İlkokulda devlet yada kolej

baloncuk13

şişko patates
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2013
1.497
637
173
Merhabalar. 1. Sınıfa giden bir çocuğum var. Bundan birkaç sene evvel sorsalardı kesinlikle bir çocuğun devlet okullarında eğitim görmesini savunurdum. Ama şimdi okul hayatının içine girdikçe acaba bir çocuk ilkokuldan başlayarak özelde kolejde mi eğitim görse daha sağlam olur diye düşünmeden edemiyorum. Sanki kolej öğrencileri daha bilgili daha girişken. Yine 1. Sınıf koleje giden bir yakınımın çocuğu maşallah bir güzel bilgili kendini ifade etmesi hayal gücü herşeyi çok hoş acaba temeli sağlam mı tutmak gerekiyor bayanlar ne diyorsunuz yoksa daha ilkokuldan gereksiz mi sizce fikirlerinize ihtiyacım var

Merhabalar. 1. Sınıfa giden bir çocuğum var. Bundan birkaç sene evvel sorsalardı kesinlikle bir çocuğun devlet okullarında eğitim görmesini savunurdum. Ama şimdi okul hayatının içine girdikçe acaba bir çocuk ilkokuldan başlayarak özelde kolejde mi eğitim görse daha sağlam olur diye düşünmeden edemiyorum. Sanki kolej öğrencileri daha bilgili daha girişken. Yine 1. Sınıf koleje giden bir yakınımın çocuğu maşallah bir güzel bilgili kendini ifade etmesi hayal gücü herşeyi çok hoş acaba temeli sağlam mı tutmak gerekiyor bayanlar ne diyorsunuz yoksa daha ilkokuldan gereksiz mi sizce fikirlerinize ihtiyacım var
İlkokulda okuldan ziyade öğretmen seçilir.
İyi bir sınıf öğretmeni çocuğun ufkunu açar , geliştirir , çözer.
Kötü bir sınıf öğretmeninin yaralarını -kolejde bile olsa- ömür boyu iyileştirmeye çalışırsınız.

Kolej düşünüyorsanız çok iyi seçim yapmanız lazım. İyice araştırın. Bir dünya kolej açıldı artık hepsi birbirine benziyor. Devlet okulundan hiçbir farkları yok. İyi eğitim alacağı bir kolej içinde ciddi paralar ödemeniz lazım. Eğer ekonominiz buna müsaitse koleje gönderin derim

Işin cook icinde biri olarak cevabim kolej.MEB te olup 657 ye tabi olan yani işi garanti olan ogretmenler istisnalar hariç kötü. Egitim öldü amaç mesai doldurup kaçmak ek ders hesabi yapmak cocuklarin coguna ogretmenler odasinda mal salak gibi hitaplarda bulunanlar da çok burda tepki alabilirim umrumda da degil.Kolej ogretmenlerinin çoğu hevesli ve kendini geliştiren kisiler ..Ben kolejde çalisan biri olarak devlete verme taraftariydim simdi devleti gördüm koleje verme taraftari oldum.Iyice arastirin kolejin cok kadro degistirmeyenini bulum ve en bastan açık net her seyi konusun.Cocuklarimiz onemli ve maalesef meslektaslarim devlette tükenmiş..

Evet öğretmen önemli demişsiniz. Ben yaşadığım yerde kimseyi tanımıyorum. Yani öğretmeni sorup soruşturacak çevrem olmadı rastgele gönderdim ve memnun değilim. Yakında taşınacağız ve gideceğim yeri de bilmiyorum oraya da rastgele gönderecem. Çevrem olmadan bir öğretmen nasıl araştırılır ki iyi mi kötü mü bir yolu varmı

Kurumsal bi koleje verecekseniz içsel motivasyonu da varsa tadından yenmiyor çocuk. Biz okuldan, okul bizden çok memnun. Bu işler tek taraflı olmuyor ne yazık ki sağlıklı yetiştirme tutumları artı iyi bi okulla sistem gayet başarılı yürüyor.

Benim kızım 5. sınıf. Şu an kolejde ama ilkokulda devletteydi. Kolejin bursluluk sınavında iyi bir burs kazandı ve sınavda ilk 10 dereceyi yapan öğrenciler devlet okulundandı.

Bu sene de deneme sınavlarında ilk 3’ü bu devlet okulundan gelen öğrenciler rezerve ermiş gibi. Yani o beğenmedikleri devlet okulundan eğitim almış çocuklar ilkokul 1. sınıftan beri kolejde okuyanlardan daha başarılı. İngilizce dersinde bile.

Sosyalleşme kısmına gelirsek. Biz kızımızı dışardan destekliyorduk. 2 senedir tenis oynuyor, 5 senedir piyano çalıyor. Özel okuldaki çoğu öğrenci herhangi bir spor dalında eğitim almamış ya da enstrüman çalamıyor.

Belki bizim koleje özgüdür bu ama ben ilgili anne babaların kapatamayacağı bir farklılık görmedim. Çoçuğun devlette ya da özelde okumasından çok anne babanın ne kadar vaktini çocuğa ayırabileceği ve maddi durumu önemli bence. Ha bir de çocuğun potansiyeli.

Işin cook icinde biri olarak cevabim kolej.MEB te olup 657 ye tabi olan yani işi garanti olan ogretmenler istisnalar hariç kötü. Egitim öldü amaç mesai doldurup kaçmak ek ders hesabi yapmak cocuklarin coguna ogretmenler odasinda mal salak gibi hitaplarda bulunanlar da çok burda tepki alabilirim umrumda da degil.Kolej ogretmenlerinin çoğu hevesli ve kendini geliştiren kisiler ..Ben kolejde çalisan biri olarak devlete verme taraftariydim simdi devleti gördüm koleje verme taraftari oldum.Iyice arastirin kolejin cok kadro degistirmeyenini bulum ve en bastan açık net her seyi konusun.Cocuklarimiz onemli ve maalesef meslektaslarim devlette tükenmiş..
Teşekkür ederim cevabınız için. Gönderdiğim okulda öğretmen daha ilk haftadan birçok kişiye çocuğunuzu pedagoga götürün dedi ve hepsi de yaramaz diyeceğimiz gruptan çocuklar. Birisi bizdik götürdük pedagog hiçbirşeyi yok dedi yolladı sürekli başından savıyor uğraşmak istemiyor öğretmenimiz bende en çok bu durumdan rahatsızım. Dediğiniz gibi mesai dolsun ve rahat rahat dolsun istiyor

Benim kızım 5. sınıf. Şu an kolejde ama ilkokulda devletteydi. Kolejin bursluluk sınavında iyi bir burs kazandı ve sınavda ilk 10 dereceyi yapan öğrenciler devlet okulundandı.

Bu sene de deneme sınavlarında ilk 3’ü bu devlet okulundan gelen öğrenciler rezerve ermiş gibi. Yani o beğenmedikleri devlet okulundan eğitim almış çocuklar ilkokul 1. sınıftan beri kolejde okuyanlardan daha başarılı. İngilizce dersinde bile.

Sosyalleşme kısmına gelirsek. Biz kızımızı dışardan destekliyorduk. 2 senedir tenis oynuyor, 5 senedir piyano çalıyor. Özel okuldaki çoğu öğrenci herhangi bir spor dalında eğitim almamış ya da enstrüman çalamıyor.

Belki bizim koleje özgüdür bu ama ben ilgili anne babaların kapatamayacağı bir farklılık görmedim. Çoçuğun devlette ya da özelde okumasından çok anne babanın ne kadar vaktini çocuğa ayırabileceği ve maddi durumu önemli bence. Ha bir de çocuğun potansiyeli.
Evet o konuda haklısınız dışarıdan destek ve çocuğun kendisinin de yapısı önemli. Dediğiniz gibi bilinçli anne baba ve devlet okulunda iyi bir öğretmen tüm açığı kapatabilir aslında

İki yıldır devlet anaokuluna giden kızım bu sene özel kurumsal bir okulun anasınıfında. İngilizce ve almanca çok kelime öğrendi şimdiden, kalıp cümlelerle diyalog kuruyor karşılıklı konuşuyoruz. Kahvaltı, öğle yemeği ve ikindide atıştırmalık var. İsteyene okul çıkışı piyano dersi falan var. Bunları görmeden önce yaşadığım küçük ilçenin en iyi öpretmenine verecektim. Şimdi fikrim değişti desem yeridir. Ben çalışıyorum. Eşim hele çok yoğun. 16 aylık bir çocuğum daha var. Büyüğü etkinliklere taşıyacak durumda değşlim yani şoförlüğünü yapamam. Şimdi ne önerirsiniz??

Teşekkür ederim cevabınız için. Gönderdiğim okulda öğretmen daha ilk haftadan birçok kişiye çocuğunuzu pedagoga götürün dedi ve hepsi de yaramaz diyeceğimiz gruptan çocuklar. Birisi bizdik götürdük pedagog hiçbirşeyi yok dedi yolladı sürekli başından savıyor uğraşmak istemiyor öğretmenimiz bende en çok bu durumdan rahatsızım. Dediğiniz gibi mesai dolsun ve rahat rahat dolsun istiyor
Pedagog a göstermedikleri cocuk kalmadı zaten.Cogu cocuga gerizekali deyip anlayamiyor demek kolay kendini yoran işini seven öğretmen az cok az.Egitim öldü ama kimse dile getirmiyor bunu.Matematik ortalamasi berbat.Okuma oranı düşük. 40 dakikanin 20 dakikasi verimli gecse her bir cocugun kalbine bir kez dokunulsa olay bitecek.
Öğretmenim ve çocuklarımı kolejden baska yere vermem.Kolej ögretmeni işi için kalıcı olmak için de üretmek gelişmek zorunda .Tüm devlet öğretmenleri sozlesmelerle calissa egitimde düzelme olacaktır. Her sene calisma durumlarina bakılmalı. Anaokulunda gözkapağı estetiği olmuş hanimefendinin biri 20 gün rapor almış bir örnek .Devlette ya veli hesap soramaz tabi ,devlet zaten sormuyor.Git estetigini bi zahmet 2aylik tatilinde yap 17 kisilik sınıfını niye birakirsin hangi vicdanla.

Yeğenlerim 2 yıl kurumsal anaokuluna gittiler, piyano derdinden, İngilizce ve Almanca öğrendiler, yaşlarına göre gayet iyi düzeydeler. Şimdi aynı okulun ilkokul bölümündeler. Birçok şeyi okul bünyesinde yapıyorlar yine.

Devlet okulunda iyi bir öğrenmene denk gelirlerse dışarıdan da destekleyebilirsiniz ama bunun için vaktiniz olması lazım. Oda ayrı bir emek istiyor çünkü. Özellikle yoğun çalışan anne ve babalar için kolejler imkanlar dahilinde ilk sırada tercih edilebilir.

Her kolej ve koleje giden çocukta aynı değil elbette yaşadığım semtte son birkaç yılda kolej sayıları arttı, okulların fiziksel şartları bile oldukça kötü, apartmandan bozma bir kolejinde eğitimi ne derece olur bilmiyorum.

Son düzenleme:
Pedagog a göstermedikleri cocuk kalmadı zaten.Cogu cocuga gerizekali deyip anlayamiyor demek kolay kendini yoran işini seven öğretmen az cok az.Egitim öldü ama kimse dile getirmiyor bunu.Matematik ortalamasi berbat.Okuma oranı düşük. 40 dakikanin 20 dakikasi verimli gecse her bir cocugun kalbine bir kez dokunulsa olay bitecek.
Öğretmenim ve çocuklarımı kolejden baska yere vermem.Kolej ögretmeni işi için kalıcı olmak için de üretmek gelişmek zorunda .Tüm devlet öğretmenleri sozlesmelerle calissa egitimde düzelme olacaktır. Her sene calisma durumlarina bakılmalı. Anaokulunda gözkapağı estetiği olmuş hanimefendinin biri 20 gün rapor almış bir örnek .Devlette ya veli hesap soramaz tabi ,devlet zaten sormuyor.Git estetigini bi zahmet 2aylik tatilinde yap 17 kisilik sınıfını niye birakirsin hangi vicdanla.
Atanınca bir rahatlık geliyor çoğuna.
Vicdani yükümlülüğe sahip öğretmenlerimizi ayrı tutuyorum tabii ki.

bir arkadaş en kötü kolej en iyi devlet okulundan iyi demiş, kesinlikle katılmıyorum, ögrencilere sadece müsteri gözüyle bakan kolejler var..
özel kolejlerden cok ögrenciye ders verdim, 10 senedir de mebteyim.. gözlemlerim şunlar ilkokulda en önemli etkenin öğretmen olduğuna inanıyorum.. devlet okullarında da işlerini muhteşem yapan sınıf öğretmenlerimiz var, bir ingilizce öğretmeni olarak dil eğitimi genellikle kolejlerde daha iyi cünkü saatleri daha fazla programlari daha farklı, devlette bu dil isi 2 saatle olmuyor, olduramiyoruz..
Cogu kolej sosyal etkinlik acısından daha iyi..
Kolejlerin cogunda cocuk ve veli gercek durumu bilmiyor cünkü 45 in altında not verilmiyor, cocuk boş kagit verse de ögretmen dolduruyor.. bizzat şahit oldugum bir durum..
yıllıgı 70 bin olan bir koleje giden ögrencilerim vardı yine de özel ders alıyorlardi bazen olmayınca olmuyor mu desem bilemedim..
iyi bir devlet okulu ve iyi bir ögretmen ilk tercihim olurdu büyük ihtimal..

Back
X