• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ilk buluşmada anlaşılır mı?

Ben faizde yanlış/günah bir durum görmüyorum. Sonuçta ben bankaya paramı işletmesi için veriyorum, karşılık olarak onların da kendine pay biçmeleri normal. Banka da bana bedavadan para vermiyor zaten, paramdan ettiği karın bana düşenini veriyor. Paradan aldığım kar da zaten beni zengin yapmıyır, enflasyon karşısında alım gücümü sabitliyor. Parayla yatırım yapmamak enflasyon karşısında sıfıra inmesine izin vermek demek.

Kapitalist ekonomi o zaman tümden cehennemlik, içinde yaşayan bizler keza. Kurlara karar veren Merkez bankası da, bankalarla iş yapan tüm işyerleri, maaşı onlara yatıran işyerleri, ordan maaş alan insanlar yani herkes. Kapitalist düzende ne , ne kadar günah/günahsız hocanın anlayamayacağı kadar karmaşık bir konu, ekonomi okumuş birine sormak gerek.
tum ıs yerlerı kurumlar kit ler ne var ne yoksa bankayla calısır. tum personel - memur- işcılerın maaşı bankadan yatar
bu da ısveren ve banka anlasmasıdır karsılıklı cıkar ılıskısıdır
demekkı calısan herkes aslında haram para yıyor :D
cunku ıs yerlerı bankaya talımatı verır
bankayla anlasmalıdır 1 gun banka ıcerde onu ısletır ertesı gun hesaplara yatar
o ısletılen paraya faız denır :D
yanacagııızzzzz
tum meslek grupları gunahkarııızzz :D

tum ıs yerlerı kurumlar kit ler ne var ne yoksa bankayla calısır. tum personel - memur- işcılerın maaşı bankadan yatar
demekkı calısan herkes aslında haram para yıyor :KK70:
o ısletılen paraya faız denır :KK70:
yanacagııızzzzz
tum meslek grupları gunahkarııızzz :KK70:
çoook guzel acıkladın ben de bunu demek ıstedım ya anlamadı ya ısıne gelmedı cevap vermedı bana

konu sahıbı deseydı kı.
adam tefecı buyuzden uygun degıl
bankada sadece faiz işlemlerıne bakıyor ınsanlara faız yedırıyor faız odetıyor bu durumu yanlıs buluyorum baska ıs mı yok dese yıne anlardım
yahu banka personelı adam
ınsanlar fatura yatırıyor onlara dekont verıyor
faızle kazandıgı parayla hastaneye ödeme yapan bı vatandas dusunun...
onun o parasıyla hastane kasasına gırıs yapan ve fiş kesen hastane personelıde aynı ısı yapmıs oluyor
oda gunahkar
:D
batsın dunyaaa

demekkı calısan herkes aslında haram para yıyor :KK70:
o ısletılen paraya faız denır :KK70:
yanacagııızzzzz
tum meslek grupları gunahkarııızzz :KK70:

nscckts vurdu goll olduu :cool::cool::cool::cool::cool:

Bankacıyla Görüşmeden önce bankada çalıştığını bilmiyor muydunuz?

Karismamasi lazım çünkü kaç hocaya sordum hepsi diyor ki tam helal de diyemeyiz tam haram da. Kişinin başka bir yerde is bulması olanaksizsa o zaman helal sayılır deniyor.
Fuhuş haram. Kişinin fuhuştan başka çaresi yoksa dahi helal kılınmayacağı için haram. Demek ki haram böyle bişeymiş.

Kınamak ya da sataşmak için söylemiyorum. İki gün üst üste oturup birileriyle görüşürken, onda bunda şundadır gibi koca ararken değil de, ekmeğinin peşinden giderken mi haram?

Bizim caminin imamında mercedes vardı. Peşin parayı sayıp verdiyse problem, galeriden kredi çıkarttırdıysa gene problem. (Onca peşin parayı imamlıktan bulamıycağna göre.)

Demek ki neymiş hacı hoca olmayla olmuyomuş bu işler.

Bidaha da bankada çalışmak haram derken, bankada çalışıp evine ekmek götüren insanları hesaba katın size zahmet.

Kraliyet ailesine damat olabilmek için zemzem suyu ticaretine başlasın bence adam.. Banka haram çünkü.

Iyi gunler arkadaşlar. Geçenlerde tanıdık vasıtasıyla iki kişiyle üst üste görüşmek durumunda kaldım bir gün arayla. Ilk görüştüğüm çocuk iyi hostu ama bazı yönlerden uyumsuzduk. Ama bana karşı halini tavrını beğenmiş tim. Uyumsuz olduğu konu ise boy ve bankada yani faizli bir ortamda çalışması idi. ( dini açıdan bankada çalışmak pek uygun görünmüyor). Sonraki gün görüştüğüm çocuk da hiç bu türden sorunlar yok ama bana yaklaşımı biraz soğuk. Ilk görüştüğüm çocuk olmayacak saydigim nedenlerle zaten bir daha görüşme talebinde bulunmadı. Ikinci görüştüğüm çocuk bugün yeniden görüşmek istedi ama (ilkiyle sanırım ister istemez kıyas ettim) hali tavrı ilk görüştüğüm çocuk gibi sıcak değil. Acaba ilk görüşmede ilişkinin seyri anlaşılır mı? Yoksa görüşmeye devam mı etmeliyim?

bence görüşmeye devam etmelisin çünkü kendimden örnek vereyim. şimdiki sevgilimle ilk buluştuğumda açıkcası hiç iyi hissetmemiştim ( beğenmemiştim yani.)

ama sonra bana olan tavrından hislerinden dolayı gözüm açıldı diyebilirim ayaklarım ciddi anlamda yerden kesiliyor onun yanında iyi ki reddetmemişim diyorum :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Back
X