İlk İşimden Kovulmak Üzereyim

Deadpool

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
335
615
103
25
İyi günler herkese, yaklaşık 3 hafta önce yeni bir işe başladım. Kendi mesleğimi yapıyorum ve tecrübesiz olduğum için yaşadığım şehirde iş bulamadım, ailemin bulunduğu şehre 4 saat uzaklıkta bir yerde, fabrikada üretim mühendisi olarak çalışmaktayım ancak şuan deneme sürecindeyim ve yeterince meraklı ve istekli olmadığım gerekçesiyle işten çıkarılmak üzereyim. Ben bu iş için bütün düzenimi bozup geldim, buraya taşındım. Şimdi de sezon başlamak üzere olduğundan, yaşamak istediğim ve aynı zamanda üniversiteyi okuduğum şehirden iş görüşmesi teklifleri alıyorum ancak yalnızca görüşme yani işe girmem kesin değil. Bu işten kovulmayı bekleyip ailemin yanına mı dönmeliyim yoksa ben kendi isteğimle ayrılıp tekrar aynı durumu yaşama riskini göze alarak istediğim şehirden gelen teklifleri değerlendirmek için üniversite okuduğum şehre mi dönmeliyim? Fikrinizi belirtirseniz çok sevinirim.

Bunu ben de daha yeni yaşadım öncelikle. Tek fark benim düzenim en baştan beri bu şehirdeydi.
Peki işten çıkarılacağınızı nasıl anladınız?
Bir de nasıl şeyler yapmanızı bekliyorlar, yani şöyle sorayım, meraklı ve istekli olmanızı bekliyorlar ya hani, ne tür bir meraktan bahsediyorlar? Bunun yanında iş yaparken kontrollü gitmenizden, üstlere danışmanızdan şikayetçiler mi?
Sorunuza cevap olarak ise bence diğer görüşmeleri değerlendirin çünkü bir zaman sonra bu kadar huzursuz bir yerde çalışmak size de iyi gelmeyecek. Sonuçta ilk ay oryantasyon sürecidir, o dönemde öyle aşırı merak beklenmez işi öğrenmeniz için zaman vermesi gerek, kaldı ki siz tecrübesiz olduğunuzu söylemişsiniz.
Ha işi öğrenmeye istek yoksa (yanlış anlamayın sadece yazanı söylüyorum) bir şey diyemem ama istek adı altında aşırı girişkenlik bekleniyorsa o abartı.
Bu işimden önceki iş yerimde çalışırken (2 ay olmuştu) patronumla iş arkadaşımın bilgisayardaki görüşmelerini gördüm, patron benimle ilgili kızmış, arkadaşım da "İki ayda her şeyi çözememiş olması çok normal değil mi" gibi bir şey söylemiş. Kaldı ki okulunu okuduğum işti. Ha şimdi bırakın o ofise, tek başıma yürütürüm.
Zamanla oturacak.
Eski konumda okuyup fikir sahibi olabilirsiniz
İş derdi
Aynı durumları yaşama riski ise her zaman olacak maalesef, ona yapılacak bir şey yok sonuçta siz bu işte de deneme süresini başarıyla geçip daha sonra da çıkartılabilirsiniz, her şey mümkün. Onu garantilemek mümkün olmuyor

Kovulup da düzen bozmak istemiyorsanız biraz daha çaba gosterip ögrenmeye çalışabilirsiniz.zira hiç kolay değil düzen kurup düzen bozmak.tabi işinizi de seviyorsanız

Kovulmayı bekle bence belki de kovmazlar kesin mi yani olmayacak ayıralım yolları dediler mi? Nasıl bir görüşme geçti aranızda?

Yeterince ilgili ve meraklı olmadığınızı neye göre belirliyorlar? Bunun için size bir çözüm sunuyorlar mı?

Bana sanki şuan çalıştığınız yer size göre değil gibi geldi. ben olsam istediğim şehirden gelen teklifleri değerlendirmek için ünv okuduğum şehre dönerdim, eğer ailemin olduğu şehirde iş imkanı yoksa. Başvurulara şimdiden başlayın.

iş işte koca kocada bulunur derler ;;:):):) aile evinden çıkmışsınız asla dönmeyin . şuanki işte devam ederken diğer teklifi değerlendirin yüzde 80 olumlu olduğu an hemen çıkın.

yeterince meraklı ve istekli olmadığım gerekçesiyle işten çıkarılmak üzereyim.
Bunu biraz daha açar mısınız? Görev tanımınızın dışında iş mi bekliyorlar yoksa ilgisiz mi davranıyorsunuz? Yani masa başında oturayım fabrikada dolaşmak koşturmak istemiyorum mu istiyorsunuz yoksa işimi gerektiği gibi yapıyorum ekstra durumlarla ilgilenmiyorum mu? Sizi anlamaya çalıştığım için soruyorum; sorun sizde mi fabrika yönetiminde mi?

Ay iş arkadaşınızı çok sevdim benimkiler olsa arkamdan sallardı

İstekli ve hevesli olmak önemli ancak işinizi kaybetme korkunuzu büsbütün iş verene hissettirmeyin. İşiniz sizin için önemli ancak sizden önemli degil imajını koruyun her zaman. Eğer teklifler varsa değerlendirin. Görüşmelere gidin. Olumlu sonuçlanırsa çıkın çünkü size sinyalleri vermişler zaten. Sallantıda durmaktansa risk almaya değer. Hem ikinci işinizde tecrübeleriniz de olmuş olacak ancak ve ancak eğer mevcut fabrikadan ayrılacak olursanız asla kötü ayrılmayın.

Üzülmeyin hayırlısı gerekirse asgari ücret tutarında çalışın.

Şöyle ki ben buraya üretim mühendisi olarak geldim ancak fabrika sezonluk çalıştığı için şuan üretim yok, mayısta başlayacağız. Bu süreçte de yanında işi öğrendiğim teknikere sürekli soruyorum bugün ne yapayım, yapabileceğim bir iş var mı diye. Hep aynı cevabı alıyorum, numune al ve incele. Günlük 200 numune alıp inceliyorum ve bütün mesai bu şekilde geçiyor. Her yerde de kameralar var fabrikada, yani patron benim tüm gün masa başında numune incelediğimi biliyor. Sanırım bu batıyor ona.

iş işte koca kocada bulunur derler ;;:):):) aile evinden çıkmışsınız asla dönmeyin . şuanki işte devam ederken diğer teklifi değerlendirin yüzde 80 olumlu olduğu an hemen çıkın.
İşte malesef burada çalışırken diğer teklifleri değerlendiremiyorum. Görüşme için şehir dışına çıkmam gerekiyor ve işten izin alamıyorum, o yüzden risk alıp işten ayrılmayı düşünüyorum

Kovulmayı bekle bence belki de kovmazlar kesin mi yani olmayacak ayıralım yolları dediler mi? Nasıl bir görüşme geçti aranızda?
Resmen onu demeye getirdi yönetici. Toplantıda herkesi tek tek değerlendirirken bana, üretim mühendisinin kıpır kıpır ve meraklı olması gerektiğini, üretilen ürünü paraya çevirmesinin en önemli görevi olduğunu ve eğer bunlar olmazsa işlerine yaramayacağımı, deneme süresinin hüsranla sonuçlanacağını söyledi tam olarak.

Peki siz yapılacak işleri sormanıza rağmen size sadece numune incelemesi yaptırıldığını söylediniz mi? Buna bir cevabı oldu mu?

Bir mühendis olarak teknikerler değil bir üstünüz ile görüşüp iş ile ilgili beklentilerini tam olarak öğrenin. Buna göre hareket edin. Kovulmayı beklemek yerine kendinizi geliştirin.

Burada çalışırken üniversite okudugunuz iş teklifleri için görüsmeye gidin belki ora içinize siner kendi enerjinizi orada gösterebilirsiniz.

Rahatlık sevisinden çıktığın an risklerin içindesin, gelişiyorsun,hırpalanıyorsun ama en önemlisi gelişmenin devam ediyor ilk iş son iş değil,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…