İlk defa otobana sıkacağım, vaz mı geçsem?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canım arabayı nasıl kullandığını hiç birimizin bilme şansı yok. Sen arabaya hakim olduğunu kendini hazır hissediyorsan yavaştan kullanmaya başlaman gerek.
Ancak heycanlanıyor daha araca hakim olmadığını düşünüyorsan lütfen acele etme. Tv de yeterince kaza haberide izliyoruz.

Yarin çıkmazsan birdaha çıkamazsın..

hay allahım esırgesın otobana ates acacaksınız sandım yemın ederım 1 sayfa okuduktan sonra anladım mevzuyu
bence otobana sıkan otabana cıkar dıyorum hadı bır cesaret yaparsınız

kesinlikle çıkın ve iyice alışana kadar da asla eşiniz varken kullanmayın.
genellikle kocalar ve babalar müdahaleyi severler ve mod düşürürler. istisnalar olabilir elbette.
erteledikçe hevesiniz kırılır.
ayrıca otomatik vites olması avantaj.
ben de ehliyeti ilk aldığımda annem de panik atak olduğu için bir kriz yaşamıştık ve ben birkaç sene kullanmamıştım. sonra iş başa düşünce kuzenimden destek aldım birkaç gün. önce semt içi sonra şehir içi gezdim o sürede.
zaten unutulan birşey değil ama refleks önemli. kullandıkça gelişecek o da.
şu an otobanda benim diyen jeepleri sıkıştıran bir tipim :) tabi bunu örnek almayın bu benim hız tutkum ama yapabilirsiniz. sakın vazgeçmeyin.

hadi vitesli olsa anlayacağım yokuşta kalkmaz kayar araba debriyaja basmasan istop eder vesaire. ama otomatik vites diyorsun. bas gaza git bacım neyini soruyorsun

Fazla hız yapmayin, en sağdan gitmeyin surekli otobus minibus durur kalkar, zorunlu olmadikca serit değiştirmeyin.
Her turlu yaparsiniz...

Uskudarin neresi? Merkeziyse salacaktan baglanin acibademe... dumduz trafik yoksa 10 dk de kozyatagi.

Otoban arasokaktan daha kolay. Cunku karsidan araba falan gelme riski yok. Ben ehliyet kursumda hep bagdat caddesinde surdum. Ehliyeti aldim ilk gunlerse e5'e ciktim. Ama mahallenin icine girince asil panik oluyordum. Dar sokakta karsidan gelen araba daha sıkıntı.

navigasyon 3.cikisa 2.cikisa girin falan diyor once bu cikis sayilari hangi yonu soyluyor onu belirleyin
ben evimizin onundeki cevre yolunda cikmistim ilk sonrada ankara konya yolu mevlana bulvarindan anneme gitmistim boyle yollar daha kolay gelmişti bana şehir trafiginde hala kasiliyorum mesela sagdan girmeye calisan soldan girmeye calisan zirt diye serit degistiren bence sehir trafigi daha zor ama istanbula hic gitmedim bahsettiginiz yol icin bisey diyemem
kocalara sorarsan kadin hic araba kullanmasin.
kendine guveniyorsan halledersin bence

Arası kısa mesafe sanırım. Ama yolu bilmiyorsanız navigasyon ile de çok araba kullanmadiysaniz İki ilki aynı anda yapmayın derim. Önce araba kullanmanizi sonra navigasyon kullanımını gelistirirseniz kendinize daha çok güvenerek yola çıkarsınız. Hem sizin hem de trafik tekilerin can ve malları daha güvende olur. Allah muhafaza kaza bela olsa daha çok cekinirsiniz. Kocanizi da susturun bence. Destek olmalı. Kendileri herşeyi çok mu iyi yapıyor

Cesaretli olun yapabilirsiniz evin çevresinde kullanıyorsanız her yerde kullanabilirsiniz . Ben ilk arabamı aldığımda ehliyetim vardı ama hiç tecrübem yoktu. İlk kez araç kullanacaktım dışarıda ve arabamı izmirde bulmuştum. Gittim aldım ve tek başıma istanbula sürdüm getirdim ilk araba kullanışımdı. Cesaretli ol yavaş yavaş git gidebilirsin.

hadi vitesli olsa anlayacağım yokuşta kalkmaz kayar araba debriyaja basmasan istop eder vesaire. ama otomatik vites diyorsun. bas gaza git bacım neyini soruyorsun
Ah canım benim gel bunu eşime anlat. Ona göre yollar kaza için beni bekliyor.

Hay ağzına sağlık. Kocama kalsa hep taksi hep otobüs. Her benim arabaya binliğinde olmuyor olmuyor. Kusursuz arıyor hep. Ona göre bayanların hepsi traffik canavari.

Sıkın
Bi yerden aşlamak lazım zaomanla daha iyi sıkarsınız

Şaka bir yana çıkın ama kontrollü olun .
Çok fazla aynalara bakıp direksiyon hakimiyetini kaybetmeyin göz ucuyla bakın ara ara...
sollama yapacağınızda şerit değiştireceğinizde falan bakarsınız..
Sollama yaparken arkadaki aracın aynanızda yakın olmamasına yani küçük görünüyor olmasına dikkat edin..
Haricinde Arkadaki araç sizi ilgilendirmez geçmek isterse sizi o geçer zaten.. siz hep önünüze bakın takip mesafenizi koruyun.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…