ilk kez yalnız yaşayacak kadınlara tavsiyeler

Canim hiç korkma, kendine güvenin varsa paran da varsa herşey oluyor merak etme.
Sadece dikkat et, hobiler bul ve hep yapmak isteyip yapamadigin şeyleri yap.
Oh be dünya varmış diyeceksin.
Bir de ben yapamam deyip arkafasinjn kocası komşu vb çok brl bağlama. Neyin nasıl yapılacağı internette yazıyor. Lazım olunca aç bak. Yol yordam yazıyor.
Çünkü bilmediğim konularda yardım aldıklarım sonradan başka niyetle yaklaştılar. Sonra baktım kendime kızdım. Herşey internette vardı. Okuyup öğrenip kendim yapabilirdim.
Teşekkür ederim, maksat tam bağımsız olmak evet

Süpersin, sen kafada tamamlamışsin olayı, taşları yerine oturtmuşsun, bunu yapınca çok kolay. 40'ı çıktı mı bilmiyorum , cikmadiysa 40'i gelince bir pasta üfle, yeniden doğuşunu kutla.bana çok iyi gelmişti:).
Bir de akademik hayata ilgin varsa yüksek lisans tavsiye ederim,ilaç gibi geliyor. Bir de yeni çevre.kimseye bosandigini açıklamak durumunda da değilsin.
Çok tesekkür ederim, 40. gün pastasını yapacagım, ama umarım gün saymayıp kaçırmıs olurum:)))

hayırlı uğurlu olsun. Ben 20 yıllık evliydim.. Yeni boşanıyorum. İlk yıllarımda herşey belliydi ama sabret düzelir dedim.
Çok gençsiniz. Çocuk yok. Bekarsınız.Hayat size güzel. Başka bir kk üyesinin dedği gibi 20 yıllık evliliği bitirenlerden çok şanslısınız. Kadın isterse yapamıyacağı şey yoktur. Yeterki isteyelim :)
Size de hayırlı olsun, tebrik ve takdir ediyorum. Çok şükür ki kendinize mükemmel bir ikinci hayat hediye etmişsiniz:)

Selamlar kk'nın güçlü ve yalnız kadınları
Agustos'ta evliliğim bir yılını dolduruyor ve anlaşmalı bosanıyoruz. 25 yaşımdayım, 18 yasıma kadar ailemle yasadım, sonra üni için sehir dısına geldim ve 25 yasıma kadar ablam ve ev arkadaslarımla yaşadım. Yine 18 yasımda tanısıp hayatıma aldıgım kisiyle 7 senelik bi iliski kurup evlendim. Bu sürecte hiçbir zaman maddi ve manevi yalnızlık yaşamadım. Evde hep birileri vardı daima duygusal ve maddi güvencelerim vardı. Eylül itibariyle tek basıma yasamaya baslıyorum. Benim için bu hem aşırı korkutucu hem de aşırı heyecan verici. Kendimi her konuda yeniden keşfetme ve tanıma süreci, maddi ve manevi tam bağımsız olmayı deneyimleme derken.. Güzelliklerin yanında zorluklar da fazlasıyla olacak. Yalnız yasayan kadınlardan tavsiye istiyorum. Depresyona girmemek ve bu yalnızlıkla baş edebilmek/hatta sevebilmek için neler yapabilirim? Zorlukları ve güzel yanları nelerdir? Okuduğunuz için cok tesekkür ederim, yorumlarınız çok kıymetli..
Suan bende böyle bir surecdeyim. Süreçleri kıyaslamak yakışıksız ama inan yerinde olmak isterdim... gelelim cevabıma elbet basda yanlız zor olacak ama inan zamanla keyif alacaksın hayatında başarılar mutluluklar dilerim.

Suan bende böyle bir surecdeyim. Süreçleri kıyaslamak yakışıksız ama inan yerinde olmak isterdim... gelelim cevabıma elbet basda yanlız zor olacak ama inan zamanla keyif alacaksın hayatında başarılar mutluluklar dilerim.
Konunuzu okumus ve cevap yazmıstım ben de:) her insanın sınandığı problem ve kendisiyle yüzlesme zamanı/şekli farklı önemli olan o cesareti gösterebilmek ve "ben bu hayatı yasamak istemiyorum" diyebilmek. Ben de size mutluluklar dilerim, cok tesekkürler:)

Sadece erkeğe değil herhangi bir insana ihtiyac duymadan yasamayı öğrenmeliyim. Ne mutlu size çok şükür. Hem sorumlu, güçlü bir anne hem de kızıyla yoldaş tebrikler
İnsan insana herzaman ihtiyaç duyar şöyle benim kizim küçük okula babam götürüyor hasta olunca kalıyor onlarda ben çalışıyorum ama kimse olmasaydı mental açıdan birileriyle iletişim hâlinde olmak yine isterdim ama evde böyle iyi oluyor rahat takiliyorsun biz istersek sandviç yapıyoruz istersek salonda yatıyoruz istersek topluyoruz

Konunuzu okumus ve cevap yazmıstım ben de:) her insanın sınandığı problem ve kendisiyle yüzlesme zamanı/şekli farklı önemli olan o cesareti gösterebilmek ve "ben bu hayatı yasamak istemiyorum" diyebilmek. Ben de size mutluluklar dilerim, cok tesekkürler:)
Evet iadeyi ziyâret etmek istedim bende :) herşey güzel olur inşallah hepimiz icin

bosanip geldigimde annem pç gibi disari atmisti beni kiyafetlerim ayakkabilarim eski kocamla konustum hayatimi sktn bari ew kur ise gircem duzen kur dedim ew tuttu icini dosedi defoldu gitti guwenlik oldum yillar sonra adam gibi biriyle tanistim ewlendim simdi beni kowanlar bugun pesimdeler ama yemezler ailemde olsa resti cektim

bosanip geldigimde annem pç gibi disari atmisti beni kiyafetlerim ayakkabilarim eski kocamla konustum hayatimi sktn bari ew kur ise gircem duzen kur dedim ew tuttu icini dosedi defoldu gitti guwenlik oldum yillar sonra adam gibi biriyle tanistim ewlendim simdi beni kowanlar bugun pesimdeler ama yemezler ailemde olsa resti cektim
Gücünüze hayran oldum.. benimkiler de tahminen aynı şeyi yaparlar yada psikolojik şiddet uygularlar ben kaçmak zorunda kalırım.. anladığım kadarıyla çocuk yokmuş bu süreç de biraz daha detaylı anlatırmısınız gerçi şuan mutlu evlilik yaptınız maşallah size kötü şeyler dusundurmucekse detaylı anlatırmısınız surecinizi

Yalnız yaşamak kadar güzel şey yok ya. Kıyı köşe mahallelerde değilseniz korkacak bir şeyiniz yok. Tek tavsiyem komşularla ve ev sahibiyle muhattap olma evine gelip gidene karışnalarına izin verme. Kimseye hayatından bahsetme, meraklı konşu teyxeler acaktır muhattap olma sakın. Eski yöneticim evimize pizza getiren üzerinde servis kıyafeti olan kuryeye sen neden geldin buraya demişti :olamaz:

Yalnız yaşamak kadar güzel şey yok ya. Kıyı köşe mahallelerde değilseniz korkacak bir şeyiniz yok. Tek tavsiyem komşularla ve ev sahibiyle muhattap olma evine gelip gidene karışnalarına izin verme. Kimseye hayatından bahsetme, meraklı konşu teyxeler acaktır muhattap olma sakın. Eski yöneticim evimize pizza getiren üzerinde servis kıyafeti olan kuryeye sen neden geldin buraya demişti :olamaz:
Buradan ayrılmam burdan gelin gittim yine buradan ev alıp devam ettim burada herkes tanır birbirini büyük site zaten aileme yakın okurum gerçi bi faydaları yok ama babam saygın biri en azından kimse kötü gözle bakmaz yani kötü göz kastım asılma anlamında aynen ya o özgürlük hissi beni fetahlatiyor

Teşekkür ederim yorum için, haklısınız basımı agrıtmalarına izin vermem. Kurye kılıgında eve adam mı alıyor bu fingirdek demistir.. Ve su an mantıklı geldi güzel fikir :p saka bi yana ev sahipleri manyak cidden.

Helal olsun iyi yapmıssınız, sacma sapan kendinizi kurban durumuna düsürmemis oturup ağlanmak yerine harekete gecmissiniz. Mutluluklar dilerim :)

Buradan ayrılmam burdan gelin gittim yine buradan ev alıp devam ettim burada herkes tanır birbirini büyük site zaten aileme yakın okurum gerçi bi faydaları yok ama babam saygın biri en azından kimse kötü gözle bakmaz yani kötü göz kastım asılma anlamında aynen ya o özgürlük hissi beni fetahlatiyor
Özgürlüğün amacı kimsenin sizi tanımadığı bir yerde olmaktır. Size kalmış. Ama brnce kendinize yaoacağınız en büyük iyilik sıfırdan baslamaktır
Teşekkür ederim yorum için, haklısınız basımı agrıtmalarına izin vermem. Kurye kılıgında eve adam mı alıyor bu fingirdek demistir.. Ve su an mantıklı geldi güzel fikir :p saka bi yana ev sahipleri manyak cidden.
Ev sahipleri manyak yöneticiler daha manyak. Komşu teyzeler de über manyak. Ama her seye rağmen yalnızlık güzeldir. Yeni hayatınızda mutluluklar 💕

Gücünüze hayran oldum.. benimkiler de tahminen aynı şeyi yaparlar yada psikolojik şiddet uygularlar ben kaçmak zorunda kalırım.. anladığım kadarıyla çocuk yokmuş bu süreç de biraz daha detaylı anlatırmısınız gerçi şuan mutlu evlilik yaptınız maşallah size kötü şeyler dusundurmucekse detaylı anlatırmısınız surecinizi
tabi bu surecte cok zorlu yollardan gectim egerki tek yasicaksan kesinlikle hic kimseye tek yasadigini belirtme kadinda olsa arkadas edinme tek basina gez eglen gec saatte disarda durma kurallarin olsun ewinde her zaman sicak yemegin olsun kapinin onunde bir cift erkek ayakkabisi bulundur bu sekilde aştım bu yollari firsatci we kotu insanlar cok fazla dusmen icin cok cabalarlar ama sen dewletin gucunu arkanda hisset sen dogru ol egri belasini bulur cok sukur bugunlerime cocugum da war 6 yasinda oglum ama esim kacirdi benden mahkemeligiz suan onunla

Back
X