveris merkezinin icinde. 2 saat boyunca oturduk cay ictik. ordan sıkılıp çiktik.alisveris merkezine ait teras gibi bi yer vardi orda oturduk derken ben "ne yapalim dedim. o da bilmem dedi. o an ben ondan "yemek yiyelim" demesini bekliyorum. cunku gercekten cok aciktim saat 16 olmustu. ben ona sabah kacta kahvalti yaptin dedim. o da "aslinda ben kahvalti yapmadim" dedi. (pastaneye gitmeden önce "ne yapalim" diye sordugumda da "aç degilim" demisti.) tabi hala yemek yiyelim demiyor. ben de peki ac misin dedim. "yani bilmem falan " deyip gecistirdikten sonra sen ac misin ? diye sordu. ben de açim dedim. (normalde bu sekilde cevap vermek tarzim degil ama gercekten cok acikmistim) ben oyle dedikten sonra yemek yiyelim dedi. restoranta geldik. en ucuz menuyu secip yemegimizi yedik. takilmayayim diyorum ama bu tarz davranan insanlardan acayip soguyorum. "yemeğe gidelim" veya burda yemek yenilecek hoş bir restoran var mi" demesini beklerdim. aslinda bu incelik bile degil;olmasi gereken. kaba ve cimri geldi o an ki tavri. cok mu inceliyorum takiyorum bilmiyorum. yemeden içmeden kısmayan kibarliga ve ayni zamanda hayat kalitesine onem veren biriyim. onun da guzel bir meslegi var benim de. o 33 ben 32 yasindayim. onun yuzyuze gorusmemizle ilgili dusunceleri olumlu hatta her firsatta olumlu oldugunu dile getiriyor. ben de olumluymus gibi hissettirdim ona. ama bilemedim 2. gorusmeyi yapsammi? yorum bekliyorum sizden:)

Ben sizi çok iyi anladım aslında. Bende yemek yiyelim teklifini erkekten beklerim. Aslında o yoldan geldiği için yanlış olabilir ama benim de tavrim bu...o teklif etsin hesabida o ödesin isterim. Biraz ataerkil bakıyorum bu kısma sanırım. Lakin bence devam edin görüşmeye.ilk buluşma sonuçta...ne yapacağını bilememis olabilir bide arkadaşların dediği gbi yoldan geldigi için siz teklif edin diye beklemisde olabilir. Zaman verin bence

ben problem göremedim
ilk buluşma da farklı il e gitmiş adamın temkinli yaklaşması normal geldi bana
güzel bir yerde yemek yiyelim deyince abartılı fiyatlı bir yere götürmenizden çekinmiştir
bununla midenizi bulandırmayın
normalde kibar düşünceli ise

yemek saatinde buluşup yemek yerine çay içen insandan olmaz. bunun başka şehire gelmekle de alakası yok. bilmediği bir yerde plan yapamaz ama konuya "öğlen oldu, güzel bir yemek yiyelim, nereyi önerirsin?" diye girebilirdi.

insanın kendini belli edeceği nokta ilk buluşma zaten.

Back
X