İlk çocuk için kararsızlık

Selam pink yorumlarini severim genelde katılırım. Burda da farkli düşünmüyoruz ama neredeyse cogu yorumunda maddiyata takilmissin bu ara denk geliyorum. Sence de biraz fazla maddiyat odakli dusunmeye baslamadin mi? Sanki arac degil amac olmus gibi geldi.
Denk geldiğimden yazıyorum eskiden beri sana , yorumlarin evrilisi icin yazdim yanlış anlama olmasin.

Selam, rica ederim ne yanlışlığı. Hislerimiz karşılıklı. Bu durumun ben de farkındayım ama araç değil amaç olduğunu düşünmüyorum. Maddiyat çocuk söz konusuysa kesinlikle göz ardı edilmemesi gereken bir detay bunu foruma üye olduğum ilk günden beri hep yazıyorum zaten. Bu ara özellikle maddiyata odaklanma sebebim de çok zor zamanlar geçiriyor oluşumuz, koşullar herkesin malumu. Çok şükür benim de eşimin de mesleği bu süreçten fazla etkilenmedi ama çevremde ciddi anlamda sorun yaşayan çok insan var. Pandemi sürecinde olmasaydıkta bu konuya yine tek maaş ile yetebilecek misiniz yazardım, günümüz koşullarında çocuk olmasa bile bir maaş ile geçim çok zorlaştı.

Acele etme. Isterse 12.evliligin olsun. Daha yeni evlisin. Tadini cikar. Cocuktan sonra her evlilik biraz sarsiliyor. Milleti dinleme. Cocuk yap cilarin hicbiri senin yeeine yorulup uykusuz kalmayacak. 23:00 da uyuyup 02:00 ve 03:45 te uyandirilip su saat itibariyla oglani ayaginda sallayan ve sabaha ise gidecek biri yaziyor bunlari , ciddiye al.

Acele etme. Isterse 12.evliligin olsun. Daha yeni evlisin. Tadini cikar. Cocuktan sonra her evlilik biraz sarsiliyor. Milleti dinleme. Cocuk yap cilarin hicbiri senin yeeine yorulup uykusuz kalmayacak. 23:00 da uyuyup 02:00 ve 03:45 te uyandirilip su saat itibariyla oglani ayaginda sallayan ve sabaha ise gidecek biri yaziyor bunlari , ciddiye al.
Şimdi böyle yazincada çocuk fikri korkutuyor. Bende öyle bır kararsızlık var ki doğumda çekeceğim acıları düşündükçe 7 aylık gebeyken bile ben vazgeçtim diyebilirim ☺️ hoş geri dönülemez bir yola giriliyor orası ayrı ama gebe kaldıktan sonrasi yok bende nasıl bakarım neler beni bekliyor diye aslında çocuk gelişimi bölümü okuyorum ama hala annelik nasıl bir duygu merak ediyorum.

Kizlar zaten şuan adetim düzensiz ve çikolata kistim var. Çocuk biraz zor hemde açıktan üniversiteye başladım hepsi bir arada nasil olacak bende bilmiyorum. Açıkçası doktorum yumurta rezervine bakınca bu çocuk konusunu düşüneceğim sanırım ama dediğim gibi herşey çok iyi ben bile inanamıyorum aslında nasıl böyle olur diye o yüzden sizden fikir almak istedim
Merhaba , bir tarafınız gebeliği çok istiyor , diğer tarafınız kaygılardan dolayı hiç istemiyor gibi. Fakat bana göre öncelikle doktorunuza gidip kontrolünüzü olun. Doktorunuzun yumurta rezervine bakmasını beklerseniz sonunda kötü bir sonuç alma ihtimaliniz de var, hem kistiniz için tedaviniz de olur hemde korunma ile alakalı dokrorla gorusursunuz. Evet çocuk maddi , manevi insanı çok zorlayabilir ama ben eşinizin değişebileceğini düşünmüyorum elbet siz daha iyi tanıyorsunuz ama aynı evin içinde olunca 9 ay çok büyük bir süre bana göre. Bence doktora gidip bebiş hakkında genel kontrolleri yaptırıp ona göre karar verin💕🌼 Rabbim hayırlısını versin hakkınızda 🤲💕

Merhaba , bir tarafınız gebeliği çok istiyor , diğer tarafınız kaygılardan dolayı hiç istemiyor gibi. Fakat bana göre öncelikle doktorunuza gidip kontrolünüzü olun. Doktorunuzun yumurta rezervine bakmasını beklerseniz sonunda kötü bir sonuç alma ihtimaliniz de var, hem kistiniz için tedaviniz de olur hemde korunma ile alakalı dokrorla gorusursunuz. Evet çocuk maddi , manevi insanı çok zorlayabilir ama ben eşinizin değişebileceğini düşünmüyorum elbet siz daha iyi tanıyorsunuz ama aynı evin içinde olunca 9 ay çok büyük bir süre bana göre. Bence doktora gidip bebiş hakkında genel kontrolleri yaptırıp ona göre karar verin💕🌼 Rabbim hayırlısını versin hakkınızda 🤲💕
Amin inşallah Teşekkür ederim 🌹♥️

Olumsuz bir durumunuz yok anlattığınıza göre. Eşiniz ve ailesi güzel insanlar. Fakat biraz daha zaman verebilirsiniz kendinize... evliliğinizin tadını çıkarın..Yaşlarınız zaten genç.. aman yaşım ilerleri kaygısına kapılacak bir yaş değil ikinizin de..

İyide anlattığın kadarıyla eşin gayet iyi bir eş. İlk evliliğinde yaşadığın korkuların acısını eşinden çıkarmamalısın. Sonuçta evlendin dimi. Yine boşanırım evlenmiyim diye korkmadın sonuçta. Anne baba olmakta en doğal hakkınız. Bu evliliğini ilk evliliğin say ve gönlünce yaşa.

Çocuk inanılmaz zor bir şey. Zaten pandemide evlenmişsiniz ve bir şey yapamamışsınızdır. Biraz gezin, tozun, istediğiniz zaman kestirebilmenin tadını çıkartın :D yani şartlar mükemmel olsa bile bence 9 aylık evlilikte bir sağlık problemi, yaş sıkıntısı yoksa çocuk düşünülmemeli.

masaallah herşey güzel gidiyormuş,boşyere canınızı sıkacak bişeyler bulmayın lütfen,önünüze bakın,çocuk fikrine hazırsanız,karar sizin,hakkınızda hayırlısı olsun

Sorunun cevabı aslında sizde,eşinize ve sevginize ne kadar inandığınızla alakalı ,Cocukta zaten istendigi anda hemen olan bişey degil oda zaman alıyor olması onuda hesaba katın .Ben eşimi sonradan sevdim o bana aşıktı sevgisine güvendim sonra bi baktımkinbende ona aşık oldum sevgim her gecen gün büyüdü şimdi 8 saat işe gidiyo öyle özlüyorumki saatleri sayıyorum onu görebilmek için ,bence sevgi gittikçe azalan bişey degil gittikçe cogalan bişey,zamanla dhada cok büyüyecek birbirnize olan sevginiz

Çocuktan sonra evlilik boyut değiştiriyor bence. 29 yaşında 3senelik evliyken anne olmuş biri olarak erken davranmışım diyorum. Bence biraz evliliğinin tadını çıkar.

Valla şöyle bir ortamda bile boşanmayı çocuk yapıp ortada kalmayı düşünüyorsan önce bir dr gitmeni tavsiye ederim ,

okurken boşanırda ortada kalırsam çocuk ayagıma bağ olmasın der gibi bir his doğu içime

bir de bugün anne olursanız bir daha çocuksuz hayat yok

ama 3 yıl sonra çocuk sahibi olmanın önünde engel yok

ben biraz daha iki kişi hayatınıza zaman ayırmanız gerektiğini düşünürüm ama 30 yaşına geldim hemen evlenelim diyen eşinizin çok da bekleme taraftarı olmadığını düşünüyorum nedense

zaten pandemi sebebi ile ertelemek en mantikli karar,
o da asinin cozum olacagini dusunsek bile en az bir 6 ay demek.
o arada yeniden degerlendirirsiniz.

su an emin olun hastaneler gidip gelmek istemezsiniz.

30 umdan sonra çocuk düşünsem ikiz gebelik falan olması lazım heralde tek çocuk la kalmak istemiyorum. İlk yilim üni de
31 yaşında evlendim.35-37 yaşında 2 çocuk sahibi oldum. İkiz olmasına falan gerek yok, 30 dan sonra da çok rahat çocuk sahibi olabilirsiniz. Kendinizi zorunlu hissettiğiniz için çocuk sahibi olmayın, evliliğin tadını çıkarın. Gerçekten hazır hissettiğinizde maddi manevi o zaman olun, tabi bu arada doktora da gidip her şey yolunda mı bi kontrol ettirin.

Back
X