Size öyle denk gelmiş olabilir bana tam tersi. Etrafımda ilk okuldan itibaren tedde okumuş sonrasında üniversiteyi ODTÜ’de okumuş bi sürü insan var. Hepsinin en az 2 yabancı dili var ileri seviye. Stajlarını yurt dışında yaptılar. Mezun olur olmaz torpilsiz kapıldılar. Aileleri de öyle ahım şahım Zengin insanlar değiller. Gerçekten çalışıp geldiler şu an bulundukları yerlere. Ben kendi çevremde gördüklerimi söyledim. Okuldan öte çocukta iş bitiyor zaten. Demek ki benim tanıdıklarım öylelermiş yapacak bişey yok.
Şöyle, vakıf üni mezunuyum:)
Arkadaşlarımın yarısından fazlası tedlidir, diğerleri ise başka kolejlerden.
Ben hayrı sayılır hatta ülkede ilk 5 de olan bir anadolu lisesinden mezunum, özel sebeplerden ötürü ailemin yanında olmak için şehir değiştirip vakıf üniye gönderildim.
Benim lise arkadaşlarımın çoğu ilk 100deydiler üni sınavında.
En kötü sıralamamız 3 5 bindi, öyle diyeyim.
Ama o malum kolejlerde böyle dereceler bir kenara, aynı uzantılı vakıflar hariç bir şey çıkmamış olacak ki, hepimiz hala aynı yerdeyiz.
Üni arkadaşlarımdan bir sap olamadı olamadık hiçbirmiz, lise arkadaşlarımın ise dünyayı ev yaptı kendine, ülkede yaşayan yok.
Odtü lü dediğiniz kesim, odtüde yarı özel programlar var 1 sene yurt dışı 1 sene burda olan vakıf gibi, onlardandır muhtelemen:)
Tabi yabancı ortaklı özel okulları bu genellemenin dışında tutuyorum ama, kolej çevre ve sosyal yaşam verir insana.
Başarı ise insan nerede olursa olsun azmiyle ulaşabileceği bir şeydir.