Merhaba.
Uzunca bir süre yalnız yaşamış bir kadın olarak, tecrübelerimi paylaşmak isterim. Artık dikkate alıp almamak sana kalmış durumda.
4.5 yıl yalnız yaşadım öncellikle. ilk başlarda çok güzeldir yalnızlık ve inan zaman uzadıkça bağımlılık yapar. İstediğin her şeyi yapabiliyorsun, canın sevişmek istiyor örneğin, erkek arkadaşını çağırıyorsun bir telefonuna bakıyor, canın yemek yemek istiyor, gecenin bir vakti söyleyebiliyorsun, koltukta televizyon izlerken uyumak istiyorsun, istediğin gibi uyuyorsun ve kimseye hesap vermiyorsun. Arkadaşların geliyor istediğin zaman, ailen gelebiliyor yerin yurdun oluyor vs. Özgürlük her zaman cezbeder insanı ve bağımlılık yapar ama..
Seni temin ederim ki uzun vadede o kadar da insanların övdüğü kadar matah bir şey değil tek başına yaşamak. İnsanlar duygusal varlıklar ve yanında bir noktadan sonra bir yoldaş olsun istiyor. Gece birisine sarılıp uyumak istiyorsun ve düzenli,sürekli birisini istiyorsun. Ne kadar rahat bir semtte oturursan otur,sen kendin evlilik düşünüyorsun. Bilmiyorum çocuğun var mı ama sırf çocuk için bile istiyorsun birisini hayatında. bir yaştan sonra zaten ruhunda çok fazla farklı insanı kaldırmamaya başlıyor güven bana. Çok büyük sorumluluk ve hayat tecrübesi ama çok uzun vadede ne demek istediğimi anlayacaksın. Yalnızlık gerçekten insana çok şey katar ama çok şey götürür,hiç şüphen olmasın. Bizler duygusal varlıklarız ve ister istemez istiyoruz birisini yanımızda yöremizde. Buda sevgiliyle vs olacak iş değil, şüphen olmasın.
Umarım seni yarı yolda bırakmayacak,sevecek ve sahiplenecek birisi çıkar karşına,yoksa gerçekten zor olacak haberin olsun. Bir de son zamanlarda gözlemim, erkeklerde bir genç kadın sevdası türemiş. benimle yaşıt adam,beni beğenmiyor örneğin,daha gencini istiyor. 40 yaşındaki adam da genç istiyor,30 yaşındaki adam da.. Yaşın verdiği özgüvenle çok rahat takılabiliyoruz,bunu bende yaptım ki şu anda hayatımda birisi var ve bir sürü soru işaretim var benim de ama bazı şeyleri gözlemleyince insan daha iyi analiz edebiliyor.
Son olarak yalnız olduğun için seni rahatsız edebilecek insanlar olabilir, bunun için ekstra dikkatli ol. Ev sahibine(kirada oturuyorsan) özellikle dikkat et derim.
sevgilerle canım benim,yolun açık olsun..
Bir de yurt dışına hiç gittiniz mi bilmiyorum ama orada evlenmeden aynı evde yaşayan çiftler var. Ve ben şunu fark ettim;bu insanlar evet evli değiller ama bildiğiniz evli gibi yaşıyorlar. 20 senedir birlikteler ve ne birbirlerini aldatmışlar ne başka birileri girmiş araya... Biz de birazcık yanlış anlaşılıyor bu durum bence.