• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk buluşmada hesap konusu

Yani pek kız çevresi olmadığı için biraz çekingen ama cimri olmasından çok korkuyorum. Bunu daha ilişki başlamadan anlayabilir miyim? Hangi konularda soru sorarak çözebilirim? cimri adamın sevgisi de pek gerçekçi olmaz çünkü.

kazancıyla orantısız bir yaşam tarzı ve giyim kuşamı varsa cimri olabilir bence. gerçi bu dönemde tatil, yeme-içme durumları sıkıntılı. bilemedim.
maaşı çok iyi değildir belki de.
hoş bana göre birini davet edip ilk buluşmada ödetmek nazik bir davranış değil.

Merhaba bu konuyu size danışmasam rahatlamayacağım sanırım. Görüşlerinize ihtiyacım var.
Geçen İnternet üzerinden yaklaşık 3 aydır konuştuğum biriyle buluştum. Sohbet gayet güzel akıcı devam etti.sadece bir kahve içtim o kadar. Ödeme kısmında kötü bir izlenim bırakmamak adına kartımı bende çıkardım. Ancak hepsini ben ödeyeyim gibi bir şey söylemedi. Gayet alman usulü şeklinde ödedik. Sizce ilk buluşmada erkek hesabı ödemeli mi? Kafamı çok kurcalıyor bu olay :KK43:
Bu nezaketle alakalı bir durum.
İlk görüşmede nezaketen ödetmemesi gerekirdi alt tarafı bir kahve.
İlerleyen dönemlerde siz de ısmarlarsınız vs ama ilk buluşma yani bu.

Merhaba bu konuyu size danışmasam rahatlamayacağım sanırım. Görüşlerinize ihtiyacım var.
Geçen İnternet üzerinden yaklaşık 3 aydır konuştuğum biriyle buluştum. Sohbet gayet güzel akıcı devam etti.sadece bir kahve içtim o kadar. Ödeme kısmında kötü bir izlenim bırakmamak adına kartımı bende çıkardım. Ancak hepsini ben ödeyeyim gibi bir şey söylemedi. Gayet alman usulü şeklinde ödedik. Sizce ilk buluşmada erkek hesabı ödemeli mi? Kafamı çok kurcalıyor bu olay :KK43:
Bence erkek ödemelidir. Altı üstü kahve. Ayrıca sen çalışmıyosun, o mühendis. Sen nezaketen teklif etmişsin, o da ciddi ciddi ödetmiş. Ben olsam bidaha görüşmem bile. Hesap ödemesi sana değer verdiğini,senn için bişey yaptığını, centilmen olduğunu gösterir. Onun sana üstünlük kurmasıyla ilgisi yok bence. Hesap ödedi diye senden üstün olmuyor. İçtiğim bi kahvenn parasını da ben ödeyeceksem o adamı yanımda tutmam.

ilk buluşmada erkek ödemeli diye bi kural yok bence yapsa hoş olurdu evet ama yapmadıysada belki o günlük bir sıkışıklığı olmuştur cimri mi konusu ilk buluşmadan anlaşılmaz bence

yediğimi içtiğimi başkasının ödemesinden hoşlanmam. hesabı devamlı erkek öder, erkek kadına harcama yapar kafasında da değilim. ama ilk buluşmada da bunu yapmaz, kadına ödetmez bir erkek. görgü, centilmenlik, nezaket nerde? niçin unutuluyor? alt tarafı 10-15 liralık bir kahvedir bu yani. sizin kartınızı çıkarmanız da incelik. ben de öyle yaparım, kartı veya parayı çıkarırım ama ödetmezler. hiç ödeten denk gelmedi ama ikincisi olmazdı yani.

Aslında ödemek gibi bir zorunluluğu yok tabi ki ama genellikle jest olsun diye öder erkekler. Basit gibi görünebilir ufak detaylar fakat kişilerin karakteri hakkında ufak bilgiler verir bir yerde yemek yeme, bi seyler icme, para konusu vs. Tatile birlikte gitmek bile. Bunları sorun yapan biriyle asla bir sey paylasmam. Paylasarak bile odenebilir yarisini sen verirsin yarisini o bu kadar basit seyler. Ama dedigim gibi karsinizdaki kisiyle alakali. Mesela ben bi kiz arkadasimla bir yere gitmistik beraber odedik ikinciye ayri ayri verdik cunku calismiyor henuz haliyle parasi olup olmadigini bile sordum. Ben vereyim dedim parasini ki yasca da benden kucuk o an jest yapmak istedim ama kabul etmedi. Ayri ayri odedik sonra. Yani bunlar cok basit detaylar.

Son düzenleme:
Yani sonuçta o çalışan bir mühendis ben ise daha üniversite öğrencisiyim. Bazen küçük hareketler bile insanın karakteri hakkında ipucu verir :(
İlk yazdığında sıkıntı yoktu alman usulü olmasında ama sen öğrenci o çalışansa büyük gaf yapmış, o ödemeliydi. Ben olsam gözümden düşmüştü o hareketle

ben kendi içtiğimi kendim öderdim. Hatta param varsa tamamını da öderdim. Aksine ödemeye çalışması hoşuma gitmezdi. Küçük hesap deniliyor ama adam da aynı şekilde düşünüp sizin "küçük hesaplar" yaptığınızı düşünebilirdi. ne yani altı üstü bir kahve. neden bu kadar takıldınız anlamadım. Adam hoşunuza da gitmiş, tek kriteriniz hesap ödemesi mi? Kahve içecek param yoksa zaten kahve içmeye de gitmem. Yani adamın hesap ödeyip ödememesine bakıp da cimri mi acaba diye düşünebiliyorsanız karşınızdaki kişi de aynısını düşünebilir. Cimrilik sonuçta erkeklere özel bir durum değil...

• Komik
Reactions: JES
Senin kartını çıkarma süreni bile düşünüp sana engel olmalıydı. Öğrenci insana para ödeten insanlardan da hiç hoşlanmam. Muhtemelen bu zamana kadar çok kız arkadaşı da olmamış, nasıl davranması gerektiğini de çok bilmeyen bir kişilikte. Belki direk ön yargı yapıyorum bilmiyorum ama yanlış bir hareket bu. Madem evlilik ile ilgili de konuşmalar yapmış, bu buluşmayı daha heyecanlı bekleyip nasıl davranması gerektiğini de öğrenmeliydi. Ben olsam soğur ve sorgulardım. Yaşın da evlilik için erken. Kadını anlayabilen erkekler CANdır :) Daha önüne çok kişi çıkar. Sakın acele edip bağlanma.​

kesinlikle nezaketen erkek ödemeli. nihayetinde ilk buluşma.
ayrıca bir kahveden bahsediyoruz, o ne öyle yabancı gibi oralı olmayıp ödememek.
kim olduğu hakkında sinyal verir bu küçük detaylar, ben olsam bir daha buluşmam öyle bir tiple.

Yani dönüşte eve vardın mı şeklinde mesaj atmıştı. Şimdi normal konuşmaya devam ediyor. Bilmiyorum sizce bu konuyu kafaya takmalı mıyım?. Bir de ben 21 o 26 yaşında evlilik hakkında çok konuştu.
Yaşın çok genç sakın evlenmeyin

İlk buluşmadan alıştırmayayım gibi mi düşündü acaba. Var öyle düşüncede olanlar

Bu biraz bana şey gibi görmüş geçirmiş hatta kızlardan da çok kazık yemiş bir bey gibi geldi :KK64:

Bir kahvenin 40 yil hatri matri kalmamış
Topukla

Kişiye göre değişir ama ben ilk buluşma da erkeğin ödemesini daha uygun daha nazik buluyorum. Yani hiç durumu olmayan biri bile ilk buluşmaya cebine 2 kahve parası alarak gidiyordur sonuçta.
Bide sen öğrenci o mühendismiş.
Ben bu duruma maruz kalsam cimri ve düşüncesiz olarak görürdüm. Sevgili olduktan sonra iş değişir her zaman asla ona ödetmem. Birini ben öderim birini o. Ama ilk buluşma yani içilen 1 kahveyi alman usulü ödemek hoş durmamış. İçine düştüyse hiç uzatma bence baştan bitir

Bende çay içtim cnm bizim yaptığımız kibar normal bir şey yiyip;içmedik para meselesi olmaz çaydan kahveden...oda bana sordum odeyimmi diye bende baş salladım evet anlamında sen kartını niye çıkarttın bir kahve cay alamayacaksa buluşma yeri ne hic gelmesin daha iyi😬

Ya hani kartımı hiç çıkarmasam ödemeye bile tenezzül etmedi diyecekti. Sonuçta kadının teklif etmesi gerekir en azından. Off sizce ne yapmam lazım yani iyi birisi gibi. İlk görüşmede böyle aşık oldum gibi bir durum yaşamadım. Kafam çok karışık :KK43:
Onu denemeye çalışın fazla msj atma seni merak ediyormuş ariyormu bu önemli birde 2.ci buluşmayı teklif edecekmi?Eğer ederse bu sefer görüştüğünüzde dikkatli olursunuz hesabı o ödesin cnm

Back
X