İlk kurban

Annem babam ayrı annemin başında erkek yok Kendi kurbanını kesiyor evimizde uzak bayağı gelemez kayınvalidem de köye gidiyor orda kesiyorlar keşke biri olsaydı
eşim kestirip eve getirir
Bende kemikleri sıyırıp kıymalık ayırırım
Kemikleri kaynatıp suyunu buz poşetlerine koyuyorum, çocukların çorbaları katıyorum
Etlerin iyi yerlerini paylik ayırıp dağıtıyorum hemen
Geri kalırsa bı kilo sucuk bı kilo kıyma yaptırıp yemek için dolaba koyuyorum
Anneniz yada kayınvaliden iz yokmu

Uzmanlar 5-6 saat dışarda beklesin ilk kesimde hayvanın ısı sıcaklığı 75 derece oluyormuş ondan sonra bir gün buzdolabında kalsın diyorlar
Yok tam tersi :) et dışarda dinlendirilip dolaba öyle konur ,asıl sıcağı sıcağına dolaba konursa bakteri üretir :)

Tezgahı boşaltım gelsin hepsini dokucez paydaları hemen bokucez apartmana dagitixam bize ait olanları da dolaba koyup yarın halledicem bu şekilde daha iyi olur diye düşündüm ilk tecrübe insan panik oluyor neredeyse 3 yillik evliyim hep et işini annem halletmisti iş başa düşünce mecbur yapicaz artık
Amanım ikiz kardeşimmisin bende ete dokunamam hemen midem kalkar. Kolay yolunu buldum bir gece dolapta bekletiyorum koku kalmıyor ama şimdi hava sıcak dolaba git çıkar tekrar çözülünce bozulur. Eşinle giriş etlere dağıtılacak payları ayır biraz kemik biraz kırmızı et. Kalanı kemiklerinden sıyır kıymalıl kuşbaşılık ayır. Kıymayı yolla kasaba çeksin kalan ilikleri 24 saaat kısık ateşte düdüklü tencerede kaynat kemik suyu olarak sakla

Annem babam ayrı annemin başında erkek yok Kendi kurbanını kesiyor evimizde uzak bayağı gelemez kayınvalidem de köye gidiyor orda kesiyorlar keşke biri olsaydı
Tecrübe olur size de
Bol bol dağıtın
Et alamayan o kadar çok aile varki:(
Allah kabul etsin inşallah
İyi bayramlar

Tezgahı boşaltım gelsin hepsini dokucez paydaları hemen bokucez apartmana dagitixam bize ait olanları da dolaba koyup yarın halledicem bu şekilde daha iyi olur diye düşündüm ilk tecrübe insan panik oluyor neredeyse 3 yillik evliyim hep et işini annem halletmisti iş başa düşünce mecbur yapicaz artık
Korkma kardeşim sen başarırsın sana güveniyorum

Uzmanlar 5-6 saat dışarda beklesin ilk kesimde hayvanın ısı sıcaklığı 75 derece oluyormuş ondan sonra bir gün buzdolabında kalsın diyorlar

Hım hiç saat tutmadim :) akşama doğru kesim biter akşam eve geliriz o gece dışarda bekler sabah dolaba koyarım o gün içinde de değerlendirmeye başlarım :) Allah kabul etsin kestiniz mi

Kasapta mangallık,haşlamalık diye parçalıyolar adam ondan sormuştur. Buzdolabı poşetlerine koyabilirsin kalan etleri. Acemisin kesme işine girme yaralama kendini. Eşin halletsin. Sen de arada yemeğini yaparsın işte.

Selam hanımlar öncelikle şimdiden herkesin bayramını kutlarım .Bu sene evleneli ilk kurbanimiz olacak benim etle aram iyi değil kokusuna dahil tahammül edemiyorum eşim herşeyi ben yaparım diyor kasap kesecek ben gitmiycem eşim geldikten sonra komşulara falan dagiyicaz kaç gündür stres yaptım ne ete dokunamiyorum ne etin neresidir neyidir bilmiyorum millete hayvanın kötü yerine versem anlamam bile ben nasıl işin içinden cikicam . Geçen tavuk almaya gittim ilk kez eşim alır adam neylik dedi yemem yapicam dedim güldü bende biliyorum yemek olacağını dedi bozuldum.Dolapda bekletin diyorlar legenlere koysam bir gün beklese ertesi gün mü dagitsam birde bayrama gidicez offf bana dert oldu vallahi

Bende hiç yemem yiyemem dokunamam vejetaryenim.

Eşiniz halletsin eve bile getirmesin madem? Biz öyle yapıyoruz başka türlü zorr
Allah kabul etsin bu arada

Kesilmiş birazdan gelir tartıda dedi :)Amin cumlemizinkini kabul etsin
Hım hiç saat tutmadim :) akşama doğru kesim biter akşam eve geliriz o gece dışarda bekler sabah dolaba koyarım o gün içinde de değerlendirmeye başlarım :) Allah kabul etsin kestiniz mi

Back
X