• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilk sevgilim...ama bi sorun var.

kızlar acil yardım. bu benim ilk sevgilim sayılır. yani daha önce biri daha vardı ama sadece dört gün sürmüştü her neyse. şimdi başlıyorum. ben facede bi sınav hazırlıkgrubuna katıldım. orda bi whatsapp grubunun bahsi geçiyordu. derken verdim numaramı katıldım. soraa gruptan bi çocuktan hoşlanmaya başaladım. iki üç hafta sonra grupta bi olay oldu bu bana mesaj attı. bikaç gün konuştuk. beni sevdiğini söyledi. bana olayları bahane edip mesaj atmış sonra da açıldı işte. iyi bir lisede okuyor. notları iyi. güzel bir üniversite düşünüyor. inşallah da kazanır. aynı okula gitmeye hiç değilse aynı şehirde okumaya karar verdik. şu an farklı şehirlerdeyiz. aşkımlı bebeğimli konuşuyoruz. iyi birine benziyor. hiç ayrılmayalım diyor. ben de ayrılmak şstemiyorum. bayağı ümit verdim ona. bi tek problem var. o da dinsiz olması. aslında o bir apateist. yani benim müslüman olmam ona göre bir problem değil. ama onun müslüman olmaması ileride olabilecek bir evliliğe engel. ve ben ona bunun problem olmadığını söyledim. aklım karışık. neler düşünüyorsunuz?
:D :D

bu kadar dertleneceğine derslerine odaklanıp geleceğinle ilgilenmeyi dene.
henüz yaşın çok küçük elbet çok daha iyileri karşına çıkar.

Dogmamış bebege don biçmişsin..yaşın kucuk daha neler yasayacaksın haberin yok..

Bende don biçim herzaman kendıne uygun kişileri seç..ilişkiniz yeni olduğundan kelebekler uçuyor heryerde..
Ama bugün bı bakmıssın ne o sana göre..ne sen ona göre..

Amaan yaşa gör..şimdi ne desek boş..sadece kendı benlıgınden ödun verme yeter..

Dinsiz olur ,o olur,bu olur...Problem değil de...Telefondan sanal aşık olup ,bu kadar hayali nasıl kuruyorsunuz??

Ateist olan biriyle birlikte olmanın sorun teşkil edip etmeyeceğine kendi başına karar verebildiğin ve verdiğin karardan emin olduğun gün gün ciddi bir ilişki düşünmeni öneririm. Zaten o gün böyle internetten tanışıp, tanımadan bilmeden evlenme hayalleri kurmayacağını düşünüyorum.

Dur dur önce sakin ol
bende lisedeki sevgilimle evlenmeyi hayal ediyordum
hatta onun annesi sen bu kızın makyaj malzemelerini bile karşılayamazsın demiştiydi, ayrılmıştık bizde :)

Neyse
ikinci yorum ciddi, Din kısmı ben bozar. Bence kafalarınız ayrıda olsa Dinleriniz inançlarınız aynı olsun

Liseli ergen Yavrucum , bence hicbi sorun yasmazsiniz, sizin evliliginiz de watsapp evliligi olcak gibi:KK45::KK45::KK45::KK45:
Bi tektas fotosu atar sana, Sen de yaptigin yemegin fotosunu atarsin msj la, o da sana "eline saglik karicim cok guzelbolmus yemek" yazar filan :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:mutlu mesut yazisirsinz. Ne dinini filan dusuncen? Cevrimdisiyken herkes istedigi inanci yasasin.
Saka gibi bi nesil geliyo vallaha o_Oo_Oo_Oo_Oo_O
koptum :KK70:

hayatina, gelecegine, nasil hayat istedigine, gidecegin yola, hayallerine odaklan.
telefondaki mesaj hayallerine degil, kendine, gercek yasamina, gercekten yasamak istedigin hayata..

Allahı olanlardan çok hayır gördük ya, ateistlere mana bulun.

böyle bir arkadaşım vardı, çok iyi biriydi gerçekten merhametliydi..insanlar böyle olabilir. belki evlensen değişebilir bile inançlı olur. ama ben senin ilk sevgilin olmasına ve sınava hazırlanıyor olmana takıldım. ilk sevgili çok önemli asla unutamazsın sanaldan tanışmışsın seni her an üzebilir. gerçek biri senin ilk sevgilin olmaya layık olmalı. ayrıca sınav sürecinde moralin bozulursa bir seneni çöpe atacaksın. bence kendini fazla kaptırma biraz daha mesafeli ol. ;)

Apateizm farkli bir din degildir, ataizm de degildir, sorgulamamadir, ilgilenmiyorum dinle minle demektir, bir duruş seklidir. Yani sen Allah'a inaniyorsun, sevgilin dinden Tanridan banane yeaa diyor. Olabilir. Her koyun kendi bacagindan asilir. Lisedesiniz, ergen yaslardasiniz, bu yuksek ihtimal bir özenti onun için. Bir yerde apateizmi duyup "abi çok iyi yeaa bende apateistim artik" demiştir yüksek ihtimal. Ama özenti olmasa da mutlu ilişkiye engel değildir. Allah ile onun arasındadir, ikinizin değil.

Kimliğinde Müslüman yazıyorsa Türkiye gibi bir ülkede ileride problem olmaz. Az önce arkadasımla konuşuyordum ne hacı hocalar gördük kalp kıran, insana deger vermeyen.. Yani önemli olan niyetinin iyi olması bence. Insanlar dindar kişilerde Allah korkusu vardır diye hemen güven duyuyor ama öyle olmuyor. Apateist ne demek bilmiyorum ama ateist de olsa budist de olsa Müslüman da olsa benim icin bir sey fark etmez onemli olan birbirinizin inancına olan saygınız.

Ne yani şimdi tek engel bumu bence daha büyük engelleriniz var sizin.anladigim kadari ile farklı şehirlerdesiniz ve birbirinize somut anlamda dokunmadan hissetmeden kokusunu duymadan yüzünü görmeden sımsıkı sarilmadan çok aşık zannediyorsunuz.hayal gibi.ve bu hayal üstüne geleceğini ona göre planlıyorsun. En büyük sorun bu. daha çocuksunuz ve aşkınız sonsuz olmicak bu durumda dikkatli kararlar ver.

yanlış mesaj

Eklentiler

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    20 KB · Görüntüleme: 73
Daha bu yaşta, iki üç haftalık, internetten tanıştığın ve tanımadığın bir çocukla evlilik düşlersen çocuum, mesele onun ateist olmasına gelmeden daha o kadar çok sorun yaşarsın ki, nevrin döner.
Azıcık ayaklar yere lütfen, lütfen.

Back
X