ilk kez yalnız yaşayacak kadınlara tavsiyeler

Helal olsun iyi yapmıssınız, sacma sapan kendinizi kurban durumuna düsürmemis oturup ağlanmak yerine harekete gecmissiniz. Mutluluklar dilerim :)
cok tesekkur ederim biz kadinlar cok guclu warliklariz aslinda cok agladim sizladim eski esim tekrar istedi ama o kadar zorlukla tek basima idare ettiysem senide erkek yerine koymam dedim allah daha iyisini nasip etti cok sukur 😊rabbim kimseyi darda birakmasin

Selamlar kk'nın güçlü ve yalnız kadınları
Agustos'ta evliliğim bir yılını dolduruyor ve anlaşmalı bosanıyoruz. 25 yaşımdayım, 18 yasıma kadar ailemle yasadım, sonra üni için sehir dısına geldim ve 25 yasıma kadar ablam ve ev arkadaslarımla yaşadım. Yine 18 yasımda tanısıp hayatıma aldıgım kisiyle 7 senelik bi iliski kurup evlendim. Bu sürecte hiçbir zaman maddi ve manevi yalnızlık yaşamadım. Evde hep birileri vardı daima duygusal ve maddi güvencelerim vardı. Eylül itibariyle tek basıma yasamaya baslıyorum. Benim için bu hem aşırı korkutucu hem de aşırı heyecan verici. Kendimi her konuda yeniden keşfetme ve tanıma süreci, maddi ve manevi tam bağımsız olmayı deneyimleme derken.. Güzelliklerin yanında zorluklar da fazlasıyla olacak. Yalnız yasayan kadınlardan tavsiye istiyorum. Depresyona girmemek ve bu yalnızlıkla baş edebilmek/hatta sevebilmek için neler yapabilirim? Zorlukları ve güzel yanları nelerdir? Okuduğunuz için cok tesekkür ederim, yorumlarınız çok kıymetli..
Her şeyi elinizin altına nasıl seviyorsanız öyle yerleştirin hiçbirşeyinize karışan olmayacak. İstediğinizde müzik açıp dans edin, istediğinizde temizlik yapin, istediğiniz kadar bornozla oturun. Tek bir mesele var; evinizin çevresinde insanlara mesafeli ve sert durun ev sahibiniz varsa özellikle "ev sahibinize". Yalnız yaşamak harika bir şey bundan asla çekinmeyin.

Her şeyi elinizin altına nasıl seviyorsanız öyle yerleştirin hiçbirşeyinize karışan olmayacak. İstediğinizde müzik açıp dans edin, istediğinizde temizlik yapin, istediğiniz kadar bornozla oturun. Tek bir mesele var; evinizin çevresinde insanlara mesafeli ve sert durun ev sahibiniz varsa özellikle "ev sahibinize". Yalnız yaşamak harika bir şey bundan asla çekinmeyin.
özellikle son madde önemli, tesekkür ederim:)

Konu sahibi ve B betul30031992 çok güçlü kadınlarsınız vesselam.:KK50:Bu topluma sizin gibilerden bol bol gerek.
agzina saglik cok tesekkur ederim canim dunyadaki kotuluklere sahit oldukca hemcinslerime karsi oyle korumaci hale geldim ki sorma gitsin aslinda cok duygusal cok kirilgan biriyim ama belli etmiyorum yeri gelir ana awrat sower kawgaya daldigim gunlerde olmustu yalnizdim kotuluklere açik olarak goruyo millet ama sert bi kabuk yapicaksin kimse yanasamicak

Merhaba.
Uzunca bir süre yalnız yaşamış bir kadın olarak, tecrübelerimi paylaşmak isterim. Artık dikkate alıp almamak sana kalmış durumda.
4.5 yıl yalnız yaşadım öncellikle. ilk başlarda çok güzeldir yalnızlık ve inan zaman uzadıkça bağımlılık yapar. İstediğin her şeyi yapabiliyorsun, canın sevişmek istiyor örneğin, erkek arkadaşını çağırıyorsun bir telefonuna bakıyor, canın yemek yemek istiyor, gecenin bir vakti söyleyebiliyorsun, koltukta televizyon izlerken uyumak istiyorsun, istediğin gibi uyuyorsun ve kimseye hesap vermiyorsun. Arkadaşların geliyor istediğin zaman, ailen gelebiliyor yerin yurdun oluyor vs. Özgürlük her zaman cezbeder insanı ve bağımlılık yapar ama..

Seni temin ederim ki uzun vadede o kadar da insanların övdüğü kadar matah bir şey değil tek başına yaşamak. İnsanlar duygusal varlıklar ve yanında bir noktadan sonra bir yoldaş olsun istiyor. Gece birisine sarılıp uyumak istiyorsun ve düzenli,sürekli birisini istiyorsun. Ne kadar rahat bir semtte oturursan otur,sen kendin evlilik düşünüyorsun. Bilmiyorum çocuğun var mı ama sırf çocuk için bile istiyorsun birisini hayatında. bir yaştan sonra zaten ruhunda çok fazla farklı insanı kaldırmamaya başlıyor güven bana. Çok büyük sorumluluk ve hayat tecrübesi ama çok uzun vadede ne demek istediğimi anlayacaksın. Yalnızlık gerçekten insana çok şey katar ama çok şey götürür,hiç şüphen olmasın. Bizler duygusal varlıklarız ve ister istemez istiyoruz birisini yanımızda yöremizde. Buda sevgiliyle vs olacak iş değil, şüphen olmasın.

Umarım seni yarı yolda bırakmayacak,sevecek ve sahiplenecek birisi çıkar karşına,yoksa gerçekten zor olacak haberin olsun. Bir de son zamanlarda gözlemim, erkeklerde bir genç kadın sevdası türemiş. benimle yaşıt adam,beni beğenmiyor örneğin,daha gencini istiyor. 40 yaşındaki adam da genç istiyor,30 yaşındaki adam da.. Yaşın verdiği özgüvenle çok rahat takılabiliyoruz,bunu bende yaptım ki şu anda hayatımda birisi var ve bir sürü soru işaretim var benim de ama bazı şeyleri gözlemleyince insan daha iyi analiz edebiliyor.

Son olarak yalnız olduğun için seni rahatsız edebilecek insanlar olabilir, bunun için ekstra dikkatli ol. Ev sahibine(kirada oturuyorsan) özellikle dikkat et derim.
sevgilerle canım benim,yolun açık olsun..

Bir de yurt dışına hiç gittiniz mi bilmiyorum ama orada evlenmeden aynı evde yaşayan çiftler var. Ve ben şunu fark ettim;bu insanlar evet evli değiller ama bildiğiniz evli gibi yaşıyorlar. 20 senedir birlikteler ve ne birbirlerini aldatmışlar ne başka birileri girmiş araya... Biz de birazcık yanlış anlaşılıyor bu durum bence.

agzina saglik cok tesekkur ederim canim dunyadaki kotuluklere sahit oldukca hemcinslerime karsi oyle korumaci hale geldim ki sorma gitsin aslinda cok duygusal cok kirilgan biriyim ama belli etmiyorum yeri gelir ana awrat sower kawgaya daldigim gunlerde olmustu yalnizdim kotuluklere açik olarak goruyo millet ama sert bi kabuk yapicaksin kimse yanasamicak
Sizi evden kovan anneniz sonrasında özür diledi mi ? O süreçten biraz bahseder misiniz ?

Sizi evden kovan anneniz sonrasında özür diledi mi ? O süreçten biraz bahseder misiniz ?
ozur dilemedi ama ewden gittikten 2 ay sonra aradi beni hayirsiz hic aramiyon ewe gelmeyi dusunmuyonmu dedi tabi ben isimi ewimi duzenimi kurmustum 2 ay icinde ben boyle rahatim yedogime ictigime banyoma karisan yok kafam rahat dedim seslenmedi paraya sıkısmis alacaklilari ariyomus surekli annemi hic aramadan gittim alacaklisina borcunu odedim kapinin esigine harcliginida biraktim ama kendi adimi wermedim kimin odedigini bilmiyo ilk defa gecdn hafta iftara gittim ewine aramizda bi sogukluk mesafe war o yaklasmadi ben yaklasamadim kim istemezki annesinin kokusunu cekmeyi ben yapamadim ugradigim haksizliklar aklimdan cikmadi

yalniz yasamak ilk baslarda cok zor geliyo cok yalniz hissediyosun onumdeki iki tane walize bakip saatlerce agladim bisuru kisilerin war ama kimsen yok yalniz yasayan bayan arkadasim alisicaksin rahat ediceksin demisti hakliymis alisana kadar zorlandim baya alisinca oh be dedim esimle tanistim cok sewdik ewlendik bazen iyi seylerin gelmesi icin basina kotu seyler gelmesi lazimmis

ozur dilemedi ama ewden gittikten 2 ay sonra aradi beni hayirsiz hic aramiyon ewe gelmeyi dusunmuyonmu dedi tabi ben isimi ewimi duzenimi kurmustum 2 ay icinde ben boyle rahatim yedogime ictigime banyoma karisan yok kafam rahat dedim seslenmedi paraya sıkısmis alacaklilari ariyomus surekli annemi hic aramadan gittim alacaklisina borcunu odedim kapinin esigine harcliginida biraktim ama kendi adimi wermedim kimin odedigini bilmiyo ilk defa gecdn hafta iftara gittim ewine aramizda bi sogukluk mesafe war o yaklasmadi ben yaklasamadim kim istemezki annesinin kokusunu cekmeyi ben yapamadim ugradigim haksizliklar aklimdan cikmadi
Size yaşatılana rağmen çok iyi kalplisiniz. Bundan sonra herşey dilediğinizden de güzel olsun ❤️

Ya böyle tamirat vs işleri zorluyor ama bir kere hallettiğinde çok sık çıkmıyo karşına zaten bu durumlar :)
Olumsuz yanları yok diyemem ama birçok güzel yanı da var. Sen ne istersen, nasıl istersen öyle oluyo evde. Bugün toplamak istemiyo musun bırak dağınık kalsın:) gece 3te TV mi izlemek istiyosun aç izle. Bugün canın yemek mi yapmak istemiyo geçiştir vs ev arkadaşın vs olsa böyle rahat olmaz . Sürekli müzik açıyorum ben o müziğe eşlik edip dans da ediyorum :) Evli bi arkadaşım var her konuştuğumuzda en güzeli seninki deyip evlilik öncesi kendisinin de bunu yaşamak istediğini söyler hep.Zor görünebilir ama bir o kadar güzel ve bence fırsatı olan herkesin hayatında deneyimlemesi gereken bi durum o yüzden sakın korkma, güzel olacak :)

Selamlar kk'nın güçlü ve yalnız kadınları
Agustos'ta evliliğim bir yılını dolduruyor ve anlaşmalı bosanıyoruz. 25 yaşımdayım, 18 yasıma kadar ailemle yasadım, sonra üni için sehir dısına geldim ve 25 yasıma kadar ablam ve ev arkadaslarımla yaşadım. Yine 18 yasımda tanısıp hayatıma aldıgım kisiyle 7 senelik bi iliski kurup evlendim. Bu sürecte hiçbir zaman maddi ve manevi yalnızlık yaşamadım. Evde hep birileri vardı daima duygusal ve maddi güvencelerim vardı. Eylül itibariyle tek basıma yasamaya baslıyorum. Benim için bu hem aşırı korkutucu hem de aşırı heyecan verici. Kendimi her konuda yeniden keşfetme ve tanıma süreci, maddi ve manevi tam bağımsız olmayı deneyimleme derken.. Güzelliklerin yanında zorluklar da fazlasıyla olacak. Yalnız yasayan kadınlardan tavsiye istiyorum. Depresyona girmemek ve bu yalnızlıkla baş edebilmek/hatta sevebilmek için neler yapabilirim? Zorlukları ve güzel yanları nelerdir? Okuduğunuz için cok tesekkür ederim, yorumlarınız çok kıymetli..
Ben de tıpkı senin gibiydim. Boşandıktan sonra bir yıl ailem benimle kaldı çok çok güzel bir yıldı. Sonrasında yalnız kalmaya başladım. Bu tamamen seninle alakalı mesela benim gün geçtikçe alışmam gerekirken yalnızlık sıkmaya başladı. Tabi spor yaptığım zamanlarda işler değişiyor. Yalnızlığını değerlendir boş geçirme. Kitap oku dizi izle, bi hobi geliştir. Bence yalnızlık çok kıymetli. İlerde illaki birileri hayatına girecek. Tadını çıkar. Nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama uyarmak isterim ben boşanmış olduğumu apartman görevlisidir komşudur odur budur kimseye söylemiyorum. Aklında bulunsun derim. Çalışmaya başladığım kurumda da kimseyle paylaşmıyorum. Bu arada tamirattır vs illaki bir çaresi bulunuyor. Yaptırmayı bilirsen hatta kadın olduğun için insanlar mağdur etmek istemiyor. Benim genelde işim rast gitti. Dua et her zaman. Allahım beni iyi insanlarla karşılaştır. Gerisi hallolur. Mutluluklar. 🙏🏻🙏🏻💕

Back
X