• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk defa kaza yaptım

Sağ olun tabii Allah korusun ama ne kadın arkadaşlarım var erkeklerin belki de hepsinden iyi kullanıyolar. Ehliyet hocam da kadındı çoğu insanın kaldığı sınavdan tekte geçtim sayesinde. Ben sadece kendi bireysel hatama ve insanların bunu görünce kadın olmama bağlamalarına üzülüyorum. Tamamen bireysel hatamdan kaynaklı bir durum ben dikkat etmeliydim dalgın olmamalıydım

Herkesin başına gelebilecek bir şey bazen eli kolu basireti bağlanıyor insanın yapmayacağı şeyleri yapıyor kasko var mıydı aracınızda

Cinsiyetçilik ile bir alakası yok hakikat bu. Erkeklerin erken yaşta araba kullanmaya başladıkları için kadınlardan iyi araba kullandıklarını düşünmek mantıksız. Eskiden öyleydi şimdi kızlarımız erken yaşta ehliyet alıyor ancak durum ortada. Hadi bizi geçtim yurtdışında kızların ehliyet alma yaşları erkeklerle aynı ama orada da durum böyle. Hızlı düşünmek karar vermek ani olaylara çabuk adapte olmak refleks gibi onlarca kabiliyet göz önüne alınınca aynı yaşta araba kullanmaya başlayan bir kadın ile erkek arasında kadının daha iyi olma ihtimali olmuyor.

Erkekler istedikleri kadar erken yaşta başlasınlar yemek yapmakta kadınların önüne geçebilirler mİ?
tabii ki gecebilirler. neredeyse tüm ünlü şefler erkek.
dunyaca ünlü en cok kazanan 10 şefe bakalim istersen kaci kadin?
1000090918.webp
1000090920.webp

on kişiden 2 kişi sadece
esnaf lokantasinda calisan teyzeler haric cogu güzel otelde, cateringde ascilarin cogunlugu erkektir.
yani bu nasil bir bakis açısı hiç anlamadim.

Herkesin başına gelebilecek bir şey bazen eli kolu basireti bağlanıyor insanın yapmayacağı şeyleri yapıyor kasko var mıydı aracınızda
İnsanlık hali gerçekten olayı sindirip ders çıkarıp daha dikkatli olmam lazım. Eve kasko vardı neyse ki karşılayacaklarmış birkaç gün arabasız kalabilirmişiz o kadarcık sadece

Kaza yapmayan sofor var mi saniyorsunuz cidden soruyorum? Erkeklerde kaza yapiyor, hatta ölümlü kazalar yapıyorlar, kaza yapmayan sofor yok ki, benim mesela ilk soforluk yilimda takla atmisligim var, hala o yoldan gecerken icim titrer yahu o arabadan nasil sag ciktim ben diye.

Gecmis olsun, cana gelecegine mala gelsin, erkeklerin "kadinlar araba kullanamaz" algisininda cani cehenneme.

tabii ki gecebilirler. neredeyse tüm ünlü şefler erkek.
dunyaca ünlü en cok kazanan 10 şefe bakalim istersen kaci kadin?Eki Görüntüle 3608882 Eki Görüntüle 3608883
on kişiden 2 kişi sadece
esnaf lokantasinda calisan teyzeler haric cogu güzel otelde, cateringde ascilarin cogunlugu erkektir.
yani bu nasil bir bakis açısı hiç anlamadim.
Surayada Jamie'nin otizm spektrumlu olduğunu da ekleyip hakkini tam olarak teslim etmek gerektigine ve yardim sever yonunun ozellikle vurgulanmasi gerektigine inaniyorum

Canınız sağolsun nice herifler ağzı burnu yamulmuş kazalı arabayla fink atiyor tehlike saçıyor caddelerde. Önce onlar kendine bir baksın kadınlara laf atmak yerine. Zaten trafikte kendine çok güvenen, ben usta şoförüm diye geçinenden korkulur. %90 erkeklerden çıkıyor böyleleri de.

Ben de çok çok yenı araba sürmeye başladım çok korkuyorum bişey olacak diye ama arkadaşlarımın çoğunun ufak defek kazası var. Sizi çok iyi anladım neyseki önemsizmiş. Bununla geçmiş olsun 🌱

Kaza yapmayan sofor var mi saniyorsunuz cidden soruyorum? Erkeklerde kaza yapiyor, hatta ölümlü kazalar yapıyorlar, kaza yapmayan sofor yok ki, benim mesela ilk soforluk yilimda takla atmisligim var, hala o yoldan gecerken icim titrer yahu o arabadan nasil sag ciktim ben diye.

Gecmis olsun, cana gelecegine mala gelsin, erkeklerin "kadinlar araba kullanamaz" algisininda cani cehenneme.
Herkesin başına ufak da olsa bir kaza illa ki geliyordur olayın sıcaklığıyla azıcık abartmış olabilirim ama buradaki yorumlar çokkk iyi geldi. Haklısınız vallahi size de çok geçmiş olsun. Böyle şeyler söyleyen, düşünen insanları takmamak en iyisi 🙏🏻

Canınız sağolsun nice herifler ağzı burnu yamulmuş kazalı arabayla fink atiyor tehlike saçıyor caddelerde. Önce onlar kendine bir baksın kadınlara laf atmak yerine. Zaten trafikte kendine çok güvenen, ben usta şoförüm diye geçinenden korkulur. %90 erkeklerden çıkıyor böyleleri de.
Onlar kadar olmasa da daha rahat bir insan olmak isterdim şu olayı bile kafamda ne kadar büyüttüm. Aslında dediğiniz gibi erkekler orda burda kadınların şoförlüğüne laf ediyolar ama sonra kendileri bile gülerek yaptıkları kazaları anlatıyolar rahat bir şekilde. Kadınların araba sürmesi, her alana dahil olmaları zorlarına gidiyor aslında.

Sağ olun destek olduğunuz için 💝

Ben de çok çok yenı araba sürmeye başladım çok korkuyorum bişey olacak diye ama arkadaşlarımın çoğunun ufak defek kazası var. Sizi çok iyi anladım neyseki önemsizmiş. Bununla geçmiş olsun 🌱
Allah korusun umarım başınıza hiçbir kaza bela gelmez. Benim gibi yersiz bir dalgınlık yapmayın yeter 😅 Arkadaşlarınız size çok moral oluyodur eminim onlar sayesinde korkunuzu da yenersiniz rahat rahat sürersiniz🥰 Çokkk sağ olun nasıl iyi geldiniz 🌸

kaskolar sigortalar bunun için var
kimseye bir zarr vermeyin inşallah da vurun kırın, canlar sağolsun

ben de ehliyeti erken aldım ama çok geç başladım araç kullanmaya
kaza yapsam biliyorum ki sizin gibi olcam

çünkü biz kadınlar büyük kısmımız böyleyiz- hele erkenden baba arabası vs. kullanmamışsak. ki kaç kız çocuğunun erken yaşta arabası oluyor? ben kendim alana kadar yoktu aracım (ben de acele etmedim almakta, önce ev aldım birikim yaptım vs., evden çalışıyorum pek lazım da değildi, erteledim biraz, evet)
ama erkekler kendi alana kadar (belki hiç almıyor bile) vuhuuuu 58 tane araç kullanmış oluyor. babasının arabasını kendi aracı gibi kullanıyor, ben elimi sürmedim kimsenin aracına

biz böyleyiz
tedirgin oluyoruz
ben panik değilimdir serinkanlıyımdır ama birine birşey olur diye korkuyorum

biraz korku iyidir, diri tutar ama "bi daha süremem" kafasına girmeyin
kaza yaparsam ben de girmem inşallah öyle kafalara, size yazdığım kadar kendime de yazıyorum bunu.

Selam hanımlar

1 yıldır araba sürüyorum ankara şehir içi trafiğinde. Bu süreçte bilmediğim yerlere navigasyon açıp gittiğim de çok oldu, aynı güzergahtan yolunu ezberlediğim iş-ev arası gidip geldiğim de çok oldu.

Sabah yine iş için yola çıkmışken kavşakta anlık dalgınlıkla çok saçma sapan bir kaza yaptım. Şerit değiştirecekken kenarını kurtarır sandığım araba kurtarmadı. Önümdeki araca çarptım. Öndeki araba kamyon tipi olduğundan ona bir şey olmadı şükür ama bizim arabanın çamurluğu gitti. Cana geleceğine mala gelsin tabii ki ama sabahtan beri moralim çok çok bozuk. Zaten en ufak bir olayda kadınlar araba süremez, şunu yapamaz bunu yapamaz diye algı yaratıyorlar sanki o savı desteklemiş gibi hissettim. Zamanı geri alabilsem keşke ama alamıyorum. Kendime çok kızıyorum böyle saçma bir hata yaptığım için. Hatta artık hiç araba sürmesem mi bile diyorum zaten ankara trafiğinin yoğunluğundan, bir de iş-ev arası gittiğim güzergahın kamyonlarla tırlarla dolu olmasından bıkmış durumdayım her gün ya kaza yaparsam korkusundan çok bunaldım.

Belki abarttığımı düşüneceksiniz bunları yazdım diye. Son zamanlarda iş yerinde de bir sürü sıkıntım var çok zor bir süreçten geçiyorum. Kaldıramayacağım bir yükün altındayım psikolojik olarak. O yüzden bu kaza olayı bardağı taşıran damla oldu, uzun zamandır ağlamamışken biriktirdiğim her şeye ağladım.

Öyle işte buraya yazmak, derdimi dökmek istedim. Yazarsam belki hafiflerim gibi geldi. Konu dağınık gelmiş olabilir şimdiden kusura bakmayın.
Sizin bu yaptiginiz kazayı her gün yüzlerce araç yapıyor.
Allah beterinden saklasın, iki tampon sürttük diye arabadan mı vazgeçelim yani.
Bırakmayın araba sürmeyi, araba özgürlüktür

Kadınlar araba kullanamıyor diye bir algı yok, algı olmayan şeye denir. Biz kadınların araba kullanmakta mahir olmadıkları güneş gibi meydanda ama kazadır bu yapacak bir şey yok hasar da büyük değil anladığım kadarıyla Allah beterinden korusun
Bu kişi erkek olabilir bir kadın bunu yazmaz çünkü sizi asfalta davet ediyorum :-)

Alti ustu basit kaza bunu mu dert ediyorsun.

2025 model araba kullaniyorum. Otoparka girerken sag iki kapiyida surttum bu kadar umursamadim.
Bu arabayı eşim bekarken almıştı her ne kadar evli de olsak onun malı gibi bir kafaya girdim, mahcup hissettim. Halbuki evlendik her şeyimiz ortak bunun lafını bile etmemem gerekirdi. Neyse ki eşim kazayı hiç sorun etmedi destek oldu sonrasında da buradaki yorumları okuyunca kendime geldim 😊 Genel olarak da panik bir insanımdır bu yönümü hiç sevmiyorum ah keşke sizin gibi güçlü olsam 💐💐

Selam hanımlar

1 yıldır araba sürüyorum ankara şehir içi trafiğinde. Bu süreçte bilmediğim yerlere navigasyon açıp gittiğim de çok oldu, aynı güzergahtan yolunu ezberlediğim iş-ev arası gidip geldiğim de çok oldu.

Sabah yine iş için yola çıkmışken kavşakta anlık dalgınlıkla çok saçma sapan bir kaza yaptım. Şerit değiştirecekken kenarını kurtarır sandığım araba kurtarmadı. Önümdeki araca çarptım. Öndeki araba kamyon tipi olduğundan ona bir şey olmadı şükür ama bizim arabanın çamurluğu gitti. Cana geleceğine mala gelsin tabii ki ama sabahtan beri moralim çok çok bozuk. Zaten en ufak bir olayda kadınlar araba süremez, şunu yapamaz bunu yapamaz diye algı yaratıyorlar sanki o savı desteklemiş gibi hissettim. Zamanı geri alabilsem keşke ama alamıyorum. Kendime çok kızıyorum böyle saçma bir hata yaptığım için. Hatta artık hiç araba sürmesem mi bile diyorum zaten ankara trafiğinin yoğunluğundan, bir de iş-ev arası gittiğim güzergahın kamyonlarla tırlarla dolu olmasından bıkmış durumdayım her gün ya kaza yaparsam korkusundan çok bunaldım.

Belki abarttığımı düşüneceksiniz bunları yazdım diye. Son zamanlarda iş yerinde de bir sürü sıkıntım var çok zor bir süreçten geçiyorum. Kaldıramayacağım bir yükün altındayım psikolojik olarak. O yüzden bu kaza olayı bardağı taşıran damla oldu, uzun zamandır ağlamamışken biriktirdiğim her şeye ağladım.

Öyle işte buraya yazmak, derdimi dökmek istedim. Yazarsam belki hafiflerim gibi geldi. Konu dağınık gelmiş olabilir şimdiden kusura bakmayın.
bende taze şoför olarak arefe günü kaza yaptım. geri geri gelirken çukur varmış görmedim bi anda lönk diye korkuluklara çarptım bi de uçağım var diye acele ederken. o şekilde bırakıp arabayı memlekete gittim. eve geldim ağlamaya başladım nasıl araba kullancam bi daha diye. ailem aman bişey yok olur öyle deyip rahatlattı. tatil dönüşü kaskoya verdim şimdi serviste. arefe günü bir daha araba nasıl kullancam diye ağlayan ben arabamı özledim bi an önce tekrar kullanmak istiyorum :) olur yani öyle şeyler benimde arka tampon çöktü sis farı kırıldı. Allah büyük kazalardan korusun diyelim üzmeyin kendinizi. :KK200:
Ne kadar tatlısınız ☺️🌸 İş yerindekilere anlatamadım bile dalga geçerler diye, keşke herkes sizin gibi olsa
haha bende söylemedim işyerindekilere utancımdan gizliden hallediyorum servise giderken de işim var deyip çıktım :D

Back
X