İlk önce kimin ailesine ziyarete gidilir ve asıl ev olarak kabul edilir 😖

Arkadaslar merhaba
Yurtdışına gelin geldim yaklaşık 3 yıl olacak. Bu yaz İlk defa ailecek Türkiye ye gitmeyi planladık. Esim ben ve kızımız. ( kızımız eşimin eski esinden, ben geldiğimde 8 yaşına yeni girmişti, annesini yaklaşık 3 yıl önce kaybetmişti ) Ben daha önce kendi basıma 1 kez gittim. O zaman ailemin evine gittim ama eşimde uzaktan sürekli bizimkilere git bizimkilerde kal diyordu bende ailesini de sevdiğim için gidiyordum. Ama 2 yıl sonra ilk kez ailemi kardeşlerimi görücem ve sadece 10 günlüğüne gidicez, onda da onun annesinde kalacakmışız, annesi de abisi ve yengesiyle yaşıyor. Ailelerimizin evlerinin arası 10 dakika var yok. Ben çok kırıldım bu duruma. Tabiki annemin evinde kalıcam şaka mi yapıyorsun dedim. Sen kendi annenin evinde kalırsın ben kendi annemin evinde kalırım dedim. Zaten bir dugun icin gidiyoruz 3 gun de o dugun icin gidicek. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda. Ben çok takıldım ve konuşmuyorum eşimle 😡

konuşmamaya devam et ,

kv kendi evinde kalsa tek olsa hee 1-2 güceye tamam derim ama eltinin evinde ne işin var allah aşkına ,
kendi kalsın da görüsün gününü,

Arkadaslar merhaba
Yurtdışına gelin geldim yaklaşık 3 yıl olacak. Bu yaz İlk defa ailecek Türkiye ye gitmeyi planladık. Esim ben ve kızımız. ( kızımız eşimin eski esinden, ben geldiğimde 8 yaşına yeni girmişti, annesini yaklaşık 3 yıl önce kaybetmişti ) Ben daha önce kendi basıma 1 kez gittim. O zaman ailemin evine gittim ama eşimde uzaktan sürekli bizimkilere git bizimkilerde kal diyordu bende ailesini de sevdiğim için gidiyordum. Ama 2 yıl sonra ilk kez ailemi kardeşlerimi görücem ve sadece 10 günlüğüne gidicez, onda da onun annesinde kalacakmışız, annesi de abisi ve yengesiyle yaşıyor. Ailelerimizin evlerinin arası 10 dakika var yok. Ben çok kırıldım bu duruma. Tabiki annemin evinde kalıcam şaka mi yapıyorsun dedim. Sen kendi annenin evinde kalırsın ben kendi annemin evinde kalırım dedim. Zaten bir dugun icin gidiyoruz 3 gun de o dugun icin gidicek. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda. Ben çok takıldım ve konuşmuyorum eşimle 😡
Gittiğimiz gün eşimle kalır ertesi gün öğlen yemeğiyle ailemin yanına gider bir iki gün tamamen ailemle zaman geçirir sonraki günlerde eşimin ailesine gün içinde gider akşam yine ailemin yanına dönerdim.

Ben olsam kv evinde kalırım, kahvaltıdan sonra akşama kadar da kendi aileme giderim. Oraya yatıya giderim sadece😊 böylece hem torun görmüş olurlar, hem gelin bizde kaldı derler, hem eşim olmadan ailemle rahatça plan yaparım ya da dedikodu… bir taşla iki kuş.
Ufff politikaya bak 🤣🤣

Üvey kizinizin öz anneannesi akrabaları falan yok mu TR de? Onlar da torunlarını görmek istemez mi? Eşiniz nasıl yönetiyor bu durumu?
Kızlarını kaybetmis bir aileyi torunlarından da mahrum bırakıp zulmetmiyordur inşallah. Pek akıllı, adil bir adama benzemiyor çünkü

Ben yalnız başima kvye misafirliğe bile gitmiyorum kaldi ki eşim yanimda yokken ne diye gidip yatili kalayim kaynana evinde, kendi annem dururken. Eşim de boyle saçma bir şey istemedi hiç benden.

Asıl ev olarak kabul edilen bir ev olamaz bana göre. Biz 10 gun geliyor olsak yari yariya iki ailede de kalirdik muhtemelen, eşim sizin eşiniz gibi yapsa onu tek basina birakir kendim annemde kalirdim.
Aradığım yorum çünkü ben o hatayı yaptım yardım amaçlı yaşlılar ihtiyaçları var diye çalışmadığım zamanlarda her arandıgımda gittim gel görki bana ne laf söylese gülüp geçiyordum suyu ısınınca şımarıklık o ya agzından cıkanı kulağı duymuyordu.Bende gorunuyorlardı sanki.pandemi zamanlarında iyi bir mesafe girdi aramıza şimdi arayınca birlikte geliriz dıyorum işini ayarlarsa.Eşim bu konuda sen niye gitmiyorsun demez zamanında her işine koştum. KURBAN bayramına yardım ıcın cagırdı BAYRAM biter bitmez kurban düşmüş aklına😶 anne eşimle konusun halledın dedim onu daha arayıp sormamıs bile bende tek üstesinden gelemiyorum stres oluyorum dedim kurban bayramı kaldıramadıgım konulardan biri bunu eşim iyi bilir, gitmiceksin ben ayarlıcam birşeyler diyor mesafeler iyidir eşiniz olmadan ona danışmadan fazla yüz göz olmadan duygu sömürülerine kanmadan birlikte gidip gelinmesi en güzeli tecrübeyle sabitlendi yeni evlılıler eski evliler kaynanası olanlar hiç birsry için geç değil ama siz yinede baştan yapın👍

Bence iki tarafa da eşit gidilmeli ve sallıyorum eşinizin ailesine siz gidiyor musunuz o zaman eşiniz de sizin ailenize gelmeli.
Yani herkes karşı tarafın ailesine, kendi ailesine nasıl davranılmasını istiyorsa öyle yapmalı, o kadar görüşmeli.
Buna uymayan biri zaten adaletsizdir

Arkadaslar merhaba
Bence önce eşinin ailesine gidin beraber bı gece orda kalın. Sonraki akşam senin ailene gidin yemeğe . Yemek yiyin . Sen ailende kal bu süreçte. Oda annesinin evine gitsin. Sonra gitmeden eşin bı kere daha ailene gelsin. Son gece de git yine kaynananda kal.. hem kimse laf söyleyemez. Hem sende ailenle hasret gider

Herkes kendi annesinin yanında kalsın ..kolay kolay gelinmiyor madem ayıp değil ki. Esiniz senin ailene, sen kendi ailene bi görünür azıcık oturur akabinde herkes kendi annesinde kalır.

Arkadaslar merhaba
Sırf siz yorum yapabilmek için uzun zaman sonra giriş yaptım foruma. Biz yurtdışı değil şehir dışından sadece yaz ayında 1 ay ailelerde kalıyoruz. İkimiz de aynı memleketteniz. Çocuk olmadan önce biraz orda biraz burda kalıp sonra herkes Kendi ailesine geçiyordu sorun yoktu. Çocuk oldu ve işler değişti... 15 gün orda 15 gün orda kaldık. Ama ben hiç memnun olmadım bu durumdan. Tatilim boşu geçiyormuş hissi oluyordu ailemi az görmüş olmak canımı sıkıyordu hatta bizimkiler torunlarına çok düşkündü hep peşindeydi. Diğer tarafın umru değildi. Derken babamı aniden kaybettik ve şimdi düşünüyorum resmen babamı daha az görmeme sebep olmuş evlilik.soğudım soğudum soğudum.

Sizin durum daha başka ama sizin ailenizde kalmak istemeniz çok normal. Şöyle yapılabilir:

İlk gün eşinizin ailesinde kalır gönlünü yapar ertesi gün kahvaltıya size geçersiniz ve akşama eşiniz kendi evine geçer siz ailenizle kalırsınız. Bu kadar basit aslında....

Bence böyle durumlarda zorlama olmamalı, doğru olan makul şekilde, bencilliğe kaçmadan eş ailelerinin gönlü alındıktan sonra isteyenlerin tatilini istediği gibi geçirmesidir. Eş ailesi gerekli rahatı ve ortamı sunmuyorsa herkesin kendi tarafında tatilini geçirmesi doğru olandır diye düşünüyorum.

Boş boş konuşmayın şimdi siz ezdirin falan diye. En başta yaZmamışsınız ki asıl meseleyi. Biz kp size dediklerini nerden bilelim. Görgüsüz insanların gelini değiliz sonuçta.
Bence mesajı yazan kişi siz böyle dediniz diye lafı çevirmedi. Baştan yazmasa bile zaten böyle olumsuz yaşanmışlıklar olduğu belliydi ilk mesajında da. 🤔

Ben olsam nezaketen ve eşimin hatrı için bir gün ailesinde kalırdım, kalan kısa süreli tatilimi de tabii ki ailemle geçirirdim. Birkaç kere de gündüz uğrarsınız yanına, oldu bitti. Kayınvalidenin evi bile yok. Oğluyla geliniyle yaşıyor. İnsan ne kadar rahat edebilir ki?

Bence mesajı yazan kişi siz böyle dediniz diye lafı çevirmedi. Baştan yazmasa bile zaten böyle olumsuz yaşanmışlıklar olduğu belliydi ilk mesajında da. 🥺
Ama ne kadar ne yaşandı belli değildi. Dedenin torunum gelmedi demesi normal değil mi…. “En baştan o cesareti vermedim” yazmış farkındaysan. İnsan direkt püskürttüğünü düşünüyor bu durumda

Ama ne kadar ne yaşandı belli değildi. Dedenin torunum gelmedi demesi normal değil mi…. “En baştan o cesareti vermedim” yazmış farkındaysan. İnsan direkt püskürttüğünü düşünüyor bu durumda
Kimse durduk yere böyle bir şey düşünmez ki ama. Bu kinin illa bir sebebi olmalı. Ben o mesajı okurken kimbilir onlardan ne gördü de böyle diyor diye düşündüm. Eşimin babası da zihniyet olarak saçma bir insandır ama ben yine de dede torun beraber vakit geçirsinler derim. Tabii sınırı hala aşmadığı için böyle. Aşarsa benim de tavrım böyle olur.

Kimse durduk yere böyle bir şey düşünmez ki ama. Bu kinin illa bir sebebi olmalı. Ben o mesajı okurken kimbilir onlardan ne gördü de böyle diyor diye düşündüm. Eşimin babası da zihniyet olarak saçma bir insandır ama ben yine de dede torun beraber vakit geçirsinler derim. Tabii sınırı hala aşmadığı için böyle. Aşarsa benim de tavrım böyle olur.
Maaşallah çok iyi niyetlisiniz. Burda kv kp verdiği evde oturup yine de onlarla ilgili konu açan üye var 😂

Üvey kizinizin öz anneannesi akrabaları falan yok mu TR de? Onlar da torunlarını görmek istemez mi? Eşiniz nasıl yönetiyor bu durumu?
Kızlarını kaybetmis bir aileyi torunlarından da mahrum bırakıp zulmetmiyordur inşallah. Pek akıllı, adil bir adama benzemiyor çünkü
Yok anneannesi ve dedesi var. Onlar bize 1 saat yakınlıkta oturuyorlar. Anneannesi gelip gidiyor. Bu hafta gelecek 2 hafta kalacak. Tr de yaşamıyorlar.

Back
X