İlle de babamın adını koyacağım diyen kocam!

Bugün laf lafı açarken konu oğlumuzun ismine geldi.Ben Şu şu ismi çok beğeniyorum dedim.Boşuna beğenme babamın adını koyacağız demez mi! Dur bakayım sen bi dedim:duduk:Kendi başına karar veriyorsun ne hakla ?Bütün acıları Çek bi isim koyma hakkın olmasın yok ya? Bi de beni gelin geldim geleli hiç yerine koymayan adamın adını koyacak.Onun ismiyle seslendiğimi düşündükçe saç baş yolasım geliyor.Ne bu gerikafalılık ya babasının adını veren mi kaldı hem.Her neyse motive edecek güzel sözler söyleyin bana nolur sinirden elim ayağım tutmuyor:silah:
Ben fikrimi söylemeyeyim sonra linç ediliyorum 😂

Yani ben anlamıyorum ki neden illa laf bulmak zorundasınız? Eşim de teklif etti bunu. Hayır istemiyorum, kendimiz özenle seçelim koyacağımız ismi dedim. Bir daha konusu açılmadı. Gerçekten birbirinize saygılı ilişki dinamiklerine sahipseniz hayır demenizin yetmesi gerekiyor.
Konu hayır diyebilmek değil zaten. İstediğim ismi de koyar biliyorum ama sonrasında üzülmesini istemiyorum.Nihayetinde sadece tek başıma yapmıyorum bu çocuğu

Benim babamda kardesime babasinin ismini koymus ama babasi vefat etmisti o zaman. Ikinci isim olarak koydular. Biz hep ilk ismini kullaniyoruz:)

Usturuplu olduğu sürece sıkıntı yok.Fikirler değişkendir.
Bende babasının adını koymak isterim eşimde istiyor .Bana normal geliyor bilemedim tabi herkesin fikri.sonuçta Allah nasip ederse diğer çocukların isimlerini siz koyarsınız .Yeter ki sağlıklı olsun da bunlar için kavga etmeye değmez .Ama bir arkadaşım vardı sevgilisi annesinin ve babasının adını koymak istiyormuş birinin adı satı birinin satılmış kız çocuktan ayrıldı o da var 😂

Herk3s bir arada iken konu bebegin ismine geldiğin de valla kimse kusura bakmasın diyeceksin 9 ay taşıyacağım acılar çekip doğuracağım ve isminde kendim koymak isterim bu benim hakkim kimse darilmasin gucenmesin diyeceksiniz olay bitecek hiç içinizde dert olmasın ben ikiz gebelik geçirdim bari bir tanesini biz koyalım dedi kp babası var o. Koyar dedim

Konu hayır diyebilmek değil zaten. İstediğim ismi de koyar biliyorum ama sonrasında üzülmesini istemiyorum.Nihayetinde sadece tek başıma yapmıyorum bu çocuğu

Hanımefendiciğim sonradan üzülmesini istemiyorum diyorsunuz lakin eşiniz biraz hödüklük etmemiş mi size boşuna beğenme babamın adını koyacağız derken? Yani o sizi üzerken düşünmüyor ama siz o sonradan üzülürse sonuçta tek başıma yapmadım bu çocuğu diyorsunuz. İyi de o adam tek başına mı yaptı peki? O düşünmüyor ama böyle öküz öküz konuşurken sizin üzülmenizi? Bu üslupla konuşan adama iyilik yaramaz benden demesi.

Anlıyorum. Ama o ismi koymak istemiyorsunuz diye üzüleceği var ise üzülecektir. Bu duygu onun sorumluluğu. Siz onun duygusunun sorumluluğunu almayın. Yapacağınız bir şey yok ki. Baskı altında hissediyorsunuz ki konu açtınız. O kadar basit karşılasanız Güler geçerdiniz. Konuda eşinize sinir olduğunuzu yazdınız ama şimdi nihayetinde tek başıma yapmıyorum diye bana açıklama yapıyorsunuz.
E ben de onu söylüyorum işte.
İki kişi yapıyor çocuğu. Yani ikinizin içine sinen bir isim olması gerekiyor ve bunu önce sizin kendi içinizde kabul etmeniz gerekiyor.
O psikolojik baskı yaparken üzülecek misiniz üzülmeyecek misiniz düşünüyor mu? Siz niye hayır deyince üzülecek diye dert ediyorsunuz?

Insanın ismi koyası varsada koymaz zaten böyle bir uslup sonrası ki çok haklısınız bu konuda dik durun derim ama taviz vermeyin inşallah gizli gizli kimliğe yazdirmaz eşiniz

Yani keşke rica etseydi esiniz.Hiç iciniz almıyorsa zor tabi.Ya da işi maddiyata dökün babasi alsın size yüklü bir hediye duruma bağlı tabi sizde 2. İsim koyun. Tabi şakada yapiyorum.Esinize neden uygun görmediğinizi anlatın her seferinde hayır deyin kararlı durmaniz önemli.

O sizin üzülmenizi umursamıyor ama ?

Hanımefendiciğim sonradan üzülmesini istemiyorum diyorsunuz lakin eşiniz biraz hödüklük etmemiş mi size boşuna beğenme babamın adını koyacağız derken? Yani o sizi üzerken düşünmüyor ama siz o sonradan üzülürse sonuçta tek başıma yapmadım bu çocuğu diyorsunuz. İyi de o adam tek başına mı yaptı peki? O düşünmüyor ama böyle öküz öküz konuşurken sizin üzülmenizi? Bu üslupla konuşan adama iyilik yaramaz benden demesi.
Lanet olsun içimdeki insan sevgisine 😆 sert bir üslupla söylemedi aslında.Şakasına kızacağımı bildiğinden öyle söyledi ama biliyorum ki babasının adını koymayı deli gibi istiyor.

Back
X