• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlkokul 1.sınıf öğrencisi oğlum asla okula gitmek istemiyor

Merhaba, anne baba çalışıyoruz. Anneanne ve dede bakıyor bu süreçte biz işteyken, ama geçen haftadan beri asla okula götüremiyorlar.
Babası ve ben izin alıp okula bırakıyoruz ama bu bir çözüm değil ve sürekli yapılabilecek bir şey değil. Çocuğum 6 yaşında ve şu an okumayı öğrendi, bu sene gitmesin desem seneye daha da zorlanacağıma çok eminim. Bir de sosyal iletişim bozukluğu ve DEHB tanısı alan zor bir çocuk, öğretmeni de ne yazık ki diğer çocuklara 3 dk ayırıyorsa oğluma onu da ayırmıyor, çünkü kafasında kodladı çocuğu. Velhasıl ben her şeye rağmen aslında anladığı ve okumayı da öğrendiği için okula devam etmesini istiyorum bu yıl, ama bu işin sonu benim işten çıkmama varacak gibi bu de maddi olarak bizi aşırı zorlayacak bir durum.
Böyle anne/babadan başkasıyla okula gönderilmek zorunda kalan ve bana tavsiye verecek birinin tavsiyelerine açığım.
Kesinlikle ya başka okula verin ya da seneye sınıf tekrarı olursa başka öğretmene denk gelecek ise tekrar ettirin. Altı yaş erken zaten birinci sınıf icin

Biz geçen sene kullandık,aynen uyusturdu çocuğu,bıraktık.Bu sene mecburen yine başladık ama geçen yıla göre daha az kullandığımiz ilaç.Genel olarak 3 4 saat iyiyiz.Yine iyi ama o yoğun dikkati azalıyor sonra
Aceleyle yazarken karışık yazmışım.Bu sene yine ilaca başladık ama geçen seneye göre kullandığımız ilaç sayısı şuan daha az olduğu için öyle uyuşturma pek olmadı.Daha iyiyiz ama öyle aman aman iyi de değiliz.Tekrar gitmeyi düşünüyorum psikiyatra.Gercekten zor ve yorucu bir süreç..

Aceleyle yazarken karışık yazmışım.Bu sene yine ilaca başladık ama geçen seneye göre kullandığımız ilaç sayısı şuan daha az olduğu için öyle uyuşturma pek olmadı.Daha iyiyiz ama öyle aman aman iyi de değiliz.Tekrar gitmeyi düşünüyorum psikiyatra.Gercekten zor ve yorucu bir süreç..
Zaten öyle hah işte bu denecek ilaç bulunuyor mu bilmiyorum.

Biz 3.de iyi gelen ilacı tutturduk, 2 yıl gibi kullandıktan sonra(doz ayarlaması falan yapıldı arada) etki etmemeye başladı, ya kilo artışıyla ilgili veya ilaca alıştı.
İlaç değişti, bunun da etkisi var mı yok mu anlamadım, doktora danışarak ilacı bıraktık ve gördük anyayı konyayı, meğer varmış.

İlaç iyi geliyor mu evet, sorunlar bitiyor mu hayır.
Dehb ile yaşamayı öğreneceğiz.
İlaçlar da iyi ki var.

İlacı doktor kontrolünde mi biraktiniz? Genelde bu durumlarda doz ayarlamasina gidiliyor. Ergoterapiye baslamissiniz zamanla faydasını görürsünüz.
Belki de yıllık izin+ ucretsi izin alıp ergoterapi sonuç verene kadar idare edebilirseniz.( İşiniz uygunsa buna tabii)

Merhaba, anne baba çalışıyoruz. Anneanne ve dede bakıyor bu süreçte biz işteyken, ama geçen haftadan beri asla okula götüremiyorlar.
Babası ve ben izin alıp okula bırakıyoruz ama bu bir çözüm değil ve sürekli yapılabilecek bir şey değil. Çocuğum 6 yaşında ve şu an okumayı öğrendi, bu sene gitmesin desem seneye daha da zorlanacağıma çok eminim. Bir de sosyal iletişim bozukluğu ve DEHB tanısı alan zor bir çocuk, öğretmeni de ne yazık ki diğer çocuklara 3 dk ayırıyorsa oğluma onu da ayırmıyor, çünkü kafasında kodladı çocuğu. Velhasıl ben her şeye rağmen aslında anladığı ve okumayı da öğrendiği için okula devam etmesini istiyorum bu yıl, ama bu işin sonu benim işten çıkmama varacak gibi bu de maddi olarak bizi aşırı zorlayacak bir durum.
Böyle anne/babadan başkasıyla okula gönderilmek zorunda kalan ve bana tavsiye verecek birinin tavsiyelerine açığım.
Keşke bu sene de anaokulunda gitseydi.Oyun çağları

Keşke bu sene de anaokulunda gitseydi.Oyun çağları
Biz de anaokulunda ilk sene iyi olmayan bir öğretmene denk geldik
Ben tatlı sertim diyordu😒ama bildiğiniz kötüydü
Özel okuldaydı bir sene sonra ilkokula başlayabiliyordu
Başka bir okula gittik kayıt için
İşte yaşı uygun anaokulunda sıkılır filan dediler
Yok dedim oğlum orda o öğretmenden ne öğrendi ki sıkılacak
Gitsin bir sene daha nasılsa hep dersle geçecek bundan sonra ve verdiğim en doğru karardı diyebilirim
Öyle tatlı bir öğretmeni oldu ki❤️❤️
Okulu sevdirdi ilkokul öğretmenleri de öyle❤️❤️
En büyük avantajı da ne oldu biliyor musunuz lgs
Eğer erken başlatsaydım o sene 500 küsür birinci ile şimdiki okulunun kapısından geçemezdi🙈

Hangi ay doğumlu
Benim oğlum da 29 ekim doğumlu
Okumayı sökmesine rağmen ertelettim
Hayatımda verdiğim en doğru kararı vermişim
Çünkü oyun çocuğu.. hatta öğretmenleri yapabilir demesine rağmen çok fazla uzman önermiyor
1 yıl bu konuyu araştırdım
Geçen yılda anakkulundaydı, bu yılda anaokulunda bu yıl inanılmaz fark var
Öğretmeninden sürekli övgüler alıyorum
Geçen yıl akran zorbalığına sürekli uğruyordu bu yıl özgüven tavan ve şuana kadar hiç sorun yaşamadık.

Ama sizin durum daha da farklı şimdi alıp anaokuluna verseniz bu sefer acaba bir sonraki yıl bu durumu kullanır mı
Bir uzmanla mı görüşseniz

17 Eylül doğumlu, ben de 6 yaşında vermek istemiyordum ancak kural gereği Eylül doğumlu olduğu için mecbur kaldık.
pişman mıyım, evet. Ama şimdi bir başlangıç oldu geriye dönersek daha da kötü etkilenir gibi geliyor. Bu arada terapi alıyor kısa bir süredir

Gitsin bir sene daha nasılsa hep dersle geçecek bundan sonra ve verdiğim en doğru karardı diyebilirim
Eğer erken başlatsaydım o sene 500 küsür birinci ile şimdiki okulunun kapısından geçemezdi🙈
kötü başlayıp ne güzel ilerlemiş hikayeniz, darısı başımıza

Öğretmende sorun var o zaman. Rehberlikle mi görüşseniz acaba. Öğretmenin yapmıyor diye ödev kontrolünü bırakması da kötü çünkü. Çocuğu sınıfta dışlıyor belli ki.
evet, beni unutuyor galiba öğretmen dedi oğlum bir kere, ve farkında her şeyin aslında.

17 Eylül doğumlu. Ekim'de doğmuş olsa vermeyecektik bu yıl, mecbur kaldık.
ama bu kadarını bilsem okula kaydettirsem de baştan hiç göndermezdim sanırım

17 Eylül doğumlu. Ekim'de doğmuş olsa vermeyecektik bu yıl, mecbur kaldık.
ama bu kadarını bilsem okula kaydettirsem de baştan hiç göndermezdim sanırım
Benim oğlum Kasım doğumlu 70 aylık başladı. Okula hazırdı çünkü hem öğretmenleri böyle diyordu hem oğlum.
Ki gerçekten de bir gün olsun şikayet etmedi, anaokulundan daha eğlenceli buluyor tenefüs halini de seviyor.
Bu konuda bence kendinizi suçlamayın her çocuğun hazır bulunuşluğu farklı. İlla ayla alakalı olamaz.
Şu an üçüncü sınıf mesela yemekten kalktık ödevlerini yapıyor şu an. Bazen yapmak istemediği olsa da yapıyor kolayca.
Yada sınıfta hiç geri kalmadı iyi grupta. Odaklanmada da sorun olmadı.
İlla erken başladı diye böyle değil. İlgili bir öğretmeni olsaydı sevdirirdi. Sizin öğretmenin etkisi gibi geldi bana.
Ben sizin yerinizde olsam öğretmenle görüşür ödev konusu dahil sınıftan ayırmamasını rica eder ben de ödevlerini yaptırmaya gayret ederdim. Rehberlikle de görüşürdüm mutlaka. Öğretmenle konuşup ortak hareket etmeniz fayda gösterebilir

Çocuğum yok ama kardeşimden örnek verebilirim. Benim kardeşim o yaşlarda okula gitmek istemiyor, sürekli kusuyor ve ağlıyordu. Zamanla öğrendik ki arkadaşları dışlıyormuş hatta onlarla birlikte öğretmende zorbalıyormuş. Annem okula gitti hepsini halletti ve kardeşime okula severek gitmeye başladı. Dilerseniz derin bir sorgulayın.

Ben de kızım için tekrar seneye anaokulu düşünüyorum ❣️

Öğretmenimi sevmediğim için ben de okula gitmeye korkuyordum. Sert birisiydi.
Sınıfı değiştirip daha anlayışlı bir öğretmen bulun. Bazı öğretmenler çok kaba oluyor

Merhaba. Siz çocuğunuzu okula bırakırken sorun yaşıyor musunız? Eğer sorun yaşamıyorsanız dede ve annanenin otoritesi ile ilgili bir sorun var demektir.
Birde DEHB ve sosyal iletişim bozukluğundan söz ettiniz. Bu iki unsur çocuğun okulda zorlanması için bile yeterli bir sebepler. Sosyal ilişkiler ve dürtü kontrol çabası oğlunuzu zorluyor olabilir. Muhakkak çocuk ve ergen psikiyatrisi desteğiyle hareket edin. Birde en önemlisi öğretmen anlayışı. Eğer siz işbirliğine açık, öğretmende kabul edici ve anlayışlı olursa birçok sorun baştan hallolacaktır.

Onu okula götürmek için işten ayrılmayı düşünüyorum, çünkü benimle gidiyor okula
Bizimkiler 3.sınıf ve bizim sınıftada hala çalışan annesini beni okula sen götür diye zorlayan çocuklar var.
Ev hanımı olan bayanlar kendileri götürdügü için çoğunlukla çocuklar sanırım bunu bir lüks, ayrıcalık olarak görüp özeniyorlar.
Okula birakip ardindan uzun uzun el sallayan velileri, okula girene kadar bekleyen velileri çok büyütüyorlar kafalarında.
Çok istediği bir oyuncağı alıp iyi ki çalışıyorum isteklerine karşılık verebildiğim zaman bende çok mutlu oluyorum vs deseniz belki oda sizin çalışmanızın kendi işine gelen noktalar olduğunu farkedip sorun etmez bunu.

Görümcem bu sorunu DEHB oğlunu överek buldu. Ciddiyim 🤣 okulda çok uslu durmuşsun çok güzel dinlemişsin bugün öğretmenin aradı tebrik etti seni filan diye diye çocuk cidden değişti okulu sevdi daha iyi adapte oldu. Bu yöntemi deneyin derim
Ben öğretmenlik yaptığım yıllarda bu yöntemi sınıfta çok kullandım 😄 Cidden bazı çocuklarda işe yarıyor. Dikkat dağınıklığı olan çocuğa sınıfta küçük sorumluluk verip överek motive ederdim. Bi çocuk vardı tüm hocalarin 'yaramaz' diye yaftaladigi. Birkaç hafta üst üste çocuğun evine o hafta yaptığı iyi şeyleri abartarak anlatan teşekkür mektubu gönderdim veliye.Cocuktaki değişime inanamazsınız. Her çocukta işe yaramıyor ama yarayan çok gördüm. Denemeye değer bi yöntem. Veli de sizin görümcenizin yaptığı şekilde deneyebilir.

Back
X