- Konu Sahibi baloncuk13
Baş harfi B olan kurumsal bir kolejde doğum iznine giden öğretmenin yerine çalıştım.bir arkadaş en kötü kolej en iyi devlet okulundan iyi demiş, kesinlikle katılmıyorum, ögrencilere sadece müsteri gözüyle bakan kolejler var..
özel kolejlerden cok ögrenciye ders verdim, 10 senedir de mebteyim.. gözlemlerim şunlar ilkokulda en önemli etkenin öğretmen olduğuna inanıyorum.. devlet okullarında da işlerini muhteşem yapan sınıf öğretmenlerimiz var, bir ingilizce öğretmeni olarak dil eğitimi genellikle kolejlerde daha iyi cünkü saatleri daha fazla programlari daha farklı, devlette bu dil isi 2 saatle olmuyor, olduramiyoruz..
Cogu kolej sosyal etkinlik acısından daha iyi..
Kolejlerin cogunda cocuk ve veli gercek durumu bilmiyor cünkü 45 in altında not verilmiyor, cocuk boş kagit verse de ögretmen dolduruyor.. bizzat şahit oldugum bir durum..
yıllıgı 70 bin olan bir koleje giden ögrencilerim vardı yine de özel ders alıyorlardi bazen olmayınca olmuyor mu desem bilemedim..
iyi bir devlet okulu ve iyi bir ögretmen ilk tercihim olurdu büyük ihtimal..
Sistem beni şoke etti.
Aynen dediğiniz gibi her çocuğun kağıdı öğretmen tarafından dolduruldu ve 100 yapıldı.