İlk İşimden Kovulmak Üzereyim

Resmen onu demeye getirdi yönetici. Toplantıda herkesi tek tek değerlendirirken bana, üretim mühendisinin kıpır kıpır ve meraklı olması gerektiğini, üretilen ürünü paraya çevirmesinin en önemli görevi olduğunu ve eğer bunlar olmazsa işlerine yaramayacağımı, deneme süresinin hüsranla sonuçlanacağını söyledi tam olarak.
E is yok napim demediniz mi?
Ustnuzun size numune al incele dedigini soylemediniz mi?

E is yok napim demediniz mi?
Ustnuzun size numune al incele dedigini soylemediniz mi?
Sizce iş olmasa o fabrika yönetimi gerizekalı mı da boş oturtmaya adam alacak?Mayıs ayında alırdı yani. Birde üstü değil anladığım kadarıyla numune al diyen. Bence konu sahibini biraz kandırıyorlar oda yeni olduğu için farkedemiyor.

Sizce iş olmasa o fabrika yönetimi gerizekalı mı da boş oturtmaya adam alacak?Mayıs ayında alırdı yani. Birde üstü değil anladığım kadarıyla numune al diyen. Bence konu sahibini biraz kandırıyorlar oda yeni olduğu için farkedemiyor.
Ben size içeriden bilgi vereyim aynısını yaşamış biri olarak.
Bekliyorlar ki konu sahibi kimseye sormadan kendi kendine iş üretsin. Ne yazık ki o ürettiği işi de beğenmeyeceklerine emin gibiyim :(

Bana işten ziyade genel mizacınızı sakin ve durağan buldular bu yüzden de tam güvenemediler gibi geldi. Şu an üretim yoksa tam anlamıyla iş beklemeleri saçma olur çünkü. Görev tanımınızla alakalı iş vereninizle görüşün teknikerlerle değil. Başlarından savmak için al numune incele diyor olabilirler. Bir de iş üretmek ve hakim olmak için deneyim lazım şu an deneyiminiz yok dolayısıyla iş potansiyellerini fark edemiyorsunuzdur. Diğer şehirdeki iş görüşmelerine de bel bağlamayın derim. Bazen cv’yi bile okumadan arıyorlar aa deneyiminiz yok muydu falan diyorlar. Ya da insan kaynakları adayları bir görelim tadında çağırıp sonra sırra kadem basabiliyorlar. Buradaki işinize sıkı sarılmaya bakın sonuçta diğer yerlerde de deneme süreci olacak

İyi günler herkese, yaklaşık 3 hafta önce yeni bir işe başladım. Kendi mesleğimi yapıyorum ve tecrübesiz olduğum için yaşadığım şehirde iş bulamadım, ailemin bulunduğu şehre 4 saat uzaklıkta bir yerde, fabrikada üretim mühendisi olarak çalışmaktayım ancak şuan deneme sürecindeyim ve yeterince meraklı ve istekli olmadığım gerekçesiyle işten çıkarılmak üzereyim. Ben bu iş için bütün düzenimi bozup geldim, buraya taşındım. Şimdi de sezon başlamak üzere olduğundan, yaşamak istediğim ve aynı zamanda üniversiteyi okuduğum şehirden iş görüşmesi teklifleri alıyorum ancak yalnızca görüşme yani işe girmem kesin değil. Bu işten kovulmayı bekleyip ailemin yanına mı dönmeliyim yoksa ben kendi isteğimle ayrılıp tekrar aynı durumu yaşama riskini göze alarak istediğim şehirden gelen teklifleri değerlendirmek için üniversite okuduğum şehre mi dönmeliyim? Fikrinizi belirtirseniz çok sevinirim.
Üretimdeki hat düzeni, üretimin başladığı ve bittiği nokta,ne ürettiğiniz bunu nasıl ürettiğiniz,nereden temin ettiğiniz,materyallerin yapısı, dayanıklılığı,elde ediş süreci vs bunlarda meraklı olmalısınız.... satın almanın ürünü temin etmesinden işçinin üretimi yapmasına,team liderinin işine,kalite kontrolcünün onayına kadar her aşamayı bilmek ve sahada aktif olmak zorundasınız.istenen şu ki git formenden işi sor,gerekirse işçilerle konuş merak et danış işi kap diyorlar.yani sizi üretim aşamalarında daha aktif görmek istiyorlar.sizi gözleri aradığı anda üretimde adamların başında işi sorarken bulmak isterler...üretim mühendisliği departmaninda bulunmadım ama fabrikalarda farklı alanlarda çalıştım.gormek istenen tavır masa başı değil dinamik yapıda personeldir.size işinizi öğretmek haddim değil ama dışarıdan bir müdür gözüyle baktım.

Back
X