• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilk gebeligim nerdeee ikinci nerdeee .. esime ne oldu anlamadım

Benim tanıdığım neredeyse tüm hamileler
Is yerinde birlikte çalıştığım hamileler de dahil bana hayatı zehir etti. Ben hamileyim ben hamileyim sürekli bu cümleyi duymaktan Gına geldi yani. .
Artık ne hamile görmek istiyorum ne de başka bişey resmen hamilelerden nefret ediyorum artık. ...
Kendim hamile kalınca da asla onlar gibi kaprisli şımarık vs olmayı düşünmüyorum
Eşe şu getirmek te çok zor hamile iken yapılamayacak bir iş değil
Demekki adamı bunaltmissiniz ..


bende şu hamıleyken naz yapanlara delı oluyorum.hastalık gıbı goruyorlar...hamile oldugum halde eşim bi kere ayyy bunaltıın benı ne nazlısın demedi.kii helal olsun der o gaz yeter bana :)

ılk 4 ayım kanamalarla gectı ,bi kere naz yapamadım yahu...içimden gelmedi belki de beceremedım :D

ama konu sahıbının durumu farklı;

kadın 2 yasında bebeyle parktı gezme yedırme coook zorlanıyor ama esi hodukluk yapıp yardımcı olmuyo...

ama burda ılgı bekleme ıle naz cok farklı...
 
Birde konu sahibi tek basina el kadar bebekle ugrasmak o kadar zor ki.. annenler gidince gene kv orda olacak.. genelde nasil bir bayan bilmiyorum ama gelsede yardim etse diye gozunun icine bakarsin benden demesi... sonrada deme gelmiyo ilgilenmiyo bakmiyor diye ... gerci birde bunun icin konu acarsin ... senin dusundugun gibi kolay degil bebek bakmak belli surede olsa yardim gerek kiymetini bil bu durumun
 
Ya aynen öyle dedim ya hamile görmek istemiyorum artık
Sanırsın savaşta vuruldu ve kan kaybediyor
O sekilde muamele görmek isteyen hamileler biliyorum ve zerre abartmıyorum. ...
Artik bo geldi yani hamile kalırken bana mı sordular sanki ya hayret bişey .
Is yerinde bi evrak yazılacak kadına diyorum onun işi olmasına rağmen ben hamileyim sen yap diyordu ya..
Bu kadar olmaz....
inşallah oturup yazmamışsındır karmakarışık
bu benim 2. hamileliğim ilkinde hiç nazlanmadım
yalnızca 7. ayda erken doğum tehlikem çıktı yatmak zorunda kaldım
2. daha yeni öğrenildi.. abartmadım bu zamana kadar inşallah da abartmam :)
sinir oluyorum böyle tiplere..
heee aşırı mide bulantısı kusma halsizlik v.s. olur gözünü açamaz uykudan onlara tamam
biraz da toplum şımartıyo malesef..
 
Bence ilk hamileliginde abartmıs biraz ama 2.de de abartmıs hamilelik doğal bi süreç kanamanız düşük riskiniz vs yoksa niye naz yapacak ki kadın, genel mantık şu oluyo efendim biz onlara çocuk veriyoruz
kimseye bişey verdiğimiz yok çift olarak ebeveyn olmaya karar veriyoruz ve çocuğumuz oluyo erkek baba kadın anne oluyo bu yani Edirne'den karsa Afrika'dan Avusturalya ya kadar dünyanın her yerinde biçok kadın hamile kalıp doğuruyor olağanüstü bişey yok bebeğim 9.5 aylık hamileliğimin 8.ayında babamı kaybettim kimseye bi nazım olmadı hayatta hersey insanlar için
 
hamilelikhastalık değildir diyenlere inanmayın bana bizzat ayrı ayrı 3 doktor dedi ki "hamilelik öyle bir hastalık halidir ki iç organlarının bile yeri değişir." hamilelik uzun süreli bir rahatsızlık halidir. ilk zamanlar düşük riski, mide bulantıları ilerleyen dönemlerde ağrılar, uyuyamama, ağırlaşma ve en son aşamada erken doğum riski.

ayrıca konu sahibi 2 yaşında bir yavrucakla daha ilgileniyor.

erkeğin bi yaptığı ilgi göstermek onu da yapsınlar bir zahmet.

çok haklısınız üzülmekte.
 
Eşiniz size ilgi göstermiyor değil ki ne yani illa hamile olunca bala börekle beslemek mi gerekiyor hamileleri elinde kaşıkla aman canım sen yeme ben yediririm filan yapmayın lütfen hani bir düşük riskiniz olsa tüm gün yatmanız gerekse anlayacağım ilk bebekte ilk olmasının heyecanıyla abartmış siz de ikincisinde onu aramışsınız ama unutmayın o haliyle çalışmak zorunda olan insanlarda var. Köyde yaşayan bağ bahçeyle uğraşanlar var çok nazlandırılmak istiyorsunuz size genelde yardım ediyorsa ilgileniyorsa sorun yok hem park içinde sende çıkma demiş zaten hem çocuğu parka götürmekle onun gelmemesiyle alakalı değil ki taşa takılmanız gündüz markete filan giderken de olabilirdi eşiniz yanınızda her an olamaz dikkatli olmanız lazım eşinizi neden suçluyorsunuz. Siz hamilesiniz diye yakın arkadaşının düğününe gitmek de ne var ki. Doğurmak üzere olsanız neyse. Abartmayın bence. Hamilelik olağan bir duru özel bir bakıma birinin sizi elleriyle beslemesine gerek yok.
 
Dogru ben de nazli bir kişiliğim bunaltabilirim belki ama ..

ben hem fizigimden hem kariyerimden hem psikolojimden , hayatımdan okadar taviz verirken feragat ederken (yavrum icin elbette seve seve o ayri ) esim geze geze baba oluyor azicik ilgi gosterse he karicim dese ölmez diye düşünüyorum

Ve evet ben de calisiyordum ben de isten geliyor cocuga bakiyor yemek utu ne is varsa yapiyordum
o düğün meselesi de cok da samimi olmadigi biriydi arti evde annem vardi azicik kacip kafa dagitma niyetiydi. Ben anestezi yan etkisi altinda basim catlarcasina agrir vaziyette buyuk cocugun kiskanclik ve hircinliklariyla bunalirken biyandan da bebege bakmaya calisirken (sagolsun büyük oglan benden baskasinin ilgisini kabul etmedi) o düğün gereksizdi normalde gitmezdi oyle soyleyeyim ..

nys gecti gitti.. esim okadar gezme düşkünü bir adamdir ki bukonuda beni cok bunaltti Rabbim gordu halimi bu sene nefes almaya vakti yok neredeyse


çocuğu da alıp gitseydi madem terbiyesiz
 
Selam arkadaşlar aranizda benim gbi ilk gebelikte prenses iken ikincide hüsrana ugrayan var mi acaba .. okadarki ilkinde esim heraksam meyve tabagi hazirlar zorla pekmezli cevizli sut icirtir ev işi yaptirmaz bir dedigimi iki etmezdi.
İkincisinde noldu anlamadim hic hamile gbi davranmadi birak onume meyve getirmeyi benden cayini meyvesini susadiginda suyunu istedi.. arti ikinci gebeligimde daha zorlandım ilk cocugum daha 2 yasindaydi karnim ilkine gore daha cok buyudu kilom artti dengem bozuldu ama bizim bey herhalde tecrubeme guvendi (!) Bence her cocuk gebeligiyle, bakimiyla ayri bir tecrube .. beni cok aglatti .bu ilgisizligini gördükçe sana cocuk doğuranda kabahat dedim .

Okadarki doguma bir hafta kala buyuk oglum parkta oynarken(cok hareketli bir cocuk) gelip bana yardim eder diye bekliyorum bizimki balkondan bakiyor gel de yardim et cocugu sen cikar dedim gel iste dedi. Karnim okdar buyuktu ki dengemi zor sagliyordum bi ona bi çocuğa bakayim derken ayagimi tasa carpip yere düştüm Allahtan karnimi carpmadim ama ayak parmagim kirilmis ve ters kaynadi. Esimin dusuncesiz ilgisiz ve kendi keyfinde bir adam olduğunun kalici ispatı bu olay maalesef:KK43:(

Simdi dogum yaptim lohusayken de 1 saatlik mesafede bir ilcede arkadasinin düğününe gitmeye kalkti hergun yorgun olan adama nedense ogun can geldi ozaman delirtti beni aynen yuzune dedim ben senin cocugunu tasiyayim dogurayim sen boyle yap ..

ya kizLar hamilelik gercekten zor bir surec hele de cocuklar ve yas arttikca.. biz bukadar zahmet cekerken beyler de azıcık naz cekse cok mu? Ben mi abartiyorum acaba
bardağın dolu tarafından bak ,birinde prenses gibi davranmış işte.onu bulamayanlar da var.
 
Bence ilk hamileliginde abartmıs biraz ama 2.de de abartmıs hamilelik doğal bi süreç kanamanız düşük riskiniz vs yoksa niye naz yapacak ki kadın, genel mantık şu oluyo efendim biz onlara çocuk veriyoruz
kimseye bişey verdiğimiz yok çift olarak ebeveyn olmaya karar veriyoruz ve çocuğumuz oluyo erkek baba kadın anne oluyo bu yani Edirne'den karsa Afrika'dan Avusturalya ya kadar dünyanın her yerinde biçok kadın hamile kalıp doğuruyor olağanüstü bişey yok bebeğim 9.5 aylık hamileliğimin 8.ayında babamı kaybettim kimseye bi nazım olmadı hayatta hersey insanlar için
canım başın sağolsun
hiç duymadım Allah rahmet eylesin..
 
Evet bunaltiyorum surekli benimle ilgilensin istiyorum çünkü ben bunaliyorum. Neden bu ailenin tum dugusal yukunu ben çekiyorum. . Evlendim onun memleketinde onun akrabalariyla kendi cevremden ailemden uzak yaşıyorum .. çocuk oluyor en cok zahmeti yine bende evin kadınında yani ... ev işi yine ne kadar yardimci olsa da bende.. ona gelince bunaliyo gezsin biraz rahatlasin falan.. ben neden bunalinca rahatlayamiyorum acaba ... geze geze baba oluyor daha ne istiyor. Onun gobegi catlamiyor evde tikilip kalmiyor .. benim easil derdim bu.. onun rahati batiyor bana.. beni nazlasa simartsa daha bi katlanilir oluyor hersey.. ama bu evlilik basindan beri benim tavizlerimle dolu kendimden taviz verdikce ona yükleniyorum .. benim en buyuk hatam onun memleketinde yasamak bunu da onun icin kabul ettim çekiyorum şimdi. .
keşke 2. bebeği hemen yapmasaydınız.:KK51:
 
Evet bunaltiyorum surekli benimle ilgilensin istiyorum çünkü ben bunaliyorum. Neden bu ailenin tum dugusal yukunu ben çekiyorum. . Evlendim onun memleketinde onun akrabalariyla kendi cevremden ailemden uzak yaşıyorum .. çocuk oluyor en cok zahmeti yine bende evin kadınında yani ... ev işi yine ne kadar yardimci olsa da bende.. ona gelince bunaliyo gezsin biraz rahatlasin falan.. ben neden bunalinca rahatlayamiyorum acaba ... geze geze baba oluyor daha ne istiyor. Onun gobegi catlamiyor evde tikilip kalmiyor .. benim easil derdim bu.. onun rahati batiyor bana.. beni nazlasa simartsa daha bi katlanilir oluyor hersey.. ama bu evlilik basindan beri benim tavizlerimle dolu kendimden taviz verdikce ona yükleniyorum .. benim en buyuk hatam onun memleketinde yasamak bunu da onun icin kabul ettim çekiyorum şimdi. .
Ben çocuk dogurmadim. Çocuk doğurmak ne kendin içindir ne de kocan için, çocuk allah in rizasini kazanmak için dogrulur. Eğer başka şeyi dusunursen çocuğunun geleceğine yaparsın. Ayrıca sen evlendiginde yabancı bir memlekette olacağını biliyordun. Sükret en azındanbi taraftan tanıdığın akrabalarınıniz var. Ya hiç tanimadigin bir memlekette olsaydın. Ben kocamdan şunu beklerdim bunu beklerim demek yerine şükürler olsun ikinci bebegimde sağlıklı deyip eşim eve geldiğinde onunla ilgilenir istemiyorsa cocugumla ilgilenirim.
 
Ilkinde gosterdiqide normal bi davranis degilmis ztn ikincisinde de...
Hamilelikte size hasta gibi davranildiginda sizde tamamen ona odaklaniyosunuz eger yorulmussaniz iki kat yorulmus gibi hissediyosunuz..bnm hamileligim cok zor gecti doguma kadr kustum 13 kilo kaybettim ben hamile degil direk hasta gibiydim ama buna ragmen kendi kendime cektim kimseden bisey beklemedm..
Sanirim biz bayanlar cocuk doguruyoruz diye cok faxla beklenti icine giriyoruz...
Size bi konuda kizdim..surekli esiniz icin ona cocuk yapanda kabahat tarzi konusuyosunuz.. cocuk es icin yapilmaz ..
Kendiniz icin..aranizdaki bag sizi ozel kilar esinizi degil..hem esinizin baba olmasina vesile oldugunz icin bu kadar beklenti icindeyken size annelik guzelligi i ikinci kere nasip eden Rabbinize şükrünüzü ihya ettiniz mi ?siz kulluk beklentilerinizi yerine getirdiniz mi?O da sizi anne yapti oyle degil mi:)
 
Benim esimde tam tersi ilkinde bu kadar ilgili degldi tartşdgmzda aglardm oda hiçbişey yokmuş gibi uyurdu nisan ayında canım karpuz istemişi kaynanam özellikle burnumdan getirdiler çalışıyodum 8. Ayıma kadarda çalışdım 8 saat ayakda duruyodum hiç ne ilgi vardı nede başka bişey son haftama kadar temizlik yaptm koltuk çekiyodum elini surmezdi kayınvalide de vardi evde daha komşu gelirdı kaynanama isler gene sanami kaldı derdi şukur bunda daha iyi bu bebegm daha agır geçyo ondan belkide akşam yatmadan sorar canın bise istyomu istiyosa yapıyım alıym diye sükür
 
Ben yavrularimi Rabbimden diledim cok şükür nasip oldu onlarin bize Allahin bir lutfu oldugunun farkindayim herzaman sukrederim cocuklarimi severken bile sizi veren Allaha şükürler olsun diye severim inanç noktasinda zayif oldugumu düşünmüyorum (Allah ihlasimizi artirsin amin)
Benim derdim anlasilandan cok farkli.
cocuk sahibi olmak ayri bir sorumluluktur benim hayatım istemsiz sekilde değişiyor ama esim, evde psikolojisi ve bedeni sadece bu olaydan ötürü değişmiş karısını gonullemiyorsa, kendi hayatina gezmesine tozmasina bakiyorsa hala ,ozaman babaligi cok da kaldiramiyor bu sorumlulugu alamiyor demektir. Çocuk iki kisilik bir meseledir ve ben anne oldum yeter bana dusuncesi yarim bi dusuncedir. Annelik baskadir ebeveynlik baskadir . Cocuk birlikte yapiliyorsa ;gebeliginden dogumuna büyütmesine kadar da birlikte devam etmelidir. Erkek kadini yalniz bırakmamalidir eger birakiyorsa sorumlulullarini daha algilayamadiysa (esine duygusal ve fiziksel destek dahil) hala o adamdan cocuk yapmak sacmaliktir kendim icin bile olsa yapmam. zaten tek cocuk da cocuk sevgisi icin yeterlidir bence .
ben 2. Cocugumu (hem de bukadar erken) ilk çocuğum kardesiyle büyüsün diye diledim Allah da nasip etti cok sukur. Rabbim ikisine de saglikli afiyetli hayırlı uzun ömürler versin insallah amin.
Ayrica hamilelik hastalik degildir diyen arkadaslar için soyluyorum : bence bazi hastaliklardan daha vahim bir durumdur. Cunku vucuttaki degisimler (kilolar çatlaklar falan) yaninda agirlik merkezin bile yer degistiriyor ic organlarin yer degistiriyor bel kemik ağrısı göğüs sıkışmasi kendi bunyenizden kaybettikleriniz hele hele hormonlar etkisiyle degisen psikolojiyle birlikte hastalik degil ama dengeleri bozan bir durumdur. Ben ikisinde de sezeryan oldum ikincide cok korktum ameliyat masasindan kalkip gidesim geldi ama kalkamazdim vazgecme sansim yoktu o bebek oyle yada boyle cikacakti oradan. Ameliyat da oluyoruz yani ..normal doguranlar da dikis, basur ,mesane sarkmasi gbi durumlar yaşıyorlar. .

Tabi en kötü rahatsizligimiz tek bu olsun hamilelik olsun. ..sonunda kucagimiza aldigimiz yavrumuz tum cektiklerimizi unutturuyor geriye bir sevgi kaliyor bu da ayri bir mucize ya zaten ...

Aslinda bukadar yalniz olmasam belki esime bukadar sarmazdim .kizsam da bukadar dert etmezdim.

Nys kisaca kadınlar cicektir ve özen ister. Bazi kadin hassas bir cicektir hergun ilgi gerekir . Ilgilenmezsen kustum cicegi gibi boynunu bukuverir...
bazi kadinlar da kaktus gbi ayda yilda su ister kendine yeter ,bir cam ağacı misali yaz kis dimdik ayaktadir basinin caresine bakar. ..

ne diyeyim herkes ayni olmak zorunda degil.


Ilkinde gosterdiqide normal bi davranis degilmis ztn ikincisinde de...
Hamilelikte size hasta gibi davranildiginda sizde tamamen ona odaklaniyosunuz eger yorulmussaniz iki kat yorulmus gibi hissediyosunuz..bnm hamileligim cok zor gecti doguma kadr kustum 13 kilo kaybettim ben hamile degil direk hasta gibiydim ama buna ragmen kendi kendime cektim kimseden bisey beklemedm..
Sanirim biz bayanlar cocuk doguruyoruz diye cok faxla beklenti icine giriyoruz...
Size bi konuda kizdim..surekli esiniz icin ona cocuk yapanda kabahat tarzi konusuyosunuz.. cocuk es icin yapilmaz ..
Kendiniz icin..aranizdaki bag sizi ozel kilar esinizi degil..hem esinizin baba olmasina vesile oldugunz icin bu kadar beklenti icindeyken size annelik guzelligi i ikinci kere nasip eden Rabbinize şükrünüzü ihya ettiniz mi ?siz kulluk beklentilerinizi yerine getirdiniz mi?O da sizi anne yapti oyle degil mi:)
 
Son düzenleme:
oooo evim sen düşünüyor musun ikinciyi?
sağlık problemim var diyodun ama Allah büyük
hadi hayırlısı :)
bu arada benim de nasip olursa 2 çocuğum arası 9,5 yaş olacak


yok cnm düşünüyordum ama sağlık problemimden dolayı çok zor ilaçları bırakmak yada ilaç değişikliği gerekiyor. diğer ilaçta bana fayda etmedi :( ama esasen çok isterdim ikinciyi
 
hahahahaaa kaktüs de olduk.neyse kaktüslüğümle gurur duyuyorum:KK59:
 
Back
X