Doğuma Hazırlık İlk hamilelik ve bilgisizlik Yardıma ihtiyacım var

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

bicirbicircadi

18 Şubat ❤
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2017
766
812
23
Kızlar yardımınıza ihtiyacım var. İlk hamileliğim. Cinsiyetini 2 hafta içinde yüzde 80 öğrenmiş olacağız net bi şekilde. Alışverişlere yavaştan başlayacağız. Fakat ne alınır kaç tane alınır hiç fikrim yok. Doğumum nasipse şubat 19 olarak gözüküyor. Bebeğim için neler alabileceğimi kendim için neler almam gerektiğini liste halinde tecrübeli anneler bana yazabilir mi ? Şimdiden çok teşekkürler

Daha cok erken ama heyecanini anliyorum. Ama simdi alisvers yapacak olsan heryerde yazliklar var ve bebegin kis bebegi olacagi icin senin hep uzun kollu falan alman gerekir. Cinsiyeti belli olumca ufaktam hosuma giden patikleri citcitli atletleri coraplari falan al koy. Mutlaka alman gerekne sey de hastane cikisi denilen set halindeki kiyafetler. Kendin icin alman gereken 2 adet lohusa pijamasi.

Teşekkür ederim canım. Heycanıma verin biraz

Teşekkür ederim canım. Heycanıma verin biraz
Aa ne demek olur mu yazinizi okuyunca kendi arastirmalarim geldi aklima. Benim oglum da 01.02.2016 dogumlu. Biraz once yazmayi unuttum ama siz ilk olarak kiyafwtlerden baslamak yerine temel seyleri almaya baslayin. Cunku kiyafet 3 lira 5 lira nasılsa aliniyor ama bebek arabasi oda takimi vs vs masrafli seylee. Siz simdiden bebek arabanizi belirleyip alin doguma borcu bitmiş olur. Kendinize gogus pompasi gogus pedi gigus ucu kremi falan alin. Bebege ates olcer alin. Ben bu tarz seyleri ilk baslarda arastirdm aklima yatan marka modeli belirledim veee indirimde yakaladigim anda da yapistirdimmm ve cok karli çıktım

Canım çok ama çok teşekkür ederim gerçekten bu konuda çok bilgisizim ve dediğiniz şeyler o kadar mantıklı ki. Göğüs pompasına ihtiyaç olduğunu bilmiyordum mesela çalışmayacağım için emerse eğer emziririm diye düşünüyordum. Demekki bana fayda sağlıcak bi durum

Sen bilirsin tabi ama ben göğüs pompasını almadım gerekirse hastanenin oradaki eczanelerden alırım diye.Çünkü fiyatları biraz tuzlu.Kızım emdi almak gerekmedi.

Bi de ben olsam patikli pijamalardan almam yenidoğan hemen büyüyor giydiremiyor insan

bence sadece para biriktirin hepsi 1 gunde ve 1 avm ye bakar hepsini alır çıkarsınız ,

saglıklı dogumlar olsun inşallah ,

olmayanlara isteyenlerede rabbim yakınlaştırsın inşallah saglıklı bebeklerı

Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah. Tek duam bu Allah aratmasın teşekkür ederim canım haklısın önrmli olan para. Paran varsa herşey bi gündede alınır

Evet bu patikli bodyleri herkes söylüyor hemen büyüyor patiksiz olursa en azından çorapla filan giydiriliyor diye oldukça mantıklı geldi banada. Bende göğüs pompası ihtiyacı olduğunu çalışan anneler için sanıyodum fakat şuan herkes mutlaka alıyor sanırım

Pompayi sadece calisan anneler icin dusunme. Ben cocugum 1 yasina gelene kadar calismadim ama pompa benim ilk guden itiraberen hayat kurtaricim oldu. Ilk baslar gogus ucum yoktu cocuk göğsümu tutamadi oyle olunca hep sagip ilk zaman siringa ile sonralari biberon ile verdim. Lohusaliktan sonra disari çıkacağımiz zaman sutumu sagip biberona koyuyordum gittigimiz yerde de acikinca emzirmeye yer aramak yerine hemen biberondaki sutu iciriyordum. Anne sutu oda sicakliginda 3 saat dolapta 3 gun ve buzlukta 3 ay kalabiliyor.

Ay canımmmm çok teşekkür ederim çok bilgilendirdin beni kesinlikle alacağım o zaman

Canım selam öncelikle bebişler hayırlı ugurlu olsun. Benim de ilk bebegım olucak buyuzden ben de ıhtıyaclar ıcın genel bır ıhtıyac lıstesı uzerınden gıttım. Ekte paylastıgım benım kıstrmın suandakı halı, tabı uzun sure uzerınde calıstgım ıcın bıraz yıprandı ancak ıstersen sana ptesı gunu bos halını maıl olarak ıletebılırım de. Bu lıste epey genel, sen gereksız bulduklarını cıkartıp devam edersın ben oyle yaptım. Kıyafetler lıstede yazmıyor sen kafana gore yavas yavas kıyafet alıp tamamlarsın encok kullanılacak cıtcıtlı body ve tulumlar olacak oyuzden onlardan da baslarsın. Ilk bebekte her urun oncesı bende forumları okudum arastırdım tecrube olmayınca zor olacak sanıyorsun ama forumda paylasımlar cok yardımcı oldu bana. Bu lısteyı de yıne bu forumdan bı arkadas bana maıl atmıstı sagolsun. Bıberon konusulmus avent yenıdogan cam ve dr brown yenıdogan plastık aldım. Ikısı ıcın de muthıs guzel yorumlar war bebegım hangısını sever bılemedıgım ıcın ıkısını de aldım, okudugum kadarıyla dn ıyılerı bunlar. Hoscakalın

Eklentiler

• IMG_9282.webp
    22,8 KB · Görüntüleme: 187
  • IMG_9283.webp
    21,5 KB · Görüntüleme: 166
Ben senden tica etsem bu listenin bos halinu bana atar misin?mail verim gerekirse nasil atilir bilmem de.. cok guzel olmus cunku

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…