- Emoji Skoru
- 5
- Puanlar
- 1
- Konu Sahibi birtupbebekguncesi
Merhaba öncelikle inşalalh güzel donıçlarınız olur şöyle bir durum var Acıbadem’den bahsediyorum her emrıp genetik biyopsi almaya uygun olmuyor maalesef ve eğer alınması uygun görülüyorsa ister yaşınız20 olsun sii arayıp aldırmak genetik yaptırmak ister misiniz diye soruyorlar emroyolarınız 1. Kalite bile olsa sperm ve yumurtadan oluşan emrıyonun genetiğine bakmak istiyorlar benim bütün testlerim vardı kromozom fakat yaş itibariyle 6 emroyodan sadece 2 den biyopsi almaya uygun emriyo olduğu için onlara yaptırdık ve beni arayarak istersem olabileceği istemezsem yapılmayacağını söylediler ama emrıyolarımın bölünmesi 5 güne ulaşması herşey çok normalken genetik test yapılmıyor diye ilkkez sizden duydum ve ben 10 tane prof hocayla durumunu görüştüm hepsi genetik çok güzel bir buluş ve yöntem mutlaka yaptırın dediler benim görüşüm emroyonun yapısyla oynamak istemiyordum dışardan müdahale gibi geliyordu ama hassas davranıldı benim durum bu şekildeydi paylaşmak istedim.Merhaba konuyu 9 martta açmışsın . Bilmiyorum ama umarım genetiğe göndermişsindir
Aşşağılarda bi imi yorum gördüm zaten detaylı analttıp önermişler.
Ben 36 yaşındayım, hiç bebek düşünmedim 33 yaşında bi yeltendim. Olmadı….. şimdi tüp bebek yapmaya çalışıyorum. Hiç düşğnmeden pgt yaptrdım. Yaştanda dolayı tabi… ilk tüp denemem …
16 yumurta toplandı 15/15 döllendi 12 adet embiryom oluştu. 3 tanesi sağlıklı geldi. Bu arada 12 embriyoda labaratuvar gelişimler fena değildi.
Bence kritik bi süreç ve doktorum kumar oynayarak seçmemesi gerekiyor .
16 martta transferim oldu.. ama içim cok rahat. Yani herhangi bi düşük yada 10 haftalarda kalp durması yaşamak istemediğim için pgt veli nimet..
Birde şu konuya değinmek istiyorum evet sen yaş olarak daha avantajlısın ama 20 yaşlarda olmadığımz için bence yumurta kalitesi 30 başlarında bozuluyor.
Doktorlarda ne kadar çok işlem tedavi muayene o kadar kazanıyolar
Bazı doktorlarda bu hasta bende üç defa daha tüp denesin para kazanayım Sonra pgtye gönderirim.
Sürekli başa dönmektense pgtye para baymak mantıklı.
Bu arada ben kıbrısta tedavi görüyorum. Ama türkiyede pgt ücreti farklı ayrı ayrı alınıyormuş. Kıbrısta baştan normal tüp bebek şu kadar pgtli bu kadar diye baştan ödeme yapılıyor. Kaç tane embiryo çıkarsa hepsini pgt yapıyolar.
Ama tabi şöyle bişi var bir tanede çıksa aynı parayı ödüyosun 10 tanede :)