• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilk trafik kazası

Pdere pdere

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2021
203
156
53
31
Kızlar merhaba.kendime otomatik vites bir araba aldım. İlk kez babam yanımda olmadan trafiğe çıktım ve kaza yaptım. Beceremiyorum sanırım. Aldığım gibi satmayı düşünüyorum. Motorlu biriyle çar piştik. Dikkat etmeme rağmen olmadı :( arabayı satmayı düşünüyorum. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Allah beterinden korusun. Tek sürmeye henüz hazır değilmişsiniz demek ki. Ehliyeti yeni mi aldınız? Araba kullanabiliyorsunuz ki ehliyet aldınız ama şoför olmak zaman ister. Yanınızda biriyle gündüz önce boş arazide sonra yavaş yavaş evinizin yakınlarında trafiğin olmadığı yerlerde sürmeye başlayın. Zamanla alanı genişletirsiniz. Aynalara çok dikkat edin, motorcular bir anda çıkabiliyorlar ayna takibini bırakmamanız lazım o yüzden.

Allah beterinden korusun. Tek sürmeye henüz hazır değilmişsiniz demek ki. Ehliyeti yeni mi aldınız? Araba kullanabiliyorsunuz ki ehliyet aldınız ama şoför olmak zaman ister. Yanınızda biriyle gündüz önce boş arazide sonra yavaş yavaş evinizin yakınlarında trafiğin olmadığı yerlerde sürmeye başlayın. Zamanla alanı genişletirsiniz. Aynalara çok dikkat edin, motorcular bir anda çıkabiliyorlar ayna takibini bırakmamanız lazım o yüzden.
Teşekkür ederim. Aslında kendime güvenmiştim, sabah okula gittim . Çok denedim ya aşırı derecede bu kaçınci sürüşüm. Olmuyor olmuyor

Vazgeçmiyorum ama defalarca denememe rağmen böyle bir kazaya karışmak canımı sıktı
Olur öyle şeyler ilk başlarda. Ben neredeyse 15 senedir aktif araç kullanıyorum, ben bile motorlulardan korkuyorum bu ara. Çok arttılar çünkü nerden çıkacakları belli olmuyor. Geçen kırmızıda dururken biri kaputa düştü 😂 aynalara hakim ol, dikkatin hep yolda olsun gerisi gelir.

Teşekkür ederim. Aslında kendime güvenmiştim, sabah okula gittim . Çok denedim ya aşırı derecede bu kaçınci sürüşüm. Olmuyor olmuyor

Sorun ne peki neden olmuyor? Panik mi yapıyorsunuz, dikkatsiz misiniz? Araba hiç süremeyecek bir durumda olsanız ehliyet alamazdınız diye düşünüyorum.

Geçmiş olsun .
Otomotik viteste zaten kendisi direk atyor diye biliyorum.
Zamanla olur sürüş ilerlersiniz .
Mühim olan ehliyeti alabilmek bence .
Bende zamanında biraz heyecan yapardım. sonra sakin sakin alışabildim.
içini zi ferah tutun ..
3 yıldır sürüyorum ben .☺

10 yıldır İstanbul’da aktif araba kullanıyorum. Başınıza gelen kaza herkesin başına gelebilir. Ayrıca motorcular çok tehlikeli. Hiçbir kurala uymuyorlar. Belki de hata sizde değildir ama sizde olsa bile vazgeçip pes etmeyin. Ne goriller araba kullanıyor, siz mi kullanamayacaksınız!

Ufak tefek kazalar olur, bunlar seni usta şoför yapar. Ben arabayla ilk çıktığım gün iett otobüsünü boydan boya çizmiştim 😂
O zamanki sevgilim şimdiki eski eşim şoföre bir karton sigara karşılığı rüşvet teklif edince kurtulmustum.
Şimdi üstünden sekiz yıl geçti, arabam manuel benim ve sanki bir uzvum gibi kullanırım.
Bence sen de alışırsın, ama keşke manuel ile başlasaydin.

kazayi nasil yaptiniz hani dikkatsizlikten mi karsi tarafin hatasi mi .eger hata sizdeyse bile sabah erken saatlerde alistirma yapa yapa ogrenirsiniz

Kızlar merhaba.kendime otomatik vites bir araba aldım. İlk kez babam yanımda olmadan trafiğe çıktım ve kaza yaptım. Beceremiyorum sanırım. Aldığım gibi satmayı düşünüyorum. Motorlu biriyle çar piştik. Dikkat etmeme rağmen olmadı :KK43: arabayı satmayı düşünüyorum. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Hayır vazgeçmeyin kaza olacak tabiki Rabbım beterinden korusun

Beceremiyorum hissini çok iyi bilirim. Yoğun trafikten korkarken ilk zamanlarımda evimin iki sokak aşağısında duran arabaya çarptım. Kendimi yedim bitirdim ben herhalde beceremiyorum yapamayacağım diye. Sağ olsun eşim çok destek oldu şimdi bırakırsan bir daha hiç yapamazsın vazgeçme diye. İlk zamanlar herkesin başından geçiyor. Lütfen pes etmeyin. Zamanla daha iyi olacak ama siz o arabaya binmeden kendiliğinden geçen zamanın size bir faydası olmayacak.

10 yıldır İstanbul’da aktif araba kullanıyorum. Başınıza gelen kaza herkesin başına gelebilir. Ayrıca motorcular çok tehlikeli. Hiçbir kurala uymuyorlar. Belki de hata sizde değildir ama sizde olsa bile vazgeçip pes etmeyin. Ne goriller araba kullanıyor, siz mi kullanamayacaksınız!

Aynısını yazacaktım 100 yıllık şoför olsan bu motorlu kuryeler kaza yaptırır🙄

Kızlar merhaba.kendime otomatik vites bir araba aldım. İlk kez babam yanımda olmadan trafiğe çıktım ve kaza yaptım. Beceremiyorum sanırım. Aldığım gibi satmayı düşünüyorum. Motorlu biriyle çar piştik. Dikkat etmeme rağmen olmadı :KK43: arabayı satmayı düşünüyorum. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Ben de ilk arabayı yalnız kullanmaya başladığımda 2 kez kaza yaptım. Çok şükür sadece arabamda sıkıntı vardı. Ama vazgeçmedim. Çünkü araba kullanmak artık.bir hobi ya da luks değil bir ihtiyac olarak düşünüyorum. Lütfen pes etmeyin.

Geçmiş olsun,Allah beterinden saklasın.
Ben 13 seneyi geçti aktif araç kullanıyorum İstanbul trafiğinde ama motor kullananlardan özellikle kuryeyse uzak duruyorum. Önümdeyse 1 araç mesafe bırakıyorum falan. Zırt pırt heryerden çıkıyorlar, güvende de değil üzerindeki araçla kiyaslarsam bu sebeple de ekstra dikkat ediyorum.
Zaten hız yapmıyorsan arabaya çarpsan aracın hasar görür yaptırır geçersin ama motorsiklet,bisiklet,scooter bambaşka yani,Allah korusun.
Pes etmeyin tabi ki.
Eksik yetersiz olduğunuzu düşünüyorsanız bir kaç saat ek ders alın kendinize güveniniz artar.

Kamyonlardan, tırlardan bile daha tehlikeli motorcular.
Geçmiş olsun. Merak etmeyin hepimizin olmadık zamanlarda kaza anımız olmuştur. Allah canımıza zeval getirmesin.

Back
X