İlk önce kimin ailesine ziyarete gidilir ve asıl ev olarak kabul edilir 😖

Kızınız hanginizle kalacak?
Neticede babaanne ve dede torunlarıyla da vakit geçirmek isteyecek. Sizinle kalacaksa ki -maşallah çok güzel ifade etmişsiniz kızımız diye- diğer tarafa da haksızlık olacak. Zira aileniz sizin kadar yavruyu sahiplenmemiş olabilir.

Yerinizde olsam günü ailemde, geceyi eşimin ailesinde geçirirdim.

Yine de her ilişkinin dinamiği ayrı. Hoş gelin inşallah.

Neticede babaanne ve dede torunlarıyla da vakit geçirmek isteyecek. Sizinle kalacaksa ki -maşallah çok güzel ifade etmişsiniz kızımız diye- diğer tarafa da haksızlık olacak. Zira aileniz sizin kadar yavruyu sahiplenmemiş olabilir.

Farkli bi bakis acisi evet kiziniz sizinle kalacaksa esinizin ailesinde de kalmaniz gerekecek.

Bunlar yazılı kural değildir.
Benim eşim bana böyle yaklaşsa yallah annenin evine dönüşte görüşürüz derim ve yaparım.
Seninki benimki diye sidik yarıştıracak erkeğe en ağır darbeyi vurup - tabiri caizse ölümü gösterip sıtmaya razı etmek diyelim- kendi bildiğini okuyacaksın.
Böyle erkekler ve aileleri fazlasını hak etmiyor.

Ben konu sahibinin yerinde olsam cocugu babasiyla birakirdim eger ayri kalacaksam.

Cocuk zaten evlendiklerinde buyukmuş, kucuk bir cocuk değil. 10 gün kendi dedesiyle, babannesiyle vs vakit gecirmesi daha iyi olur.

Ben olsam kv evinde kalırım, kahvaltıdan sonra akşama kadar da kendi aileme giderim. Oraya yatıya giderim sadece😊 böylece hem torun görmüş olurlar, hem gelin bizde kaldı derler, hem eşim olmadan ailemle rahatça plan yaparım ya da dedikodu… bir taşla iki kuş.

Arkadaslar merhaba
Yurtdışına gelin geldim yaklaşık 3 yıl olacak. Bu yaz İlk defa ailecek Türkiye ye gitmeyi planladık. Esim ben ve kızımız. ( kızımız eşimin eski esinden, ben geldiğimde 8 yaşına yeni girmişti, annesini yaklaşık 3 yıl önce kaybetmişti ) Ben daha önce kendi basıma 1 kez gittim. O zaman ailemin evine gittim ama eşimde uzaktan sürekli bizimkilere git bizimkilerde kal diyordu bende ailesini de sevdiğim için gidiyordum. Ama 2 yıl sonra ilk kez ailemi kardeşlerimi görücem ve sadece 10 günlüğüne gidicez, onda da onun annesinde kalacakmışız, annesi de abisi ve yengesiyle yaşıyor. Ailelerimizin evlerinin arası 10 dakika var yok. Ben çok kırıldım bu duruma. Tabiki annemin evinde kalıcam şaka mi yapıyorsun dedim. Sen kendi annenin evinde kalırsın ben kendi annemin evinde kalırım dedim. Zaten bir dugun icin gidiyoruz 3 gun de o dugun icin gidicek. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda. Ben çok takıldım ve konuşmuyorum eşimle 😡
Empati kurarak yanıt vericem bu soruya. Tabiki ailemin yanında kalırım hele ki 2 senedir görmüyorsam onları.. Ama eşin bu konuda ısrarcıysa o ailesinin yanında kalsın sende kendi ailenin yanında kalırsın. Üç günlük dünya sonuçta kimse için ailemi görmezden gelmem eşim bile olsa bu.

Arkadaslar merhaba
Yurtdışına gelin geldim yaklaşık 3 yıl olacak. Bu yaz İlk defa ailecek Türkiye ye gitmeyi planladık. Esim ben ve kızımız. ( kızımız eşimin eski esinden, ben geldiğimde 8 yaşına yeni girmişti, annesini yaklaşık 3 yıl önce kaybetmişti ) Ben daha önce kendi basıma 1 kez gittim. O zaman ailemin evine gittim ama eşimde uzaktan sürekli bizimkilere git bizimkilerde kal diyordu bende ailesini de sevdiğim için gidiyordum. Ama 2 yıl sonra ilk kez ailemi kardeşlerimi görücem ve sadece 10 günlüğüne gidicez, onda da onun annesinde kalacakmışız, annesi de abisi ve yengesiyle yaşıyor. Ailelerimizin evlerinin arası 10 dakika var yok. Ben çok kırıldım bu duruma. Tabiki annemin evinde kalıcam şaka mi yapıyorsun dedim. Sen kendi annenin evinde kalırsın ben kendi annemin evinde kalırım dedim. Zaten bir dugun icin gidiyoruz 3 gun de o dugun icin gidicek. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda. Ben çok takıldım ve konuşmuyorum eşimle 😡
10 gunluk gidiyirsan iki gun esinjn ailesinde kal geri kalanda kendi ailende son gun de biz gidiyoruz hoscakal demeye gidersin :))

Kendi ailem Anadolu yakasında, eşimin ailesi Avrupa yakasında yaşıyor. İstanbul'da hangi havaalanına inersem o tarafa giderdim. Benim eşim "benim ailemde kalınacak" demeye cesaret edemez. Kendisine bu hakkı asla vermedim. Bu konuda o kadar netim ki sırf bu nedenle yaşanan bir uyuşmazlıkta restine rest dedim. Hatta 3 hafta boyunca kendi ailemde kaldım ve sonra uçağa bindim döndüm. Kayınpederim babama şikayet etti ve babam da benim kızımı bana şikayet etmeyin kendisi nasıl uygun görürse öyle hareket eder dedi. Eşim benim korkumdan ailesine söyleyememiş İstanbul'da olduğumu. Babası tesadüfen öğrenmiş, torun diye kıvranmış. Torun morun göremediler çünkü tatilim bitti döndüm.

Kimsenin ailesi benim ailemden üstün veya önemli değil, bana bir adım atılırsa ben de atarım. Ama yok, hep buraya geleceksin bizde böyle diyeni de torun görmeye hasret bırakırım. Annem babam kızım yapma ayıp millet ne der diye çekindiler ama ayıpsa bana ayıp dedim susturdum. Bir dahaki gidişimde de kimse bunun konusunu bile açmadı.
Çok büyük marifet yapmışsınız, tebrikler. Kimse başaramazdı bunları. Siz de bir gün kv olursanız bu yaptıklarınızı unutmayın.

Kendi ailem Anadolu yakasında, eşimin ailesi Avrupa yakasında yaşıyor. İstanbul'da hangi havaalanına inersem o tarafa giderdim. Benim eşim "benim ailemde kalınacak" demeye cesaret edemez. Kendisine bu hakkı asla vermedim. Bu konuda o kadar netim ki sırf bu nedenle yaşanan bir uyuşmazlıkta restine rest dedim. Hatta 3 hafta boyunca kendi ailemde kaldım ve sonra uçağa bindim döndüm. Kayınpederim babama şikayet etti ve babam da benim kızımı bana şikayet etmeyin kendisi nasıl uygun görürse öyle hareket eder dedi. Eşim benim korkumdan ailesine söyleyememiş İstanbul'da olduğumu. Babası tesadüfen öğrenmiş, torun diye kıvranmış. Torun morun göremediler çünkü tatilim bitti döndüm.

Kimsenin ailesi benim ailemden üstün veya önemli değil, bana bir adım atılırsa ben de atarım. Ama yok, hep buraya geleceksin bizde böyle diyeni de torun görmeye hasret bırakırım. Annem babam kızım yapma ayıp millet ne der diye çekindiler ama ayıpsa bana ayıp dedim susturdum. Bir dahaki gidişimde de kimse bunun konusunu bile açmadı.

İyi olmuş.

"hep buraya geleceksin bizde böyle" diye bir cumle kurmak kimseye düşmemeli. Bu tavir karşisinda yapilan hareket bana hiç sert gelmedi. 🏅🥇

Kadinin ailesi toruna hasret kalmiyor mu? Kizlarini ozlemiyor mu? Sirf erkek evi diye buraya daha çok gelinecek deme hakkina sahip degiller. Boyle tavir takinan insanlara aileye gitmemek, torun ozletmek nasil oluyormuş bir defa göstermekten zarar gelmez.

Çok büyük marifet yapmışsınız, tebrikler. Kimse başaramazdı bunları. Siz de bir gün kv olursanız bu yaptıklarınızı unutmayın.
Kayınpederi "artık evlendin bizim soyadımızı taşıyorsun, evli bir kadın ailesine gitmez, biz götürürüz bizle de dönersin" denen her kadın bunu yapmalı. Evet marifet yaptım. O günden sonra kimse ne bana ne aileme saygısızlık yapamadı. Ne zaman istersen, nasıl arzu edersine döndü olay.

Ben aileme bu durumu yansıtmadım, yansıtsaydım olay çok büyürdü. Başka bir sebeple gitmediğimi haber vermediğimi sandılar. 4 kardeşiz ve anne babamız her birimiz için dünyayı yakar. Evlendim, köle olarak satılmadım. Bir gün kayınvalide olursam kimse benim kızıma bunları söyleyemez. Ben de evlendiği kişiye emirvaki yapmam. Herkes yerini haddini bilir. Kızımın kocası veya kocasının ailesi iki tarafın da eşit olduğunu bilecek. Siz kocanızın ailesine kendinizi dilediğiniz kadar ezdirin. Gelince burada kalacaksın gidemezsin dediklerinde sus pus olun, hanım hanımcık takılın. Herkesin anne babası kıymetli.

Ben bu olaydan 1 sene sonra babamı kaybettim. Onların istedikleri gibi yapsaydım sesimi çıkaramasaydım ömür boyu babama karşı vicdan azabı çekerdim. İki çocuklu koca kadın olmama rağmen; kızım canın bir şey istiyor mu, ihtiyacın alınacak bir şeyin var mı gidip alayım, yat dinlen ben çıkarırım çocukları diye diye peşimde dolaşan babamı ezip eşimin babasına kul köle olucam öyle mi? Siz nasıl istiyorsanız öyle davranın, kızınıza öyle akıl verin. Kocandır kocanın ailesidir ne derlerse yap deyin, sizi tutan yok.

Arkadaslar merhaba
Evet ya o annesinde kalsın, ben annemde mesela benim içinde bu geçerli olur ama eş tarafından nedense kabul edilemez bişey oluyo.
Bence kısıtlı zamanınızın olduğunu, bu fırsatı kaçırmak istemediğini ve bu konuda tartışmak istemediğini söyle.Net olduğunu ve buna hakkın olduğunu savun.

Ben eşimle birlikte 3 gün kayınvalidemlerde, yine eşimle birlikte 3 gün annemlerde, kalan 3 günde de düğün varmış zaten orada kalırdım. Ama kayınvalidemde kaldığım zamanlarda kahvaltımı yapar gündüz annemlere geçerdim, akşam geri yatmaya gelirdim🫠

Kayınpederi "artık evlendin bizim soyadımızı taşıyorsun, evli bir kadın ailesine gitmez, biz götürürüz bizle de dönersin" denen her kadın bunu yapmalı. Evet marifet yaptım. O günden sonra kimse ne bana ne aileme saygısızlık yapamadı. Ne zaman istersen, nasıl arzu edersine döndü olay.

Ben aileme bu durumu yansıtmadım, yansıtsaydım olay çok büyürdü. Başka bir sebeple gitmediğimi haber vermediğimi sandılar. 4 kardeşiz ve anne babamız her birimiz için dünyayı yakar. Evlendim, köle olarak satılmadım. Bir gün kayınvalide olursam kimse benim kızıma bunları söyleyemez. Ben de evlendiği kişiye emirvaki yapmam. Herkes yerini haddini bilir. Kızımın kocası veya kocasının ailesi iki tarafın da eşit olduğunu bilecek. Siz kocanızın ailesine kendinizi dilediğiniz kadar ezdirin. Gelince burada kalacaksın gidemezsin dediklerinde sus pus olun, hanım hanımcık takılın. Herkesin anne babası kıymetli.

Ben bu olaydan 1 sene sonra babamı kaybettim. Onların istedikleri gibi yapsaydım sesimi çıkaramasaydım ömür boyu babama karşı vicdan azabı çekerdim. İki çocuklu koca kadın olmama rağmen; kızım canın bir şey istiyor mu, ihtiyacın alınacak bir şeyin var mı gidip alayım, yat dinlen ben çıkarırım çocukları diye diye peşimde dolaşan babamı ezip eşimin babasına kul köle olucam öyle mi? Siz nasıl istiyorsanız öyle davranın, kızınıza öyle akıl verin. Kocandır kocanın ailesidir ne derlerse yap deyin, sizi tutan yok.
İlk yorumunuz fazla gelmişti bana ama evli kadın ailesinin evine gidemez, bizle gider dönersin de çok hadsizceymiş. Daha basit birşey gibi düşündüm gitmeme sebebiniz nedense.

Bunubomceden konusmak bile garip geldi bana. Akisina bıraksanız 2 yil gormemisiniz evler arasi 10 dk diyorsunuz. Onlarin eve inersiniz bir saat oturur sonra da ben annemleri de goreyim cok ozledim der onden gidersiniz akşam geri gelirsiniz yatarsiniz onlarda. Ertesi gun kahvaltidan sonra esle gider o gece siz orda kalirsiniz esiniz annesine doner gibi gibi

Siz kocanızın ailesine kendinizi dilediğiniz kadar ezdirin. Gelince burada kalacaksın gidemezsin dediklerinde sus pus olun, hanım hanımcık takılın. Herkesin anne babası kıymetli.
Boş boş konuşmayın şimdi siz ezdirin falan diye. En başta yaZmamışsınız ki asıl meseleyi. Biz kp size dediklerini nerden bilelim. Görgüsüz insanların gelini değiliz sonuçta.

Sizi tebrik ediyorum gerçekten helal keşke bütün kadınlarımız dimdik böyle dursa o zaman çok şey değişirdi, kimse kimseye karışamazdı. Hayatta bir insanın duruşu olmalı o zaman saygıda geliyor sevgide ve çocuklar ailede ne gördüyse onu örnek alıyor. Benim düşünce yapımda sizin gb bende hep diyorum beni, ailemi düşüneni düşünürüm, düşünmeyeni saymam çünkü bizi saymıyorlarsa benide bulamaz.

Boş boş konuşmayın şimdi siz ezdirin falan diye. En başta yaZmamışsınız ki asıl meseleyi. Biz kp size dediklerini nerden bilelim. Görgüsüz insanların gelini değiliz sonuçta.

Kadin ilk mesajinda da gayet nasil insanlar olduklarini yazmişti. "Bizde böyle hep buraya geleceksin" diyen, kadinin babasini arayip şikayet etmeye kalkan birinin az bucuk nasil biri oldugu bellidir illa uzun uzun anlatmasina gerek yoktu. Bunlar az şeyler değil, size az gelse de ufak tefek mesele degildi onlar da.

Back
X