ilk kez yalnız yaşayacak kadınlara tavsiyeler

Hersey hayata nasil baktiginla ilgili aslinda. Yalnizlik zor diye uzulebilirsin ya da yatagima capraz da yatabiliyorum deyip bundan keyif de cikarabilirsin. Bakis acisiyla ilgili. Isin ve paran varsa kimseye muhtac degilsen yalnizlik ozgurluk demek. Baskasina bagli olmadan kendi kararlarini kendinin verdigi hayata bir alisirsan baskasini hayatina dahil bile etmek istemeyebilirsin. Hele bir iki arkadasin da olursa...

Sakin hazırdaki paranı çarçur etme acilen iş bul, iş bulma sürecinde varyemez ol. Her zaman kenarda birikmisin olsun unutma bi kadının kurtarıcısı herzaman parasıdır.
Komsuydu, apartman görevlisi vs seni rahatsız edicek bı söz bı bakış ima vs yaptıklarında asla kibar saygili falan olma hemen cirkefe bağla çünkü yanlız ve genç bı kadın olunca haddsiz olabiliyor insanlar.
Gezz bol bol gezz yurt içi ,yurt disi, workshoplar etkinlikler herşeyi bol bol yap hiç bişey içinde kalmasın.

Yalniz yasayanlar depresyondan depresyona kosuyor gibi algiyi kim olusturdu yahu :D Yillardir yalniz yasiyorum çok da mutluyum. Ha kalabalığa gelemiyorum artık o var.
Tek başıma şehirden şehre ev de taşıdım hic sorun çıkmadı. Alisirsiniz relax. ;)

Benim önerim daima bir miktar paranız bi yerde dursun. Onu kesinlikle kullanmayın.

Miktarını siz belirleyin ve gerçekten ölüm kalim falanlarında kullanın.
Bunun haricinde o paraya dokunmayın.

Az.bir miktar olabilir. Önemli değil.

Mesela atıyorum 5 gram 10 gram altın hesabi acın bankada. O sizi zor zamanlarda güvenceye alır.

Yalnız yaşarken ben bunu öğrendim.

Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz.
Çok tesekkür ediyorum:)

Hersey hayata nasil baktiginla ilgili aslinda. Yalnizlik zor diye uzulebilirsin ya da yatagima capraz da yatabiliyorum deyip bundan keyif de cikarabilirsin. Bakis acisiyla ilgili. Isin ve paran varsa kimseye muhtac degilsen yalnizlik ozgurluk demek. Baskasina bagli olmadan kendi kararlarini kendinin verdigi hayata bir alisirsan baskasini hayatina dahil bile etmek istemeyebilirsin. Hele bir iki arkadasin da olursa...
Henüz işim yok ama yeni hayat bakışımda ümitsizlik ve buna bağlı yakınmalar istemediğimden bulacagım diye inanıyorum, bir miktar param var. Dediğiniz gibi umarım özgürlüğüme kavusurum, tesekkür ederim:)

Sakin hazırdaki paranı çarçur etme acilen iş bul, iş bulma sürecinde varyemez ol. Her zaman kenarda birikmisin olsun unutma bi kadının kurtarıcısı herzaman parasıdır.
Komsuydu, apartman görevlisi vs seni rahatsız edicek bı söz bı bakış ima vs yaptıklarında asla kibar saygili falan olma hemen cirkefe bağla çünkü yanlız ve genç bı kadın olunca haddsiz olabiliyor insanlar.
Gezz bol bol gezz yurt içi ,yurt disi, workshoplar etkinlikler herşeyi bol bol yap hiç bişey içinde kalmasın.
Tam da çekincemin üstüne bastınız, biz bu evi tutarken aynı zamanda komsumuz olan ev sahibi yeni evli olmamıza sevinerek verdi evi. Üstelik biz istemeden kirada indirim yaptı. Simdi bu kısa sürede bosanınca umarım bana problem cıkarmaz diye dua ediyorum:/

Yalniz yasayanlar depresyondan depresyona kosuyor gibi algiyi kim olusturdu yahu :D Yillardir yalniz yasiyorum çok da mutluyum. Ha kalabalığa gelemiyorum artık o var.
Tek başıma şehirden şehre ev de taşıdım hic sorun çıkmadı. Alisirsiniz relax. ;)
Galiba bağımlı kisilik özelliğimden yeni yeni kurtulmaya baslıyor olmam ve daha yeni evlenmisken hesapta olmayan bi sekilde bosanıyor olmamın etkisi bu depresyon algısı. Fakat hem kendi iyilesme sürecim hem de burda sizlerin güzel yorumları sayesinde bakıs açım degisiyor:) tesekkür ederim..

Tam da çekincemin üstüne bastınız, biz bu evi tutarken aynı zamanda komsumuz olan ev sahibi yeni evli olmamıza sevinerek verdi evi. Üstelik biz istemeden kirada indirim yaptı. Simdi bu kısa sürede bosanınca umarım bana problem cıkarmaz diye dua ediyorum:/
Merak etme oturaklı biri olduğunu görduklerinde ses çıkarmazlar, ev sahipleri home partyler yapıp tüm apartmanı müzik sesinle uyutmayan bide girip çıkanı belli olmayan bekar sevmezler. Birde senin en ufak imada bile Kafa atma moduna girdiğini gördüklerinde içleri rahat eder 😬
Avrupa'da yaşıyorum eski karşı komşum baba yarısıdır sagolsun, yeni ev sahibim ( iş arkadasliklari var) kendisine sormuş sevgilimi siniz diye komsumda hem sert çıkmış hemde ciykinkuyba sakin duymasın o apartmanı senin başına yıkar demis. Şimdi ev sahibimin en sevgili kiracısı benim üstelik en ucuzda benim oturmama rağmen 😬

Selamlar kk'nın güçlü ve yalnız kadınları
Agustos'ta evliliğim bir yılını dolduruyor ve anlaşmalı bosanıyoruz. 25 yaşımdayım, 18 yasıma kadar ailemle yasadım, sonra üni için sehir dısına geldim ve 25 yasıma kadar ablam ve ev arkadaslarımla yaşadım. Yine 18 yasımda tanısıp hayatıma aldıgım kisiyle 7 senelik bi iliski kurup evlendim. Bu sürecte hiçbir zaman maddi ve manevi yalnızlık yaşamadım. Evde hep birileri vardı daima duygusal ve maddi güvencelerim vardı. Eylül itibariyle tek basıma yasamaya baslıyorum. Benim için bu hem aşırı korkutucu hem de aşırı heyecan verici. Kendimi her konuda yeniden keşfetme ve tanıma süreci, maddi ve manevi tam bağımsız olmayı deneyimleme derken.. Güzelliklerin yanında zorluklar da fazlasıyla olacak. Yalnız yasayan kadınlardan tavsiye istiyorum. Depresyona girmemek ve bu yalnızlıkla baş edebilmek/hatta sevebilmek için neler yapabilirim? Zorlukları ve güzel yanları nelerdir? Okuduğunuz için cok tesekkür ederim, yorumlarınız çok kıymetli..
Neden boşanıyosunuz özel degılse ogrenebılırmıyım?

Tabii ki, 4. Sayfada anlattım:KK43:
Öncelikle yeni hayatınızda mutluluklar dilerim. Kararınızdan dolayı kutluyorum sizi. Ben de 1 yılımı doldurmadan boşandım, tuttuğumuz evde yaşıyorum. Önceden de yalnız yaşama tecrübem vardı,tek sıkıntım ara sıra geceleri korkmak ama gece lambası yada antrenin ışığını açık bırakma sayesinde hallediyorum onu da. Paramın değerini boşandıktan sonra daha iyi anladım. Birkaç kafa dengi arkadaş yada dost, arkanızda olduğunu bildiğiniz aile bireyleri, altınızda arabanız, kitaplarınız olduktan sonra hayat çok güzel. Eskisinden de güçlüyüm şimdi. Sağlığımız yerinde olsun yeter ki. Sevgiler...

Tesekkür ederim, gece tek kalma olayını daha önce deneyimlemedim pek, onu aşarsam her sey hallolur gibi geliyor. Size de mutluluklar dilerim, gücünüz daim olsun :)

Tesekkür ederim, gece tek kalma olayını daha önce deneyimlemedim pek, onu aşarsam her sey hallolur gibi geliyor. Size de mutluluklar dilerim, gücünüz daim olsun :)
Bende 1 buçuk senedir yalnız yaşıyorum. 27 yaşındayım. Aslında perdenin güneşliklerini kapamadan (dışarının ışığı gelsin diye 😄) çok güzel uyumaya alışmıştim. Lakin depremi, böcekti derken son 2 -2 buçuk aydır salonun ışığını açıp uyuyabiliyorim. Ama olsun çok çok çok güzel yanlari var. Herşey senin ve sana ait dünya, istediğini istediğin zaman yap, kaldır. Ben sadece su sıra sokağa çıkma yasağı olduğu için psikolojikmen bı enteresan hissediyorum ama genel anlamda çok güzel. Çok mutlu ol, kendini sev, en çok değeri kendine ver 🙏☺️

Bende 1 buçuk senedir yalnız yaşıyorum. 27 yaşındayım. Aslında perdenin güneşliklerini kapamadan (dışarının ışığı gelsin diye 😄) çok güzel uyumaya alışmıştim. Lakin depremi, böcekti derken son 2 -2 buçuk aydır salonun ışığını açıp uyuyabiliyorim. Ama olsun çok çok çok güzel yanlari var. Herşey senin ve sana ait dünya, istediğini istediğin zaman yap, kaldır. Ben sadece su sıra sokağa çıkma yasağı olduğu için psikolojikmen bı enteresan hissediyorum ama genel anlamda çok güzel. Çok mutlu ol, kendini sev, en çok değeri kendine ver 🙏
Çok tesekkür ederim, güzel yanlarına odaklanıyorum hep. Umarım alışabilirim. Karantina süreci tek cidden zor ama telefon ve görüntülü konusmaları ihmal etmeyin bari..

Çok tesekkür ederim, güzel yanlarına odaklanıyorum hep. Umarım alışabilirim. Karantina süreci tek cidden zor ama telefon ve görüntülü konusmaları ihmal etmeyin bari..
Alışırsın merak etme. Güçlü bir kadın olduğunu unutma. Ahahaha çok şükür telefon var ve şu güzel mecra ☺️🙏

Canim hiç korkma, kendine güvenin varsa paran da varsa herşey oluyor merak etme.
Sadece dikkat et, hobiler bul ve hep yapmak isteyip yapamadigin şeyleri yap.
Oh be dünya varmış diyeceksin.
Bir de ben yapamam deyip arkafasinjn kocası komşu vb çok brl bağlama. Neyin nasıl yapılacağı internette yazıyor. Lazım olunca aç bak. Yol yordam yazıyor.
Çünkü bilmediğim konularda yardım aldıklarım sonradan başka niyetle yaklaştılar. Sonra baktım kendime kızdım. Herşey internette vardı. Okuyup öğrenip kendim yapabilirdim.

Çok tesekkür ederim, tüm öneriler süper:) evim de evlendiğimiz evde kalcam. Allah'tan güzel semtten seçmisim. Önce diyodum esyalar vs gecmis icimi acıtır ben mi gitsem ama sonra dedim ki her sey benim zevkim benim emeğim, kalbimden attıktan sonra sefasını da sürerim.. Kendisi gitsin perisan olsun. Düzenimi bozmadan burda kalcam
Süpersin, sen kafada tamamlamışsin olayı, taşları yerine oturtmuşsun, bunu yapınca çok kolay. 40'ı çıktı mı bilmiyorum , cikmadiysa 40'i gelince bir pasta üfle, yeniden doğuşunu kutla.bana çok iyi gelmişti:).
Bir de akademik hayata ilgin varsa yüksek lisans tavsiye ederim,ilaç gibi geliyor. Bir de yeni çevre.kimseye bosandigini açıklamak durumunda da değilsin.

Selamlar kk'nın güçlü ve yalnız kadınları
Agustos'ta evliliğim bir yılını dolduruyor ve anlaşmalı bosanıyoruz. 25 yaşımdayım, 18 yasıma kadar ailemle yasadım, sonra üni için sehir dısına geldim ve 25 yasıma kadar ablam ve ev arkadaslarımla yaşadım. Yine 18 yasımda tanısıp hayatıma aldıgım kisiyle 7 senelik bi iliski kurup evlendim. Bu sürecte hiçbir zaman maddi ve manevi yalnızlık yaşamadım. Evde hep birileri vardı daima duygusal ve maddi güvencelerim vardı. Eylül itibariyle tek basıma yasamaya baslıyorum. Benim için bu hem aşırı korkutucu hem de aşırı heyecan verici. Kendimi her konuda yeniden keşfetme ve tanıma süreci, maddi ve manevi tam bağımsız olmayı deneyimleme derken.. Güzelliklerin yanında zorluklar da fazlasıyla olacak. Yalnız yasayan kadınlardan tavsiye istiyorum. Depresyona girmemek ve bu yalnızlıkla baş edebilmek/hatta sevebilmek için neler yapabilirim? Zorlukları ve güzel yanları nelerdir? Okuduğunuz için cok tesekkür ederim, yorumlarınız çok kıymetli..

hayırlı uğurlu olsun. Ben 20 yıllık evliydim.. Yeni boşanıyorum. İlk yıllarımda herşey belliydi ama sabret düzelir dedim.
Çok gençsiniz. Çocuk yok. Bekarsınız.Hayat size güzel. Başka bir kk üyesinin dedği gibi 20 yıllık evliliği bitirenlerden çok şanslısınız. Kadın isterse yapamıyacağı şey yoktur. Yeterki isteyelim :)

Back
X