- 26 Kasım 2014
- 3.206
- 4.116
- 83
- Konu Sahibi tuana951453
Her zamanki gibi gene konuyu dine bağladılar bravo. Kendi aranız da tartışamıyorsunuz bile bel altı vurmaya çalışmalar falan.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sadece bu konuda benim kadar özverili olan birini isterim demek istemiş bence.Buna saygı duyarım ben.Konuyu boşu boşuna uzattık biraz hep birlikte.Boğulmayalım da , arkadaşların demek istediği ve katıldığım düşünce şu, ben müslüman biri ile evlenmeyi tercih ederim bu yüzden cinsel birliktelik yaşamamış olması önemli diyorsun, biz de diyoruz ki cinsel birliktelik yaşayan biri müslümanlıktan mı çıkıyor?
Çıkmıyor. O halde o söylemin mantıksız oluyor
Tartışmadan sakin sakin yazdım bişiler ama ordan puan verir inş muneBişiler yazmazsan gitmessin
Tartışmadan sakin sakin yazdım bişiler ama ordan puan verir inş munegerçi evİ temizleyeceğim kaç saattir yine oturdum kaldım kk da bir bakıma Mine'yle uçmak daha hayırlı olabilir
![]()
Ya isteyenin tercihi istediği şekilde olsun, birşey diyen yok da zaten, arkadaşın söyleminde evlilik öncesi cinsel ilişki yaşayan dinsiz oluyor gibi bir anlam çıkıyor. Takıldığımız nokta orası. Yoksa tek başına "ben evlilik öncesi ilişki yaşamamış biri ile evlenmek isterim " dense zaten kimsenin bir diyeceği yok. Kendi düşüncesi eyvallah denir.Sadece bu konuda benim kadar özverili olan birini isterim demek istemiş bence.Buna saygı duyarım ben.Konuyu boşu boşuna uzattık biraz hep birlikte.
Ney görmeye? Biz şey görmeye mi alışığız?
Tamam ben gidiyorum hava kararıcak azıcık daha oyalanırsam.. Bensiz çok eğlenmeyin ama tamam mıPolemik yoksa zaten sıkıntı olmaz,bencede hemen kalk işini hallet müdürü bekleme bence
Tamam ben gidiyorum hava kararıcak azıcık daha oyalanırsam.. Bensiz çok eğlenmeyin ama tamam mı
Mune seni çok seviyor ellerinden öpüyorum bunu hiç unutma olur mu![]()
Evet kesinlikle bende dahil herkes dini şekilde girdiği için zaten öyle karşıladı. Fakat sonradan ilk mesajında dediğim şekilde ifade ettiğini düşündüm. karşılıklı polemiğe de girilmiş gibi onunca boşuna uzadı konu yani diye şey ettim bendeYa isteyenin tercihi istediği şekilde olsun, birşey diyen yok da zaten, arkadaşın söyleminde evlilik öncesi cinsel ilişki yaşayan dinsiz oluyor gibi bir anlam çıkıyor. Takıldığımız nokta orası. Yoksa tek başına "ben evlilik öncesi ilişki yaşamamış biri ile evlenmek isterim " dense zaten kimsenin bir diyeceği yok. Kendi düşüncesi eyvallah denir.
Bu konuya böyle dini bir yorumla girmemeli idi arkadaş
Ben böyle bir şey söylemedim. Bunu söyleyenin müslümanlığından şüphe duyarım. Yada banane ya? Kim neye inanırsa inansın. Umurumda değil açıkçası. Benim tercihim bu yönde. Seçim hakkım olursa istemem. Bu kadar basit.Boğulmayalım da , arkadaşların demek istediği ve katıldığım düşünce şu, ben müslüman biri ile evlenmeyi tercih ederim bu yüzden cinsel birliktelik yaşamamış olması önemli diyorsun, biz de diyoruz ki cinsel birliktelik yaşayan biri müslümanlıktan mı çıkıyor?
Çıkmıyor. O halde o söylemin mantıksız oluyor
Yargılamak mı? Örnek bir yargı cümlemi yazar mısınız? Merak ettim kimi yargılamışım?Hayir sadece kendinizin de gunahkar olabileceginizi unutmayarak bir konuda konuşmadan once iki kere dusunun. Bir insani tek bir seyle yargilamayin.
Canim sen biriyle beraberlik mi yasadin hep ayni sorulari sorup duruyorsunSorum aranızda ilk gecesinde kan gelmeyeniniz var mı?
Eşiniz ne tepki gösterdi
Arkadaşlar burada mesele zar değil. Kişinin cinselliğe yaklaşımı, hayata bakışı. Kişi ben islam dininin değerlerine göre yaşamıyorum diyor nikahsız cinsellik tercihiyle. Herkes müslüman olmak zorunda değil elbette. Bende bir müslüman olarak kendi değer yargılarıma sahip insanı isterim hayatımda mantığı var bunun altında. Neden sadece zara indirgiyorsunuz ki olayı?
Toplum konusunda katılıyorum sonuna kadar. İnanç da dediğim gibi kişiseldir, tartışmaya açık değil. Fakat biz mesela böyle düşünüyoruz ama toplumsal baskı var diyen, bunu kafasına çok takan kadın bizim gibi düşünmüyor. Onlar bizim gibi düşünseler zaten kimseyi takmazlardı. Bizim gibi değil de geleneksel toplum kafasında düşündükleri için baskıya boyun eğmiş oluyorlar çünkü o zihniyetteki insandan baskıya karşı dik durmasını beklemek anlamsız olur. Öyle görmüş, öyle büyütülmüş. Biz diyoruz ya hani mesela, bunu sorun edecek adamla zaten anlaşamayız, hayatımızda olmasın daha iyi... Onlarda öyle değil işte. O kadın o anlayışla büyüdüğü için evlenmek istediği adam bekareti sorun edince "amaan gitsin" demek yerine adamı elde tutmanın, "bi bekaret yüzünden ayrılmak istemediği için" devam etmenin yollarını arıyor. Bana göre koca bir hakaret olan şey o kadına çok da anormal gelmiyor. Bana kötü gözle bakarlar algısını kabul etmeyen kadın zaten bekaret yüzünden ayrılmak isteyen adama yol verecektir. Zaten dikkat edilirse bekarete önem veren kadınların çoğu o algıyı kabul etmiş durumda. Onların arasından "evet ben kendimi eşime saklıyorum ama saklamayana da saygım sonsuz" diyen kişi sayısı fazla değildir. İnanç meselesini hariç tutarak söylüyorum bütün bunları.Yani aslında ben bu olaya toplumsal baskı olarak bakıp kabullenenleri hiç anlamıyorum. Sanki sokağının ortasında birlikte oluyorsun da toplum sana baskı yapıyor. Toplumsal baskı dedikleri aslında kendilerine yaptıkları baskı.Ben eğer yapacak olsam aman nasıl biriyle evlenirim aman koca bulamazsam annem anlar bana kötü gözle bakar böyle bişeyi kabul etmiyorum. Yani bu kısım bana aşırı saçma geliyor bir insan illaki kendine göre kendi kafasında bir eş bulabilir bu imkansız değil zaten böyle birşeyi kabul etmeyecek bir insan kafa yapısı olarak da ona uymayacaktır bu da iyi bir evlilikleri olmayacağını gösterir. Benim bu konuda asıl dikkat ettiğim nokta inancımın gereği olarak yasaklanmış olması. Beni sadece burası ilgilendirir ha yapan dinsiz mi oluyor hayır. Fakat ben şahsi olarak dikkat ederim elimden geldiğince.Yani sadece bu kıstas olabilir bana göre o da kişinin bakış açısına göre değişir herkese saygı duyarım herkesin kendisini ilgilendirir davranışları.
Evin içinde kahkaha attırdın bana hay Allah!Kurban kesmiş gibi oluk oluk kan geldi ve eşim de aldı kanı alnına sürdü.o gün bugündür eşime kurbanım.hey allam ya.