• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk sezeryanın kızlar bı bakarmısınız

Ameliyattan sonra biryerde bekletildim hemşire gözetiminde ayılma olana kadar.Olası bir komplikasyonda acil müdahele edilmesi için ameliyathane yanında bekletiyorlar.heryer farklı olabilşr bilemiyorum.

İkinci dogumumda arastırma hastanesınde spınal de olsa toplu bır odaya alıyorlar evet dogru bılgı...Hemsıreler bebeklerı getırıyor emzırtıyorlar 1 gun suruyormus orda yatmak.

Ben kalmadım orda ozel doktora cıktım ama devletten gırıs yapılıp gıdıldıyse evet boyle bı uygulama var bende gordum.Bana da benden once gıren kadın soylemıstı zaten 1 gun orda tutuyorlar sanırım 2 gun de odada...

O dediginiz genel anestezi olunca oluyodur uyanma odasi gibi bisey galiba. Ben spinal oldum titrerken odama cikardilar dhdj

Spinal anestezi olmadım ama olma ihtimalime karsin doktorum ilk 40 gunun cok bel ve sirt agrisiyla geçeceğini anlatmisti bana. D dnz8977 anesteziyi atmak icin sakiz cignemek ve neskafe tuketmek zorundasiniz diye biliyorum.

Ayrica buradan bilgi almak yerine mutlaka doktor kontrolune gidin beklenmedik bir komplikasyon olusmus olabilir, gecmis olsun, saglicakla buyutun kuzuyu💕
İlginiz için teşekkür ederim 🌼 ben doğum yapalı neredeyse 2 yıl olacak ağrılarım hep aynı o sebeple sordum benim gibi olan var mıdır diye

Merhaba, yani benim göğüslerim vücuduma göre büyükler. Ben doğum öncesi sonrası hep sırt boyun ağrısı çektiğim için bunu göğüslerime yorumluyorum. O yüzden evet spinal sonrası oldu veya olmadı diyemiyorum 🥹
Sırt boyun değil de sırtın alt kısımları ve bel ağrısı yani tam iğnenin yapıldığı yerden yayılan bir ağrı. O sebeple spinaldendir diye düşündüm kendimce 😐

İlk dogumumda direkt odama çıktım ikinci de doğumdan sonra arada bir yerde bekledim oda herhangi bir şey olursa ne olur ne olmaz diye 5dk falan durdum hatta bende şaşırdım neden bekliyorum diye önlem için dediler. Korkulacak bir şey yok endişe etmeyin :)

Sırt boyun değil de sırtın alt kısımları ve bel ağrısı yani tam iğnenin yapıldığı yerden yayılan bir ağrı. O sebeple spinaldendir diye düşündüm kendimce 😐
Anlattiginiz agri siyatik agrisina da benziyor, kilolu musunuz? Kilolu mu dogurdunuz? Spor gecmisiniz var mi? Yani kaslariniz eger antrenmansiz kaldiysa anlik bi ters hareketede bakar bu yasadiginiz, gerci zayif ve spor yapmayan biriysenizde yasayabilirsiniz ama kilolularda risk daha fazla.

Jinekologunuz ne diyor bu duruma? Ortopediye gorundunuz mu?

Anlattiginiz agri siyatik agrisina da benziyor, kilolu musunuz? Kilolu mu dogurdunuz? Spor gecmisiniz var mi? Yani kaslariniz eger antrenmansiz kaldiysa anlik bi ters hareketede bakar bu yasadiginiz, gerci zayif ve spor yapmayan biriysenizde yasayabilirsiniz ama kilolularda risk daha fazla.

Jinekologunuz ne diyor bu duruma? Ortopediye gorundunuz mu?
Zayif değilim ama kilolu da sayılmam, spor da yapmıyorum dediğim gibi doğumdan sonra başladığı için ben spinale bağladım ama sanırım dediğiniz gibi ortopediye görünsem iyi olacak 🌼

Bılmıyorum kı sezeryandan sonra işte hemen servıse çıkarmıyorlarmış bı odada bekletıolar mıs yogum bakım gıbı sonra bebekle senı alıyorlarmış
2 ay önce doğum yaptım anestezi almadan, direkt odaya çıkarıldım ama böyle bişey okumuştum kulüpte belki anestezi alınca ayılmanı bekletiyorlardır bilemiyorum

Back
X