İlk sevgilisiyle evlenen şanslı kız ve biz patatesler

Bu da benden tüm şirin patateslere..

Eklentiler

• tumblr_n81k1oFleG1tfjymgo1_400.webp
    9,4 KB · Görüntüleme: 134

Burda yüceltme veya dibe batırma yok ki. Herkesin kaderi farklı. Kim ne isterse istesin kaderin planı gerçekleşiyor.

Ben hayatımın aşkıyla 26 yaşımda tanıştım. Onunla 16da tanışmak istemezdim çünkü evlenmeye 25e kadar hazır değildim, hazır olmadığım ve eğitim için aşkım yitip gitse üzülürdüm mesela. Yurtdışına taşındım , aşkımı taşındıktan sonra doğru zamanda tanıdım.

16 yaşımdaki çocuk kafayla seçtiğim ilk sevgilimle evlenseydim şimdi mutlu olamazdım çünkü çok değiştim.

Öte yandan ilk aşkıyla evlenen mutluysa ne güzel, bunda kötü bir şey yok ki. Herkes farklı farklı şeylerden mutlu oluyor ama önemli olan sonuçta mutlu olmak. Herkesin değişme, değişmeme, evrimleşme durumu farklı kim nasıl mutluysa öyle yapsın.

Karşı çıktığım şey ilk sevgiliyle evlenmemenin patateslik olarak lanse edilmesi. Yoksa dediğim gibi ilk sevgiliyle evlenmeye lafımız yok.

Not: ilk aşkımı 14te dersanede tanıdım. O zaman çok hoşlandım. 16da sevgili olduk. 19da farklı üniversitelerdeydik, farklı ortam büyümekti derken karşılıklı uzaklaştık. Yani acısız ağrısız kendimi öldürmeden doğal bir şekilde bitti. Beş para etmez değil iyi ve tatlı bir insandır.

bekarken bende böyle düşünürdüm bazı zamanlar. ama tamamen karamsarlık bu. olmayan her şey de hayır varmış aslında evlendiğimde anladım. iyi ki olmamış çok şükür dedim bir çok şeye. sizde böyle düşünün her şey de bir hayır vardır şansızım diyip kendini daha çok karamsar bir ruh haline sokma

Aynı şeyi söylüyoruz aslında...

İlk sevgiliyle evlenmeyene patates diyenler kadar ilk sevgiliyle evlenene de 'yazık, onlar şanssız, onlara üzülüyorum' diyenler de olmuş yani yerme ve dibe batirma var maalesef bazi mesajlarda, bu da yanlış diyorum ben de hatta buna şaşırdığımi yazdım yani tercihlere saygı duyulması konusunda aynı noktadayiz.

İlk sevgilisi hakaret eden, karaktersiz yani yanlış biriyse yahut başka öncelikler olduğu için iliski evliliğe gidemediyse 'ilk sevgilisiyle evlenmeyen patatestir' denmez, yanlış zaman ya da yanlış tercih denir.

Ama ilk sevgilisiyle evlenene de 'tecrübe yok, kıyas yapamaz, sanssiz, mutlu olamaz, boşanır' da denmez çünkü bu da onun tercihi belki de şansı.

Sonuçta herkes kaderini ve tercihini yaşayacak. Yani 'İlişkilerinde sorun yaşayıp kırılan kadınlar beşinci denemede mutluluğu bulabilir' önermesinin doğruluğuna vurgu yapmak için ilk sevdigiyle evlenenleri tuhaf bulanlar da ilk sevgilisiyle evlenmeyene patates diyenler de aynı hatayı yapıyor bana gore.

Sevdigi adamla her evlenen kadin sinirsiz hic zarar gormeyen bir evlilige mi adim atiyor sanki ? Bunun garantisi yok ki..

Sizde bir takim tecrubeler ediniyorsunuz hayat boyu..

Bir gun sans yuzunuzu gulecektir

12 den vurmak ne haddimize 7 8 bile kurtarır da beni hayırlısı tabi

ohoo hayat öyle düz mantık mı ya
kimi ilkiyle evlenir hemen boşanır
kimi otuzuncu da bulur ömürlük olur
kader kısmet bu işler ama tek yönlü bakıyorsun bence

işte üniversite de bitiyo hala tık yok :))) sorun her ilişkide çıkacaktır tabi mutluluklar dilerim çokk :)

insan artık ümitsizliğe kapılıyo bu değil bu da değil bu hiç değil falan olunca :)

demek istediğim ilk olsun istediği kadar niteliksiz biri olsun değil zaten 'olması gereken kişi ilk seferde karşıma çıksaydı ' diyorum

Bu olaylar beni benden alıyo zaten altınmış bilezikmiş kaynanalara allah hepten akıl fikir versin zaten.. İnşallah sen de dilediğin mutluluğa ulaşırsın :)

ahahahah :) mutlu patates senii

Allah herkese sizde bulunan şanstan versin benden geçti artık tabi de :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…