Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
6aydan itibaren bebeklere illa mama mı vermek gerekir? etrafıma bakıyorumda herkes mama kullanıyor aynı zamanda emziriyorlarda ama mama da kullanıyorlar.Ben sadece emzirsem çorba morba yapsam olmaz mı?
vermeyenler var aslinda...sutunu ne kadar iciyor bilemiyorsunki sadece emziriyorsan..gunluk belli bir miktar sute ihtiyaclari varmis cunku...adi uzerinde ek gida..tadimlik oluyor genelde doyumluk degil..mama vermezsende pirinc unuyla filan evde mama yapiliyor mesela, oyle deneyebilirsin.
bende calismaya basladigim zamanda sutumun yetmedigi yerde mama verdim hep...simdi 7 aylik oldu bebegim..ek gidada aliyor anne sutu ve mamada aliyor mecburen...mama almasa sutum yetmiyor. yani baska carem kalmamisti zaten...
ben vermedim.bebeğim yaşına girmek üzere hiç hazır bişey vermedim.ek gıdalara geçince meyve suyu,çorba yavaş yavaş artırarak muhallebi,sebze yemekleri verdim.herşeyi kendim hazırlayıp verdim.bol bol emzirdim.zaten 10,11 aylık olana kadar temel gıda anne sütü ek gıda tamamlayıcı oluyor.yani mama vermek zorunda değilsin.ha yoğurt bol bol verebilirsin.bebekler severler genelde yoğurdu..
6aydan itibaren bebeklere illa mama mı vermek gerekir? etrafıma bakıyorumda herkes mama kullanıyor aynı zamanda emziriyorlarda ama mama da kullanıyorlar.Ben sadece emzirsem çorba morba yapsam olmaz mı?
cnm bu şartı koyma konusunda bır lımıt var 6.aydan sonra bır bebek gunde en az 500ml yanı yarım lt anne sutu ıcmelı sutunu sag bakalım bı gun boyunca ne kadar cıkıyo yeterlı mı yetersızmı sen karar ver malesefkı cogu annnenın sutu bunun 1/3 anca cıkıyo doğal olarakta anne sutu ıhtıyacını yarıda kesmemek ıcın devam sutlerını vermek gerekıyo sayet o kadar sutun cıkıyosa gerek yok ama 6.aydan sonra cocuk zaten meyve yogurt corba gıbı ek gıdalar tuketmeye baslamalı bunun yanı sırada anne sutu veya devam sutunude mutlaka tuketmelı sana soyle soyleyeyım.16 aylık bı oglum var hala gecede en az 2 biberon ortalama 300ml devam sutu tuketıyo gunduz normal gıdalarla beslenıyo ama sutede ıhtıyacı var kesınlıkle kesılmemelı gelısımı ve kemık yapısı ıcın
olur canım, benim kızım 15 aylık, 7. ayda ek besinlere başladık ve hiç hazır mama tüketmedik.
Hazır olarak tükettiğimiz sadece süt, bebek ekmeği ve bebe bisküvisi. Sütü sıvı 200ml. olanlardan ve karışık markalardan alıyorum (Aptamil, Pınar, Bebelac)
Her sabah evden çıkmadan o gün öğle çorbasını yapıyorum, yanında yoğurt. Yoğurdu da evde haftalık olarak mayalıyorum.
Sabah kahvaltı yapıyor, biz ne yersek onu yiyor (yumurta, domates, ev peyniri, zeytin, tahin-pekmez, bal, kaymak v.s. Tahin, bal ve kaymağa 1 yaşından sonra başladım.
Öğlen çorbası ve yoğurdunu yiyor, İkindi de süt ekmek yada süt bisküvi. Bazen mısır nişastası yada pirinç unu pişiriyoruz.
Akşam yine biz ne yersek, tabi yemeklerimiz biraz daha ona uygun pişiriliyor. Tuzsuz, baharatsız gibi.
Çorbalarına salça koymuyorum domates rendeliyorum,
ayrıca ayda bir ilikli kemik suyu kaynatıyorum ve ilikleriyle birlikte küçük kalıplara doldurup et suyu tableti yapıyorum ve çorbalarında kullanıyorum.
Aralarda meyve, kek v.s. atıştırmalıklar da yiyor.
Gündüz ben evde olmadığım için sabah çıkmadan emziriyorum saat 9:00 gibi , akşamda en geç 19:00 da evde oluyorum
uyuyana kadar ve gece uyku arasında anne sütü alıyor.
Maşallah gayet sağlıklı çevik bir çocuk.
bende mama vermedim.çorba,meyve püresi,yaptığım yemek suyuna ufak ekmek batırdım.mamayı birkaç kere denedim sevmeyince üstüne gitmedim.bende ne hoşuna giderse onlardan verdim.özellikle şehriye çorbasını çok sevdi.onu deniyebilirsiniz.
Ben 2 evladıma da mama vermedim her ikisini de 3 yaşına kadar emzirdim 6.aydan itibaren ise yavaş yavaş meyve püreleri,çorbalar kendimize yaptığım yemeklerin suyundan verdim.
Alacağın hazır mama yerine evinde kendi pirinç ununu kendin yap onu bence çok daha sağlıklı.Yakın zamanda gazetede okumuştum çocuk mamaları ve çocuk kıyafetleri kanser saçıyor diye.Doğal bulmak zorlaşsa da evinde kendin doğala yakın herşey yapıp meleğine yedirebilirsin canım.
tatlım hem emzırıp hem ek gıdalara geçmek 6 aydan sonra bebek gereksınımlerı ıcın sart
ama mamaya dayanmak zorunda degılsın dr muz boze lıste verdı
lıstede sabah kahvaltısı
meyve
yoğurt
çorba yada sebze puresu
sadece gece yatmadan muhallebı tavsıye ettı
mama sartlıgı yok dr larımızda bu düşüncede tatlım