İlk kez anne olmak

Minimidimaksi

Guru
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2016
359
158
103
Arkadaşlar merhaba. Bu gün itibari ile 85 günlük anneyim. Bir kızım var. Ama kızımı bir türlü sahiplenemiyorum. Evet onu seviyorum ama hala sanki aramızda olması gerektiğini düşündüğüm o sıkı bağ yok ve bu beni çok üzüyor. Kızıma kaç aydan sonra iyice alışırım ve iyiki doğurmuşum derim. Belki bu soru size saçma gelebilir ama lütfen beni kınamayın. Aranızda benim gibi duygular yaşayanlar var mı. Varsa paylaşırsanız çok memnun olurum. İçim çok daralıyor ve şu an bunu yazmak bile inanın acı veriyor. Ben nasıl anneyim diyorum...

hala sanki aramızda olması gerektiğini düşündüğüm o sıkı bağ yok

bundan kastınız nedir?

besliyosunuz, bakıyosunuz, ilgileniyosunuz, seviyosunuz... daha ne olacak.
kuruntu yapmayın, zamana bırakın. herkes aynı tip anne olamaz zaten.

bebeğiniz çok küçük daha size tepki bile veremiyordur.her fırsatta bebeğinize sımsıkı sarılın. bu bağda emzirmeninde çok önemi var.zamanla bağınız kuvvetlenir merak etmeyin

Emzirirken hep iyi şeyler düşünün hemen insan sımsıkı bağ kuramaz yavaş yavaş sımsıkı bir bağ kuracaksınız emeklemeye başlıycak korkunca size sarılacak anne diyek öpecek sizi o minnacık elleri ile sımsıkı tutacak işte o zaman iyi ki doğurdm diyeceksinz işte o zaman dunyaları önünüze koysunlar vazgeçemezsinz.

Başlarda böyle hissetmeniz normal günler geçip daha çok emek verdikçe o bağda sevgide giderek büyüyor, "anne oldum dünyam değişti" yok kucağıma aldığım an bilmem ne oldu.. Bıdı bıdı.. Böyle süslü püslü laflara bakıp ben niye böyle değilim lan? deyip kuruntu yapmayın, siz bebeğinizi çok seviyor ve olması gerektiği gibi davranıyorsunuzdur emin olun

Üzülme cnm ben bu durumda ki bir çok anneyi gördüm çoğu utandığı için dile bile getiremiyor hatta takip ettiğim bir gebem vardı hamileyken o kadar bağlıydı bebeğine ama doğum oldu bebeğini kabullenmedi kucağına bile almak istemedi. Bu yaşadığın psikolojik bir durum asla senin anneliğinle yada insanlığınla alakalı değil bu yüzden kendini suçlama sakın bilinç altında bazen bebeğin seni bir çok şeyden engellediği inancı ortaya çıkar ve beyin kendine bebeği bir sorun olarak görür bunun dışa vurumu da kabullenmeme ile görülür. Sen altta yatan nedenleri farkedemezsin bile. Zaman içerisinde bu düşüncen geçecek ama tavsiyem bu süreçte uzman bir destek alman bu sayede süreci daha az yıpranarak atlatırsın. Merak etme bebeğin seni her ne olursa olsun daima koşulsuz sevecek ve eğer sen seçilmişsen kimse senden daha iyi anne olamaz bebeğine bu yüzden sakın kendini suçlama. İçinde bulunduğun durum olabilecek bir durum

Merak ettim niye benimsiyemedigini.
Ilginc geldi bana pek normal bi duygu degil. Diger arkadaslara katilamadim malesef bu konuda.
Hamile oldugun anda o bag olusur
Babalarin zamanla gelisir babalik duygusu.
Ben kizimi kucagima aldim sanki dogdugumdan beri anneydim ki o gune kadar tek bir bebegin altini acmisligim dahi yoktu.
Esinizlemi sorunlariniz oldu hamileliginizde
Veya atiyorum erkek bebek istiyodunuzda kiz oluncami o bagi kuramadiniz.
Sebepsizken o duyguyu yasiyamamanizi anliyamadim
Yavrunuzu Rabbim size bagislasin

Anne Değilim Ama Hafif de olsa lohusalık depresyonu yaşıyor olabilirsiniz. Lohusalık depresyonunun 2 yıl sürebildiğini de unutmayın. Bebeğinize bakıyorsunuz ne güzel işte, kendinizi rahat bırakın sorgulamayın fazla :)

Ilginc geldi bana pek normal bi duygu degil. Diger arkadaslara katilamadim malesef bu konuda.
Ben kizimi kucagima aldim sanki dogdugumdan beri anneydim ki o gune kadar tek bir bebegin altini acmisligim dahi yoktu.
Yazdiginiz cok sig goruslu bir sey. Dunyada kac insan var,hepsi birbirinden farkli. Kaldi ki anne-bebek bagi cogu insanda zamanla gelisir. Yukarda da bir arkadasimizin yazdigi gibi yok iste bebegimi kucagima aldim dunyam degisti vs diye durumlar herkeste olmuyor. Sizin hormonlariniz yuksekmis. Daha az prolaktin salgilasaydiniz gorurdum sizi.

Lohusalık depresyonu yaşayan bazı kadınlar bebeklerini öldürebiliyor bile. hormonlar insanı çok değiştirebiliyor, herkes aynı değil . Çok anormal bir durum olmadığını düşünüyorum.

Arkadaşlar merhaba. Bu gün itibari ile 85 günlük anneyim. Bir kızım var. Ama kızımı bir türlü sahiplenemiyorum. Evet onu seviyorum ama hala sanki aramızda olması gerektiğini düşündüğüm o sıkı bağ yok ve bu beni çok üzüyor. Kızıma kaç aydan sonra iyice alışırım ve iyiki doğurmuşum derim. Belki bu soru size saçma gelebilir ama lütfen beni kınamayın. Aranızda benim gibi duygular yaşayanlar var mı. Varsa paylaşırsanız çok memnun olurum. İçim çok daralıyor ve şu an bunu yazmak bile inanın acı veriyor. Ben nasıl anneyim diyorum...

ozellikle bebegin aglasin diye neler yapıyorsun?
Ac birakiyor musun?
Altini kirletince ceza olsun diye pis bırakıyor musun?
Uykusu gelince aglaya aglaya uyumasini mi bekliyorsun ?
Sokağa çıkarken ev kiyafetiyle oyle alip kucağına disari çıkıyor musun?
Kayinvalide ver bende kalsin biraz deyince 3 gun birakip daha aramiyor musun?

Bunun gibi cok şey sayabiliriz. Sen ne yapiyorsun baska dusun bakalim biraz daha :)

O bagin olmadigini nerden biliyorsun guzelim, gozle gorunur mu hic :)

Bence yeni annesin ve azicik yorgunsun.

Eminim cok iyi ve sevgi dolu bir annesin.

Biri kucagina alinca ay dusecek diye basinda bekliyorsundur, elini yikamadan bebegi tutana dusman oluyorsundur, aşıya gidince onunla sende agliyorsundur ve daha neler neler :)

Annelik oyle degisik bir durum ki nasil bağlandığni öyle pat diye anlayamazsin. Bebek kanina yavas yavas işler acele etme :)

Allah sağlıkla buyutmek nasip etsin inşallah.

Boyle seylere takilma simdi günü kacirma, tadini cikar bebeginle gecen gunlerin

Yazdiginiz cok sig goruslu bir sey. Dunyada kac insan var,hepsi birbirinden farkli. Kaldi ki anne-bebek bagi cogu insanda zamanla gelisir. Yukarda da bir arkadasimizin yazdigi gibi yok iste bebegimi kucagima aldim dunyam degisti vs diye durumlar herkeste olmuyor. Sizin hormonlariniz yuksekmis. Daha az prolaktin salgilasaydiniz gorurdum sizi.

fikrimi gayet kirici olmadan soyledigime inaniyorum cevremdede etrafimdada kimsedede boyle bir durum yasanmadigi icin normal gelmemesi kadar normal bisey olamaz.
Gorusunuzu konu sahibine bildirseniz fikir belirtmis olurdunuz.
Bu sekilde benim gorusume sig gorus demeniz sizin sig goruslu biri oldugunuz kanaitini olusturdu bende
Hayirli aksamlar

Alışırsınız zamanla inşallah. .
Sağlıcakla büyütün Bebeğinizi . .
:anne:

Olabilir her anne aynı duyguları hissedemez aynı zamanda bebeklerine.
Belki yavaş yavaş alışacaksınız belki hazır değildiniz bebeğe. ama düzelecektir. ben anne değilim ama buradaki çoğu bayan da bunu söylüyor size. İşte bende bebeğe hazır olana kadar bu yüzden bekliyorum. bu tarz şeyleri hassas bünyeler kaldıramıyor vicdan azabı çekiyor.

Normal olduğunu zannediyorum, henüz doğmuş bir çocuğum yok.

Teşbihte hata olmaz, hani bir şeyi önceden düşünürüz, çok farklı bir his yaşayacakmışız gibi gelir öncesinde, sonra o olay gerçekleşiğinde hayatın doğal akışında kaynar gider ya...
Bilmiyorum anlatabildim mi.
Olağanüstü duygular yaşamayı beklediniz belki de, o yüzden hayal kırıklığı yaşadınız.

O bağ eminim kurulmuştur ve giderek güçlenecektir.

Bu Nasıl bir mesaj ya bişey yazarken karşınız da ki insanın psikolojik durumunu düşünün biraz yada ağzınıza her geleni söylemeyin kadın zAten bu durumdan dolayı kendini suçluyor siz bi de kalkmış normal değil bu hamile olduğum anda gelişir o duygu falan saçma sapan şeyler yazmışsınız. Kadın kendini zaten eksik hissediyor siz neyin peşindesiniz acaba. Kendinize gelin biraz kurduğunuz en ufak bir cümlenin karşı tarafta açacağı yaraların ve yaratacağı sonuçların farkına varın öyle konuşun. Hem o işler öyle sizin bildiğiniz gibi olmuyor 9 ay boyunca elini karnından kaldırmayıp daha anne karnında bebeğinin üzerine titreyen biri doğum yaptıktan sonra çocuğu kucağına dahi alamıyor bunlar olağan şeyler. Öyle hiç normal bir duygu değil diye çok biliyormuş gibi atıp tutmayın insanların yaralarına daha da tuz basmayın

Back
X