Herkes ilerdeki meslegini, yatirimini vs yazmis ama ozel okul tercihinin tek nedeni bu degil ki, mesela benim icin degil.
Cocugum 40 kisilik sinifta okusun istemiyorum,
Hijyenik ve guvenli bir ortamda egitim gorsun istiyorum,
İdeolojik olarak bana cok uzak bir sistemin icinde kafasi karissin istemiyorum (bu konu brnim icin fazlasiyla hassas mesela)
İyi yemek yesin, temiz siralarda otursun, okulda sadece ders yapmasin keyifli vakit gecirsin istiyorum.
Tuvaletleri hijyenik olsun, okulunda sağlık hizmetleri verilsin, aniden karni agridiginda hemsire ablasina gitsin istiyorum.
Bunlari bana hangi devlet okulu verebiliyor?
Yoksa ben de biliyorum Turkiye nin en basarili okullarının Fen Liseleri olduğunu, ilerde kazanır belki, kazanamasa da canı sagolsun, hayatta her sey okul ve ders basarisi degil ki, mutlu, huzurlu, özgüvenli cocuk, üniversiteyi amerikada okumasa da kendi basarisini yaratir. İlle doktor, yazilimci, ceo falan olmasina gerek yok, iyi bir kuafor olacak belki, ya da terzi olacak, simdi verebilecegim en iyi yasam kalitesinin keyfini cikarsin ilerde de istedigi dogrultuda hayatini kazansin yeter. Amacim basari odakli bir insan yetistirmek degil, mutlu ve özgüvenli bir insan yetistirmek oldugundan belki, bu kadar sinav notu, ders basarisi, meslek secimi odakli bakanlar sasirtti beni.