- 12 Ağustos 2025
- 10
- 2
- 1
- Konu Sahibi yedikereyedi
-
Tedaviniz ilaçlı mıydı prednol bağışıklık baskılayıcı filan kullanıldı mı ?Merhaba
biz eşimle çok cocuk istediğimiz için 2 sene geçince tüp bebege karar verdik. Doktorumuz sizin cocugunu olmaması için hicbir sebep yok ama ne zaman olacağını da bilemeyiz belki bir sene belki on sene dedi.
Yumurta toplaması sonrası Ohs oldum baya sıkıntılıydı o yüzden iki ay bekledik. Dondurulmuş ilk transferim yapıldı. Embriyo Aa kaliteydi doktorum da bana durumun çok iyi dedi. İlk betahcg testim 50ydi sonra 90 oldu doktor gebelik var dedi ama iki gün sonra 54e düştü, olumsuz oldu.
Başka embriyolarımız oldugu için Çok üzülmedim ama içim buruldu, olacak sanıyordum. Bunu yaşayan var mı bilmiyorum ama gebelik testinde çift çizgiyi görmek bile acayip hissettirdi 4-5 kere tekrar test yapmıstım her gün onu görünce mutlu oluyordum. Şu an merak ettiğim sadece tutmama sebebi ne olabileceği. Sigaram alkolüm yok, spor yapıyorum. Allahın takdiri diyorum ama yapabileceğim kontrol ettirebileceğim başka bir şey var mı sizce. Doktorumdan cok cok memnunum zaten cok araştırdım ama ister istemez doktorlar için çok normal bi durum olsa da ben gece gündüz bunu düşünüyorum.
Prograf kullandım. Bunun bi etkisi mi oluyor tutmasında?Tedaviniz ilaçlı mıydı prednol bağışıklık baskılayıcı filan kullanıldı mı ?
Oluyor embriyo yabancı olarak algılanmıyor vücut atmaya çalışmıyorPrograf kullandım. Bunun bi etkisi mi oluyor tutmasında?
Embriyonun genetiğine bakıldı mı peki ?He olumlu etki yani anladım evet doktor da söylemişti güzel yönlendirdi bu konularda. Ama sebeb yönelik bir şey söylemedi
Merhaba bunu sadece tüp bebek de mi kullanılıyorOluyor embriyo yabancı olarak algılanmıyor vücut atmaya çalışmıyor
Merhaba evet ben doğal gebeliklerde bunu duymadımMerhaba bunu sadece tüp bebek de mi kullanılıyor
hiç gündeme gelmedi bu, sanırım zaten çok masraflı testlermisEmbriyonun genetiğine bakıldı mı peki ?
Bu ilacı hastane mi tedarik ediyorMerhaba evet ben doğal gebeliklerde bunu duymadım
Sağlıksız olunca kimyasal olabiliyor ama genetiği tavsiye ederim en azından bir iki embriyonuzu göndermenizi gücünüzün yettiği ölçüdeHayır
hiç gündeme gelmedi bu, sanırım zaten çok masraflı testlermis
Hastane reçete ediyor siz eczaneden alıyorsunuz. hastane ilaç tedarik etmiyor şu an yatış olmadıgı sürece ülkede yasak diye biliyorum zatenBu ilacı hastane mi tedarik ediyor
Bunu kullanmak için öncesinde kan istiyorlar mı neye bakarak bunu reçete ediyor doktorHastane reçete ediyor siz eczaneden alıyorsunuz. hastane ilaç tedarik etmiyor şu an yatış olmadıgı sürece ülkede yasak diye biliyorum zaten
Bunu kullanmak için öncesinde kan istiyorlar mı neye bakarak bunu reçete ediyor doktor
İlacı transferden hemen sonra mı takıyorlarTransfer yapınca reçete ediyorlar direkt. Tahlil bakmadılar transferden önce özel olarak. sadece sürece başlamadan mnce bakmıslardı ve yumurta toplamadan sonra. Transfer öncesi kontrolleri alttan ultrasonla yaptı doktorum sadece.
Merhaba ,Merhaba
biz eşimle çok cocuk istediğimiz için 2 sene geçince tüp bebege karar verdik. Doktorumuz sizin cocugunu olmaması için hicbir sebep yok ama ne zaman olacağını da bilemeyiz belki bir sene belki on sene dedi.
Yumurta toplaması sonrası Ohs oldum baya sıkıntılıydı o yüzden iki ay bekledik. Dondurulmuş ilk transferim yapıldı. Embriyo Aa kaliteydi doktorum da bana durumun çok iyi dedi. İlk betahcg testim 50ydi sonra 90 oldu doktor gebelik var dedi ama iki gün sonra 54e düştü, olumsuz oldu.
Başka embriyolarımız oldugu için Çok üzülmedim ama içim buruldu, olacak sanıyordum. Bunu yaşayan var mı bilmiyorum ama gebelik testinde çift çizgiyi görmek bile acayip hissettirdi 4-5 kere tekrar test yapmıstım her gün onu görünce mutlu oluyordum. Şu an merak ettiğim sadece tutmama sebebi ne olabileceği. Sigaram alkolüm yok, spor yapıyorum. Allahın takdiri diyorum ama yapabileceğim kontrol ettirebileceğim başka bir şey var mı sizce. Doktorumdan cok cok memnunum zaten cok araştırdım ama ister istemez doktorlar için çok normal bi durum olsa da ben gece gündüz bunu düşünüyorum.
İlaç hapİlacı transferden hemen sonra mı takıyorlar
Ay sağlıkla kucağınıza alın inşallahMerhaba ,
Hiç Kalbinizi karartmayın 39 yaşındayım 1 transferimde negatif ve 2. transferimi 25 temmuzda oldum ve pozitifim. Tüm tedavim Özelde oldu ilk de olamaması için hiç bir sebeb yoktu. Bu yaşa kadar hep bağışıklığım çok iyi diye övünen bir insandım. Tüp bebekle hamile kalan bir arkadaşım bağışıklık baskılayıcı serum önerdi doktorumlada konuşup serumlara karar verdim. Belki psikolojik olabilir ama işe yaradığını düşünüyorum.
Çok teşekkür ederim. Rabbim isteyen herkeze hayırlısıyla nasip etsin inşallah.Ay sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Bi yan etkisi varmıdır acabaİlaç hap
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?