Anlatsalarda anlamazlar bosver
Anlamazlar boşver mi? Şuraya kadar yazdıklarını yeni evli olmana, tecrübesizliğine verdim ama yok...
Senin gibi mi olmam gerekir anlamam için? Asıl senin eş, eş ailesi idare etmekten, adaletli bir bakış açısına sahip olmaktan zerre haberin yok. Sana kalkıp 20 senede yaşadıklarımı anlatmayacağım tabi ki, ama yaşım senden küçükken bile, kritik bir durumu senden daha iyi yönetip, kişiliğime yapılan haksızlıklara sınırımı çizdim. İnsan haksızlığa uğramadan hakkını korumayı öğrenmez. Ama hak korumak laf sokmadan, kavga etmeden, insanları birbirine düşürmeden de başarılabilir.
Kendi ailem çiçek gibidir, eşimin ailesi "öteye git" dedi defolsunlar bakış açısıyla mı mutlu bir evlilik planlıyorsun ? Kaynanam istediğim gibi bohça yapmadı, nefretimi hak etti diye mi yoksa? Üniversite mezunu bir kızın beklentisi, bohça, altın mı olmalıdır?
Sana şöyle anlatayım, kv min laf sokmakta üstüne yoktur. Evliliğe, geline, kadına bakış açısı konusunda hiç bir zaman hem fikir olmadım, olabileceğimizi de sanmıyorum. Ama eşim onun oğlu ve ömür boyu görüşeceğiz. Bu yüzden onunla ilişkimin daha sağlıklı ilerlemesi için, saygılı olmak kadar, kendime saygıyı da sağlamaya mecburum. Bunun yolu ne sizin gibi susmayı ama arkadan nefret söylemleri saydırmaktan, nede çen çen kavga edip kaliteyi yerle bir etmekten geçer.
Burda sana hiç kimse kv ne dese susacaksın, saygını koruyacaksın, el pençe diz divan olacaksın demiyor. Saygı çerçevesinde, konuşarak çözüm yolu aramak diye bir şey de var. Bence bunun üzerine odaklanın.