İlk buluşmada hesap konusu

Merhaba bu konuyu size danışmasam rahatlamayacağım sanırım. Görüşlerinize ihtiyacım var.
Geçen İnternet üzerinden yaklaşık 3 aydır konuştuğum biriyle buluştum. Sohbet gayet güzel akıcı devam etti.sadece bir kahve içtim o kadar. Ödeme kısmında kötü bir izlenim bırakmamak adına kartımı bende çıkardım. Ancak hepsini ben ödeyeyim gibi bir şey söylemedi. Gayet alman usulü şeklinde ödedik. Sizce ilk buluşmada erkek hesabı ödemeli mi? Kafamı çok kurcalıyor bu olay :KK43:
Eşim benimkini ödediği yetmediği gibi kuzenimleysek onunkını bile öderdi.biraz hödükmüş yanii o ne öyle 10 liralık kahveyıde ödemiyorsa hiç ciddi filan düşünme cebinde akrep var belli

Valla eşitlik mesitlik tamam ama ilk buluşmaya davet edip de bir kahveyi bile ödemeyen biri de ne bileyim

Ya bazen insan boş bulunuyor aklına gelmiyor vs. Hemen kestirip atmayın bi kaç kere daha buluşun gezin. Tabiki hrp o ödemek zorunfa değil ama özellikle yapıyorsa o zaman düşünürsünüz.

Eğer maddi durumu normal biriyse ödememesi kabalık olmuş.İlk buluşmada hesap ödeyen her erkek de kibar erkek değildir tabi ama ödemek ufak bir nezaket göstergesidir.Belki karşınızdaki kişinin durumu yoktur bilemem ama normal şartlarda ödenmeli.Bir de kart çıkartmışsınız yani koy kartını ben öderim demeliydi...

Merhaba bu konuyu size danışmasam rahatlamayacağım sanırım. Görüşlerinize ihtiyacım var.
Geçen İnternet üzerinden yaklaşık 3 aydır konuştuğum biriyle buluştum. Sohbet gayet güzel akıcı devam etti.sadece bir kahve içtim o kadar. Ödeme kısmında kötü bir izlenim bırakmamak adına kartımı bende çıkardım. Ancak hepsini ben ödeyeyim gibi bir şey söylemedi. Gayet alman usulü şeklinde ödedik. Sizce ilk buluşmada erkek hesabı ödemeli mi? Kafamı çok kurcalıyor bu olay :KK43:
Konunun üzerinden biraz zaman geçmiş ama benim de kafama takılan bir konu olduğundan yazmak istedim. Erkeklere ilk buluşmada hesap ödetmeyi asla sevmiyorum. Yani ödeseler bile genelde 'kızlar elini cebine atmıyor, nerede eşitlik, ikiyüzlüsünüz' gibi dönen muhabbetler var ortada. Ekşi'de okumuştum ve bilinçaltıma nasıl girdiyse fobi gibi bir şey oldu.

Ben de o yüzden ilk flört buluşmalarına mutlaka kartla giderim ve 'aa bende kart var, öderim ben' muhabbeti yaparak o hesabı öderim bir şekilde. Kalkmaya yakın tuvalete gider gibi yapıp hesap ödemişliğim bile var :KK53: Alman usülü çok çirkin geliyor bana yapamam yani. Karşı tarafın da en azından ilk buluşmada ödemesini istemem. İki kahveyi ödemek de gözüme gelmez pek. İkinci buluşma olursa ödenmesine izin veririm.

Bir de erkek alman usülü ödemek istese ikinci buluşma olmazdı sanırım benim için. O teklif etsin ama ben ödeyeyim bir şekilde. Teklif etsin yeter ki. Direkt 'herkes kendi hesabını ödesin' durumu ters geliyor bana.

İlk buluşmada nezaket icabı erkek odeyebilirdi diye dusunuyorum

Bir dayatma olarak hesabi erkekler öder modeli oluşmuş ülkemizde,kim olusturduysa ne mantıkla bilemeyeceğim ama...
Evet her iki tarafında birbirini yoklaması deneysel birsey ama herseyde bir yere kadar yani.
Bence gayette iyi olmuş alman usulü olacak tabi sonra hashtag açıp hesabi da bana kitledi yapmasın mazallah 🙃
İlk buluşma, son buluşma vs vs dengeler her iki tarafta da olacak olmalı biri verdikten sonra da diğeri de yapmalı,paylaşmak guzel hesapları wuhuuu😏🤫🤣

2 şeyin net göstergesi bu
1- dallama olduğunun
2- senle ciddi bişey düşünme ihtimali olmadığının

İlk buluşmada erkek öder.Benim net ve kati kuralımdır.He ilişki devam ettiğinde herşey çok yolundadır o ilk ödememe unutulur gider o kısımları bilemem ama herşeyin bir usûlü adabı vardır.Aman olsun canım nolacak diye diye bütün ilişkileri toplumca mahvettik.Bu kuraldır kadın tonlarca para da kazanıyor olsa o buluşmaya gelmeyi başarıyorsa bir erkek hesabı ödemeyi de bilsin bir zahmet.Zaten ilişki ilerledikçe ortak ödenir yeri gelir kadın tek de öder.

Bir kahveyi bile size ödetiyorsa pintidir bu adam. Ablamın arkadaşının kocası vardı. Tuvalet kağıdını 2 yaprak koparıp veriyordu karısına. 😱 Konuda bahsi geçen adamda bu potansiyeli gördüm. Benim çok ilk ve tek buluşmam oldu. Hiçbir zaman elimi cebime götürdüğümü hatırlamam. Aksine bence erkeğe saygısızlık. kadına bir kahve, yemek, çiçek ısmarlayamayacaksa hiç çıkarmasın.

İlk buluşmada hesabı erkek öder. Bir kıza alt tarafi bir kahve ısmarlayamıyorsa hic iliski başlatmaya çalışmasın

siz kartınızı çıkarmışsınız sonuçta. ilk buluşmada size karşı bir hareket yapmak istememiştir. bence kadın da erkek kadar sorumlu olmalı hesap konusunda. ben sevgilimle ilk günden beri hesap ödeme tartışması yapıyorum :halay:çözdük şimdi sırayla ödüyoruz. kahveyi o aldıysa tatlıyı ben alıyorum meselaaa

İlk buluşmada erkek ödemeli tabiki. Demek ki bu arkadaş ciddi anlamda cimrinin teki. Bunla bir ömür geçer mi sence?

İlk buluşmada hesabı bana kitleyen maloğlu mal ayıoğlu ayı geldi aklıma. 2 çay iki kahve içilmiş hesap istenmiş, garson adisyonu hazırlıyor ayı herif hiiiiç elini cebine bile atmıyor. Kartı çıkardığımı gördü 1-2 dk o şekilde garsonu bekledik, ben pos cihazı istedim, garson cihazı getirdi, kartımı aldı, işlemleri yaptı, ben şifreyi girdim. Hesap ödendi “Prometheus hanım ne yapıyorsunuz?” Diyor yalandan. Elinin körünü yapıyorum. Bir de kendi şirketi olan yurt dışıyla işler yapan 42 yaşında mühendis-iş adamı. Belli o yaşa kadar neden evlenmediğin Allah’ın ayısı.

Back
X