Sanırım gençsiniz, ciddiyet konusunda bir süre ayarlamaya çalışabilirsiniz hemen kırk yıllık öğretmen gibi ayarlayamadım diye strese girmeyin.Olduğunuz gibi olmaya çalışın,çocuklara yapmacık bir imaj (örneğin çok sert öğretmen imajı) sunmaya çalışmayın.Çocuklar yetişkinler kadar peşin hükümlü değildir bu yüzden tanışma dersi istediğiniz gibi geçmezse üzülmeyin.
Sınıf zaten az kişiymiş.Yine de aralarında bazı tartışmalar veya ders kaynatmalar olabilir,bunlarla ilgili kuralları baştan birlikte koyun.Kuralları veya cezaları "çünkü ben öyle diyorum" gibi değil "dersimizin verimli olması için gerekli" gibi gerekçelerini izah ederek koyarsanız çok sağlam temelleri olur sınıf düzeninizin.
Teog grubu ergenlik çağındalar,bazı inatlar bazı uyuşmazlıklar olması normal.Bunları doğal karşılamaya çalışın sorunu kendinize veya karşınızdakine indirgemeyin,fazla da üzülmeyin.
Çocukların aksine,velilerle olan iletişimde çok keskin olun,belli bir çizgiden ileri geçemesinler,hiçbirinin diğerlerinden fazla samimi olmasına müsade etmeyin özellikle küçük bir yerdeyseniz.Sizi aşan konularda okul yönetimine başvurun çekinmeyin.
Teog malesef çocukların yaşına kıyasla çok zorlu bir süreç.Derste vakit ayıramıyorsanız gerekirse tenefüslerde muhabbet edin ama muhakkak onların ruh halini,duygu durumunu,kaygılarını da dinleyin.Onlarla başarı öyküleri paylaşabilirsiniz branşınız çok uygunmuş.
Sene başından belli çizelgeniz olabilir hangi hafta hangi konu bitecek,ne kadar test çözülecek,hedefleri neler...Bu plandaki gidişatlarını da sene içinde takip ederseniz motivasyon olur.