• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlkokul 1.sınıf öğrencisi oğlum asla okula gitmek istemiyor

Gokayy

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2025
16
1
1
45
Merhaba, anne baba çalışıyoruz. Anneanne ve dede bakıyor bu süreçte biz işteyken, ama geçen haftadan beri asla okula götüremiyorlar.
Babası ve ben izin alıp okula bırakıyoruz ama bu bir çözüm değil ve sürekli yapılabilecek bir şey değil. Çocuğum 6 yaşında ve şu an okumayı öğrendi, bu sene gitmesin desem seneye daha da zorlanacağıma çok eminim. Bir de sosyal iletişim bozukluğu ve DEHB tanısı alan zor bir çocuk, öğretmeni de ne yazık ki diğer çocuklara 3 dk ayırıyorsa oğluma onu da ayırmıyor, çünkü kafasında kodladı çocuğu. Velhasıl ben her şeye rağmen aslında anladığı ve okumayı da öğrendiği için okula devam etmesini istiyorum bu yıl, ama bu işin sonu benim işten çıkmama varacak gibi bu de maddi olarak bizi aşırı zorlayacak bir durum.
Böyle anne/babadan başkasıyla okula gönderilmek zorunda kalan ve bana tavsiye verecek birinin tavsiyelerine açığım.

Anaokuluna gitti mi? O zaman gidiyor muydu?
Eğer anaokulunda bu sorunu yaşamıyorsanız mutlaka okulda bir sorun olmalı. Zorbalık yada öğretmenle ilgili bir sorun mu var araştırabilirsiniz.
Eğer direkt ilkokuldan başladıysa da normal aslında okula adaptasyonu ilkokulda yaşıyor demektir

Dehbli çocuk için bence 6 yaş erken.
Bizim çocuklar bilişsel olarak iyi olsalar bile duygusal anlamda geriden geliyorlar.
Okul onlar için zorlayıcı.
Ama artık başlamışsınız, bizimki de 6 yaşta başlamıştı ne yazık ki.

Dehb ve sosyal anksiyete gibi bir şey var oğlumda.
İlkokul 3 sene aşırı zorlandık.
Anneanne ve dedenin baş edebileceği bir durum değil, üzgünüm.
Ama işten de çıkamazsınız.
Öğretmenden destek isteyin, belki bir çözüm geliştirir.

Merhaba, anne baba çalışıyoruz. Anneanne ve dede bakıyor bu süreçte biz işteyken, ama geçen haftadan beri asla okula götüremiyorlar.
Babası ve ben izin alıp okula bırakıyoruz ama bu bir çözüm değil ve sürekli yapılabilecek bir şey değil. Çocuğum 6 yaşında ve şu an okumayı öğrendi, bu sene gitmesin desem seneye daha da zorlanacağıma çok eminim. Bir de sosyal iletişim bozukluğu ve DEHB tanısı alan zor bir çocuk, öğretmeni de ne yazık ki diğer çocuklara 3 dk ayırıyorsa oğluma onu da ayırmıyor, çünkü kafasında kodladı çocuğu. Velhasıl ben her şeye rağmen aslında anladığı ve okumayı da öğrendiği için okula devam etmesini istiyorum bu yıl, ama bu işin sonu benim işten çıkmama varacak gibi bu de maddi olarak bizi aşırı zorlayacak bir durum.
Böyle anne/babadan başkasıyla okula gönderilmek zorunda kalan ve bana tavsiye verecek birinin tavsiyelerine açığım.
Bu arada 6 yaşında bir çocuğun okuldan alınması söz konusu olmamalı. Okul çağında bir çocuk çünkü işten ayrılıp eve almanız çocuğa yapacağınız kötülük olur. İsterse devam etmeyeceğini düşünüp seneye daha çok zorluk çıkaracaktır

Bu donemde cevremde ,annesi calismayip yine de okula gitmek istemeyen tanidiklarim oldu.
Ben olsam evde olabildigince sakin ve normal davranip, bu durumu dillendirmeden ve uzerine gitmeden, bir sure daha okula birakip, yavas yavas azaltin okula birakmayi.
Mesela bugun doktora gitmem gerekiyor, ananenle gitsen olur mu? Gibi
Bu arada eve beraber oynayabileceginiz kutu oyunu alin. Beraber eglenceli vakit gecirin.
Mumkunsa haftasonu sinif arkadaslarinda biriyle gorusturun.

Bu arada 6 yaşında bir çocuğun okuldan alınması söz konusu olmamalı. Okul çağında bir çocuk çünkü işten ayrılıp eve almanız çocuğa yapacağınız kötülük olur. İsterse devam etmeyeceğini düşünüp seneye daha çok zorluk çıkaracaktır
Onu okula götürmek için işten ayrılmayı düşünüyorum, çünkü benimle gidiyor okula

Mutlaka okul rehberliği ile görüşün.Baştan beri mi gitmek istemiyordu,sonradan mı başladı? Öğretmenin olumsuz tavrı,arkadaşlık ilişkisi kuramadı veya öğrenmede mi güçlük yaşıyor da gitmem istemiyor,sebebini bulmanız lazım.

Anaokuluna gitti mi? O zaman gidiyor muydu?
Eğer anaokulunda bu sorunu yaşamıyorsanız mutlaka okulda bir sorun olmalı. Zorbalık yada öğretmenle ilgili bir sorun mu var araştırabilirsiniz.
Eğer direkt ilkokuldan başladıysa da normal aslında okula adaptasyonu ilkokulda yaşıyor demektir
1,5 yıl gitti, ama okula dedesi değil biz götürüyorduk. Anne baba ile gidiyor ancak dedeye istediğini yaptırabiliyor.

Ogretmenini sevmiyor olabilir mi ? Benim oğlum da bagiris çağıris servise binerdi. Öğretmenini sevmediğini de söylüyordu. Okullar arası en iyi ogretmen diye vazgeçmedim. Ve cocugun egitim dönemi hep berbat geçti. Çok pişmanım okul değişikliği yapmadığım için ilk senelerinde ..

İlkokul öğretmeninin izinli olduğu 2 aylik bir dönemde görevli ogretmen gelmişti çocuğum onu çok sevmişti mesela..o 2 aylık dönemde anladım çocuğumun gerçekten öğretmenle problemi olduğunu ama iş işten geçmişti..bence sorunu bulun ..yoksa önündeki egitim ogretim dönemi hep nefretle geçmesin.

Ogretmenini sevmiyor olabilir mi ? Benim oğlum da bagiris çağıris servise binerdi. Öğretmenini sevmediğini de söylüyordu. Okullar arası en iyi ogretmen diye vazgeçmedim. Ve cocugun egitim dönemi hep berbat geçti. Çok pişmanım okul değişikliği yapmadığım için ilk senelerinde ..

İlkokul öğretmeninin izinli olduğu 2 aylik bir dönemde görevli ogretmen gelmişti çocuğum onu çok sevmişti mesela..o 2 aylık dönemde anladım çocuğumun gerçekten öğretmenle problemi olduğunu ama iş işten geçmişti..bence sorunu bulun ..yoksa önündeki egitim ogretim dönemi hep nefretle geçmesin.
Mesela bu da olabilir. Oğlumun 4 yaştaki Sınıftaki öğretmeni çok sert ve ceza veren biriydi. Oğlum okuldan hoşlanmazdı zorla giderdi. 5 yaşta okul değiştirdik, tam güne geçtiği halde bir daha gitmem demedi.

Dehbli çocuk için bence 6 yaş erken.
Bizim çocuklar bilişsel olarak iyi olsalar bile duygusal anlamda geriden geliyorlar.
Okul onlar için zorlayıcı.
Ama artık başlamışsınız, bizimki de 6 yaşta başlamıştı ne yazık ki.

Dehb ve sosyal anksiyete gibi bir şey var oğlumda.
İlkokul 3 sene aşırı zorlandık.
Anneanne ve dedenin baş edebileceği bir durum değil, üzgünüm.
Ama işten de çıkamazsınız.
Öğretmenden destek isteyin, belki bir çözüm geliştirir.
ah evet beni çok iyi anlamışsınız, öğretmenimiz oğlumun ödevlerini bile kontrol etmiyor, çocuk okulda ilgisiz olduğu için. Ben de anlamıyordur diyorum ama dersi anlıyor ama sizin de bildiğiniz gibi hemen sıkılıyor. Destek alacak bir öğretmenimiz yok maalesef :(

ah evet beni çok iyi anlamışsınız, öğretmenimiz oğlumun ödevlerini bile kontrol etmiyor, çocuk okulda ilgisiz olduğu için. Ben de anlamıyordur diyorum ama dersi anlıyor ama sizin de bildiğiniz gibi hemen sıkılıyor. Destek alacak bir öğretmenimiz yok maalesef :(
Öğretmende sorun var o zaman. Rehberlikle mi görüşseniz acaba. Öğretmenin yapmıyor diye ödev kontrolünü bırakması da kötü çünkü. Çocuğu sınıfta dışlıyor belli ki.

Saçma gelecek belki söyleyeceğim ama servise yazdırın. Benim de kızım Dehb’li. Okula gitmek istemiyor bırakırken kendini yerlere atıp ağlıyordu. 2-3 sene öncesiydi bu. Biz servise uygun değil diye düşünürken bir deneyelim ve şak kesildi tüm ağlamaları. Hangi koltuğu kapsam, kimin yanında otursam, şu kamyona bak vs derken okula gelmiş oluyordur zaten

Hangi ay doğumlu
Benim oğlum da 29 ekim doğumlu
Okumayı sökmesine rağmen ertelettim
Hayatımda verdiğim en doğru kararı vermişim
Çünkü oyun çocuğu.. hatta öğretmenleri yapabilir demesine rağmen çok fazla uzman önermiyor
1 yıl bu konuyu araştırdım
Geçen yılda anakkulundaydı, bu yılda anaokulunda bu yıl inanılmaz fark var
Öğretmeninden sürekli övgüler alıyorum
Geçen yıl akran zorbalığına sürekli uğruyordu bu yıl özgüven tavan ve şuana kadar hiç sorun yaşamadık.

Ama sizin durum daha da farklı şimdi alıp anaokuluna verseniz bu sefer acaba bir sonraki yıl bu durumu kullanır mı
Bir uzmanla mı görüşseniz

Kaygıları var çocuğun demek ki kaygılarını anlayın önce. Sizinle gitmek istiyorsa evden çalışacağınız bir iş araştırabilirsiniz. Öğretmen işbirliği işe yaramıyorsa dehb konusunda tecrübeli bir öğretmeniniz olsun. Öğretmen de her şey çünkü.

Back
X