Bu adet sancısı beni öldürüyor bıktım artık her ay aynı şeyleri yaşamaktan sancı sancı çocuk doğurunca geçer diyor kadınlar illa evlenip çocuk mu doğurayımilaç kullanıyorum ediyorum geçiriyor ama etkisi geçince tekrar başlıyor bi zamanlar kusuyordum iğne vuruyorlardı yeni yeni biraz düzeldim buna şükür ama genede ölüyorum ağrıdan bıktım yok mu farklı bişeyler kullanan eden
Benimde evlenince değil ama doğumdan sonra biraz azaldı. Hatta doğum yaptıktan sonra yine karnım ağrırda kötü olursam çocuğa nasıl bakarım diye düşünüyordum. Acillik olmadım ama gitseymişim keşke iğnelerle hafifletseymişim. O ağrı anlatılmazki yaşayan bilir. Ölmeyi bile düşünüyorsun.
Ağrı olduğu zamanlarda Allahım al canımı diye yalvardığımı, anneme yumurtalıklarımı aldıralım diye yalvardığımı bilirim. WC ye giderdim kendimi yatağa zor atardım pedi bile wc de bırakırdım ellerimi bile yıkayamazdım yani bayılcak gibi olurdum. Kusma, ishal, terleme, üşüme, bacaklarda kasılma. Canım annem hep arkamdan wc den pedimi toplar, köpüklü bezlerle ellerimi silerdi. O ağrının ağırlığıyla uykuya dalıp bir uyanıyordum sanki pamuklar üstündeyim, havada uçuyorum sanki o kadar hafiflemişimki hiç ağrı yok. Tabi kalktıktan sonra yine başa dönüş ağrı ağrı ağrı. Allah kimseye yaşatmasın. Ablamda aynıydı. O normal doğum yaptı doğum daha kolay diyor. Biz her ay kimbilir kaç kere doğum sancısı çekmişiz diyor. Şimdide adet olduğum an yada olmayı hissettiğim an yani olmadan önce ilaç almazsam vay halime. İlacım hep çantamdadır. Adetliyken temizlik yapayım yine çok ağrır. Bir hafta ev öyle durur bizde. Allahtan eşim elinden geleni yapmaya çalışır ilacımı bile verir.Sağolsun.
evet canım aynen öyle çocuk doğurmak gerekiyor malesef...
ama kaç tane? sanırım sorun burda...
ben evlilikten önce adet bozukluğu yaşayan ve kistleri olan asla çocuğun olmaz denilen bir bayandım..
ilk oğlum doğunca adet sancım azaldı ama adet düzensizliğim devam etti..
ikinci kızım oldu... adet sancım azaldı... adet düzensizliğim devam etti... kistler azaldı
üçüncü kızım oldu... adet sancım bitti. adet düzensizliğim devam etti. kistler bitti.
dördüncü oğlum oldu. adet sancım bitti. adetım belki de hayal gibi ayda bir olmaya başladı. kistler tamamen bitti..
şimdi geçmişe baktığımda hayatımın hiç bir devresinde her ay adet görmediğimi görüyorum...
şimdiyse son bir yıldır her ay...
hiç görmediğim bilmediğim birşey olduğundan mıdır nedir garip geliyor oysa normal
Kesinlikle doğumdan sonra geçti.
Gençkız zamanımda çok gece acillerde buldum kendimi, bide yatılı okulda okuyordum, öyle kusma falanda fayda etmiyordu direk damardan iğne ancak rahatlıyordum.
Şimdi benim geçti ama aynısını kızm yaşıyor. 21 yaşında ben ne çektiysem oda çekiyor. Babası iğne yapıyor bazan o bile fayda etmiyor öyleyken bile acile gittiği oldu.
Yani senin anlayacağın ben doğumla kurtardım çok şükür ama kızıma geçti maalesef
ALLAH YARDIMCIN OLSUN ha bide doloreks veya cataflam tarzı ilaçlar iyi geliyor bazen
GEÇMİŞ OLSUN
Gecmış olsun
Bende acıllık olanlardım agrıdan kusmadan
Evlenınce değil ama çok şükür dogumdan sonra gectı
Adet gecıkmesı yasayınca agrıyor yıne ama oyle dayanılmaz degıl hafıf bır agrı
Kişiye göre degişiyor demek kıdogumdan sonra gecmesı
Benimde evlenince değil ama doğumdan sonra biraz azaldı. Hatta doğum yaptıktan sonra yine karnım ağrırda kötü olursam çocuğa nasıl bakarım diye düşünüyordum. Acillik olmadım ama gitseymişim keşke iğnelerle hafifletseymişim. O ağrı anlatılmazki yaşayan bilir. Ölmeyi bile düşünüyorsun.
Ağrı olduğu zamanlarda Allahım al canımı diye yalvardığımı, anneme yumurtalıklarımı aldıralım diye yalvardığımı bilirim. WC ye giderdim kendimi yatağa zor atardım pedi bile wc de bırakırdım ellerimi bile yıkayamazdım yani bayılcak gibi olurdum. Kusma, ishal, terleme, üşüme, bacaklarda kasılma. Canım annem hep arkamdan wc den pedimi toplar, köpüklü bezlerle ellerimi silerdi. O ağrının ağırlığıyla uykuya dalıp bir uyanıyordum sanki pamuklar üstündeyim, havada uçuyorum sanki o kadar hafiflemişimki hiç ağrı yok. Tabi kalktıktan sonra yine başa dönüş ağrı ağrı ağrı. Allah kimseye yaşatmasın. Ablamda aynıydı. O normal doğum yaptı doğum daha kolay diyor. Biz her ay kimbilir kaç kere doğum sancısı çekmişiz diyor. Şimdide adet olduğum an yada olmayı hissettiğim an yani olmadan önce ilaç almazsam vay halime. İlacım hep çantamdadır. Adetliyken temizlik yapayım yine çok ağrır. Bir hafta ev öyle durur bizde. Allahtan eşim elinden geleni yapmaya çalışır ilacımı bile verir.Sağolsun.
canım benim de evlenmeden önce çok olurdu ağrılarım hiç kalkamazdım sancıdan 2-3 ağrı kesiciyi arka arkaya içmesem geçmezdi yaşım 22 evlendim ve ağrılarım ciddi derecede azaldı çocuk doğurmadım ama doktorum daha çocuk doğurmadığın için rahimin dar bu tür sancıların olması normal dedi inşallah senin de geçer sancıların
o bişey mi ben bayılıyorum adet dönemlerimde önce inanılmaz bir sancı sonra sancım azalıyor gözlerim kararıyor ve bilincimi kaybediyorum dışarda evde nerdeysem oraya düşüyorum kendime geldiğimde sırtım buz gibi terlemiş oluyor ve adetimin o ilk en büyük parça şeklinde gelen ilk gelişi var ya sadece o an yaşıyorum bunu evlenmeden doktora gitmiştim tahliller sonucunda bişey yok dediler bana da koca karılar evlwnince geçer diyorlardı gerçekten de evlendikten sonra azaldı iki ya da en üç kere yaşadım bunu evlendikten sonra... ama neden bayıldığımın cevabı hala yok
Adet sancısı çok olanın doğumuda zor oluyomuş derler peki bunla bir ilgisi varı mı?
26 yasindayim adet oldugum gunden beri gebererek geciriyorum... Her ay korkuyla bekliyordum gunumu , evlenince gecer dediler evlendim ilk 3 ay sancim olmadi ama sonrasinda cok daha feci sekilde geri geldi .. Her ay adetimin ilk gecesi esimle birlikte sabahlar hale gelmistik,, baktim bu is boyle olmicak dr gittim..
Dogum kontrol hapi verdi ve ben yok kio alirim yok kil yapar cart curt gibi sacma korkular yuzunden istemem dedim dr dedi boyle bisey yok ki olursa haber ver degistiririz hapini falan ikna etti beni.. Gecen aydan beri kullaniyorum ve inanirmisin bu yasima geldim ilkkez oyle sancisiz bi adet gecirdim yahu gezmeye bile gittim ogun soktaydim sanki .. bakalim bu ay nolcak..
Ayrica kiloda almadim .. Bunlar hep laf.. Ilk haftalar istahini acar sende yemezsen kilo almazsin .. yada vucudun su toplayabilir ondada zaten dr gorursup degistirirsin ilacini.. Allah kimseyecektirmesin o dayanilmaz sancilari...
bence alakası yok ablamda çok ağrılı olurdu hemde normal doğum yaptı ilk çocuk zor olur derler birde valla ablam çok kolaydı dediAdet sancısı çok olanın doğumuda zor oluyomuş derler peki bunla bir ilgisi varı mı?
Bu adet sancısı beni öldürüyor bıktım artık her ay aynı şeyleri yaşamaktan sancı sancı çocuk doğurunca geçer diyor kadınlar illa evlenip çocuk mu doğurayımilaç kullanıyorum ediyorum geçiriyor ama etkisi geçince tekrar başlıyor bi zamanlar kusuyordum iğne vuruyorlardı yeni yeni biraz düzeldim buna şükür ama genede ölüyorum ağrıdan bıktım yok mu farklı bişeyler kullanan eden
ağrı kesiciler de iyice mahfediyor kanı kesiyor geciktiriyor falan baya sıkıntıdayız :/şu an seni çok iyi anlıyorum çünkü regl oldum karnım yine başladı ağrımaya bu hep böyleydi zaten ama kesinlikle olmadan önce önlemini almak gerekiyor hava sıcakta olsa ayakları sıcak tutmak gerekiyor ve olduğumda ben direktmen apranax alıyorum o iyi geliyo hemen yatağa giriyorum sıcak tutmaya çalışıyorum geçene kadar bayağı bi cebelleşiyorum sonra geçiyor ama regl bitene kadar ara ara yoklar beni ve dikkat etmezse başa dön..bide sıcak şeyler içiyorum..
bianda başka ilaç kullanmakta istemiyorum doktora danışmam gerek teşekkür ederimçocuk doğurdum geçmedi. buscoban diye bir ilaç vardı. zamanında dr yazmıştı bana.. bildiğim en etkili regl ilacıdır.
onu doktor önerdi ama kıllanma olur tüylenme olur suratında dedi :s öyle dedikten sonra nasıl kabul ederdim kullanmadım kullanmamda tüylerle başa çıkılrmıdoğum kontrol hapı kullan 3 ay felan.ağrılar azalacaktır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?