• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilk defa yasmine başlayan bayanlar yardım lutfen

angel25

Evli Mutlu Hamile :))))))
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2007
959
5
96
42
İzmir
arkadaşlar mrb,
ben 27 yaşında evli bi bayanım bu zamana kadar hiç dogum kontrol hapı kullanmamıştım.tatil zamanıma denk gelen bi adetim var 16 temmuzda tatile çıkıcam fakat son 3 aydır hep ayın 16 yada 17 sinde hasta olmuşum mafoldumben
bende bu amaçla 1 hafta öne çekilebilir diye doktora sorarak yasmin aldım.adetimin ilk gunu başladım bugun 9. gununm ilaca devam ediyorum fakat adetim 4 gun surup gerisi kahverengi akıntı şeklinde oldu halada devam ediyor :bbo: çok canım sıkıldı.yeni başladığım içinmi böyle oldu bu ay hep hasta gibimi olcam ben ya :sinifsinif:
sizden ricam benim gibi yeni başlayanlar benim gibi sıkıntı yaşayanlar varmı ve ben bu hapın şişkinliğinden başağrısından ve iştah açımından 1. kutuyu bitirip bırakmaya karar verdim.
bırakırsam bi zararı varmı adet dönemlerim nasıl olur lütfen beni bilgilendirirmisiniz.gecen seneki gibi tatilde geciktirici hap içerek tatilimi zehir etmek istemiyorum lütfen cvp yazın arkadaşlar...

arkadaşlar mrb,
ben 27 yaşında evli bi bayanım bu zamana kadar hiç dogum kontrol hapı kullanmamıştım.tatil zamanıma denk gelen bi adetim var 16 temmuzda tatile çıkıcam fakat son 3 aydır hep ayın 16 yada 17 sinde hasta olmuşum mafoldumben
bende bu amaçla 1 hafta öne çekilebilir diye doktora sorarak yasmin aldım.adetimin ilk gunu başladım bugun 9. gununm ilaca devam ediyorum fakat adetim 4 gun surup gerisi kahverengi akıntı şeklinde oldu halada devam ediyor :bbo: çok canım sıkıldı.yeni başladığım içinmi böyle oldu bu ay hep hasta gibimi olcam ben ya :sinifsinif:
sizden ricam benim gibi yeni başlayanlar benim gibi sıkıntı yaşayanlar varmı ve ben bu hapın şişkinliğinden başağrısından ve iştah açımından 1. kutuyu bitirip bırakmaya karar verdim.
bırakırsam bi zararı varmı adet dönemlerim nasıl olur lütfen beni bilgilendirirmisiniz.gecen seneki gibi tatilde geciktirici hap içerek tatilimi zehir etmek istemiyorum lütfen cvp yazın arkadaşlar...

sorunuzu başka bir başlıkta cevaplamıştım. sevgiler.

sorunuzu başka bir başlıkta cevaplamıştım. sevgiler.

mrb lar ben çok araştırdım ama daha ilk defa doğum kontrol hapı alıpta sadece bir kutu 21 tablet kullanıp bırakanların yorumlarını göremedim yardımcı oluursanız sevinirim.
eğer normal lekelenme sadece ilk aya mahsus bi etkimi 2. kutumun bitiminde aynı etkiyi gösterebilirmi normalde adet görup bi hafta sonra tatilde olmuş olcam o açıdan tedirgin oldum...

Bir de bir kutu içip bırakırsam ne olur die sormuş ve yan etkilerden bahsetmişiniz. Ben de yasmine başladığım ilk ay çok rahatsız oldum baş ağrıları, bitmek bilmeyen bulantılar... Ancak dediğim gibi gerek bu tarz yan etkiler,gerek lekelenmeler sadece ilk kutuda oldu bende 2. kutunun en ufak bir yan etkisi olmadı.

Madem başlamışınız 1 kutu içip bırakmayın en azından 2. kutuyu için öyle bırakın derim,ben de evlendiğim ilk aylar bebek olma riskine karşı sadece 2 kutu içmiştim bırakınca da herhangi bir sorunum olmadı.

mrb cnm cvp ların için teşekkur ederim peki 2. kutudada adetten sonra lekelenme olursa primalotn gibi adet geciktirici lekeyi kesermi işe yararmı kesmesi için çunku tatilde çekilmez malum mayo bikini..doktoruma sorucam ama okadar ilgisiz bi bayandıki ağzından cımbızla laf aldım telefon açop soramıyorum da sanırım bidaha o doktora gitmicem :olmaz:
tek umudum kullananların yorumları hani denenmiş metodlar :kedi:

Evlilik öncesi birçok kez adet düzenleyici olarak yasmin ve benzeri doğum kontrol haplarını kullandım. İlacı her kullanmaya başladığım ilk ay kesintisiz lekelenmeler oldu bende de. Her bünyeye göre bu etkiler değişiyormuş ancak sadece ilacı kullanmaya başladığım ilk ay iki adet arası hiç kesilmeyen lekeler oluyor. 2. adet de zaten çok kısa sürüyor 3-4 günde hemen bitiyor ve o lekelenmeler de tamamen ortadan kayboluyor.

Evliyken de kullandım yasmini aynı şekilde içmeye başladığım ilk ay kesintisiz lekelenme oldu,sonrasında bitiyor ve adet döngüsü de gayet güzel yoluna giriyor. 2. kutudan sonra bu etkiyi göreceğinizi sanmıyorum. Ama tabi ki dediğim gibi bünyeden bünyeye değişebiliyor.

İlk defa kullanacağım ben de, kilo artışı yapıyor ise bu güzel. Kilo almak istiyorum zaten de ben lekelenme mevzusunu anlamayamadım. Vücutta mı yapıyor? bilmiyorumkismile Birde ilk defa doğum hapı kullanacağım için yasmin'i önerir misiniz? bilmiyorumkismile

mrb cnm cvp ların için teşekkur ederim peki 2. kutudada adetten sonra lekelenme olursa primalotn gibi adet geciktirici lekeyi kesermi işe yararmı kesmesi için çunku tatilde çekilmez malum mayo bikini..doktoruma sorucam ama okadar ilgisiz bi bayandıki ağzından cımbızla laf aldım telefon açop soramıyorum da sanırım bidaha o doktora gitmicem :olmaz:
tek umudum kullananların yorumları hani denenmiş metodlar :kedi:

selam lekelenemelere takılmayın çünkü düzenli kullanır iseniz lekelenmeler arkadaşların da söylediği gibi ikinci kutudan itibaren kaybolur. sakın yanna başka hormon ilaçları eklemeyin düzeniniz tamamaen bozulur. eğer ilacın bitimi tatile geliyor ise size küçük tiyo yeni kutuyu hiç aravermeden başlarsanız kanamanız olmayacaktır.

İlk defa kullanacağım ben de, kilo artışı yapıyor ise bu güzel. Kilo almak istiyorum zaten de ben lekelenme mevzusunu anlamayamadım. Vücutta mı yapıyor? bilmiyorumkismile Birde ilk defa doğum hapı kullanacağım için yasmin'i önerir misiniz? bilmiyorumkismile

selam ilk defa ilaç kullanacakszanız doktor muayenesinin ardından size önerilecek ilacı tarif edildiği şekilde kullanmalısınız sevgiler.

bende kullandım.gögüslerimi büyüttü Sağolsun hapzemuszemus.gerçi dogum yapcak olsam kocamann memeli olucam yaa orası ayrı konu.
cildimde düzene girmişti.kilo kaybım fazlam olmadı..

Evlilik öncesi birçok kez adet düzenleyici olarak yasmin ve benzeri doğum kontrol haplarını kullandım. İlacı her kullanmaya başladığım ilk ay kesintisiz lekelenmeler oldu bende de. Her bünyeye göre bu etkiler değişiyormuş ancak sadece ilacı kullanmaya başladığım ilk ay iki adet arası hiç kesilmeyen lekeler oluyor. 2. adet de zaten çok kısa sürüyor 3-4 günde hemen bitiyor ve o lekelenmeler de tamamen ortadan kayboluyor.

Evliyken de kullandım yasmini aynı şekilde içmeye başladığım ilk ay kesintisiz lekelenme oldu,sonrasında bitiyor ve adet döngüsü de gayet güzel yoluna giriyor. 2. kutudan sonra bu etkiyi göreceğinizi sanmıyorum. Ama tabi ki dediğim gibi bünyeden bünyeye değişebiliyor.

mrb peki bişey daha sorcam 2 kutu içip bıraktınız diğer adet döneminizde gecikme yada erkene gelme en çok korktuğum da ara kanama yaptımı..şayet ben 2 kutu içip bırakırsam bıraktıktan 4 gun sonra adet görsem bi hafta surse benim için super olur diye hayal kuruyorum zemuszemusalkisalkisalkis

yuzumde sivilce artı egzama vardı ama sanki egzamam iyileşti kızarıklıklar azaldı ama sivilceler aynı gibi işe yararmı acaba kaydirigubbakcemile2

Hangi hapı kullanmıştın acaba? bilmiyorumkismile

ya evet bendede göguslerim taş gibi oldu :kedi: kilo almadı ama şiştiler zaten buyuktuler rejimle onlarda kuçuluyo diye seviniyodum aman neyse zemuszemuskaydirigubbakcemile2

mrb cnm bende senin gibi kafam karşık bi şekilde başladım adetten sonra kahverengilikler hiç kesilmedi gunluk ped kullanıyodum ama 14. gunden sonra oda kayboldu çok şukur allahım inşallah 2. kutuda hiç bukadar etki olmazda vucudum ilaca bian önce alışırsa rahat ederim.

mrb cnm bende senin gibi kafam karşık bi şekilde başladım adetten sonra kahverengilikler hiç kesilmedi gunluk ped kullanıyodum ama 14. gunden sonra oda kayboldu çok şukur allahım inşallah 2. kutuda hiç bukadar etki olmazda vucudum ilaca bian önce alışırsa rahat ederim.

Bir doktora danışayım ben de tatlım. 2. kutuda yan etkileri kalmıyor diye okudum. Sende de kalmaz tatlım merak etme. Öptüm seni. opuyorumnanaktan

selam lekelenemelere takılmayın çünkü düzenli kullanır iseniz lekelenmeler arkadaşların da söylediği gibi ikinci kutudan itibaren kaybolur. sakın yanna başka hormon ilaçları eklemeyin düzeniniz tamamaen bozulur. eğer ilacın bitimi tatile geliyor ise size küçük tiyo yeni kutuyu hiç aravermeden başlarsanız kanamanız olmayacaktır.

cvp larınız için çok teşekkür ederim..

arkadaşlar mrb,

canım doğum kontrol hapları içinde yan etkisi en az olanı Yasmin...
Bende ilk kullandığımda aynı etkiyi gördüm. Vucut tabii aldığı kimyasal bileşene bir tepki veriyor. Bıraktığın günden 3-4 gün sonra regl oluyorsun. Yeniden kanama başlıyor. Aman tatiline denk getirme bırakma işini :)

Back
X