İlk hamilelikte alınan 30 kilo,ikincide şişmanlamak istemiyorum...

senkoyadimi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2016
310
306
103
35
Merhaba güzel anneler ve anne adayları. İlk gebeliğimde tam 30 kg aldım 58 kiloyla hamile kalıp 88 ile doğum yaptım ilk dört ay hiç kilo almamıştım oysaki nasıl oldu anlamadım. Hamilelik şekerim yüksek çıkmıştı normalde de şekerim 100-110 arasında seyrediyordu. Doğumdan bir hafta sonra tartıldığımda 72 kiloya düşmüştüm 16 kilo birden gitmiş nasıl olmuş anlamadım.Sonra aldığım o kiloları verdim tabi birazı kaldı ve şuan 65 kiloyum bebeğim on beş haftalık olacak şükür kilo almadım. Bu sefer daha dikkatliyim ama diğer doğumda da birden kilo aldığım için korkuyorum.Benim gibi hamilelik şekeri yüksek olanların kilo almamam için önerileri var mı ? Çok fit ve güzel bir hamile olmak istiyorum.

Ben de bu hafta şeker tarama testi yaptırıcam. 14 kilo aldım ve daha 3 ay var doğuma. Nasıl olcak bilmiyorum...

Gebelik öncesi hipoglisemi vardı şimdi de hiperglisemi maalesef ama alışkınım beslenme konusunda çünkü düşük şekerde de yüksek şekerde aynı tip beslenmek gerekiyo. Kahvaltını muhakkak yapmalısın, peynir, yumurta ve bol posalı yani domates salatalık gibi şeylerle güzelce doymalısın, daha sonra sürekli bi şeyler yiyeceksin mesela ben ayran yapıyorum, yarım muz yiyorum, şekerim yüksekse tarçınlı kahve içiyorum vs vs sofraya oturduğunda kesinlikte 2-3 tabak yemek yok bi çorba ye bi saat sonra örneğin salata ye geceleri uykuda vücut kendini korumaya alıyo ben yine de gece kalkınca bi mandalina çeyrek muz gibi bi şeyler yiyorum şekerim düşmesin diye, bana çavdar ekmeği dokunuyo kepek ya da tam buğday ekmeği yemelisin. Ben bu arada haftada 2 defa balık yemeye çalışıyorum protein ağırlıklı beslenmeye özen gösteriyorum, özellikle bulgur çok önemli bebeğe kilo aldırıp anneye aldırmıyo. Ben toplamda 13 kilo aldım bu son aya kadar iyi gidiyodum doktorum da memnundu ama son bi aydır çok tatlı istedi canım ondan sanırım.

Back
X