- 25 Eylül 2011
- 7.570
- 11.485
- 498
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
eee imam nıkahı düşmemiş olsun ne olcak?
zaten şimdiki nısanlınla evlenecegın zaman imam nıkahı yapılmıyacakmı yapılacak
eee iki kısıyle bırden imam nıkahlı durabılecek mı bı bayan hayır
oyuzden dert etme derim
imam nıkahını kıyınca eskısı düşer
diye bılıyorum yanlıs yonlendırmyım ama bence cokta dert edilecek bısey değil bu sıkma canını
İmam nikahı için ilan ve mehir gerekli. İmam nikahını yaptırırken o eski nişanlın ve sen mi vardın yoksa ailece yapıldı mı ayrıca mehir belirlenip verildi mi? Gerçi bunlara bile gerek olmadan resmi nikah yapılmadan yapılan imam nikahının geçerliliği olmayacağı yönünde diyanetin fetvası var. Devletin tanımadığı evlilik olamaz cünkü nikahta aslolan kadın ve erkeğin evlilikten doğan haklara kavuşmasıdır. Misal eski nişanlın ölse filan sana miras düşecek mi yok asla düşmez ama resmi nikahlı olsan düşecekti. İşte bu yüzden imam nikahı sayılmıyor için rahat olsun şimdi ki eş adayınla gönül rahatlığıyla evlenebilirsin.
Aradan yillar gecmis bu raddede onunla tekrar gorusmek istemiyorum.gercekten bu nisanlmla nikah yaptiktan sonra digeri dusermiki?
Iki aile vardi imam nikahinda.mehir istenmisti tabikide vermediler.birde soyle bana zina yapmis oldugu icin bityi.keyfi bitirmedim.zaten o gozunden cikarms beni
Aldattgi kizla gorusmustum bi dunya yalan soylemis.benimle ayrildgini nisani kendsinin attgni soylemis benmleyken.yani klinik vakka bi ruh haline sahip.hayattaki en buyuk pismanlgmdir o insan.icimi rahatlattiniz ins dediginix gibidir.
Neden böyle bir konuyu dini konularda bilgi sahibi din adamlarına sormuyorsunuz? Bunu sorduğunuza göre inançlı birisiniz. Ben nikah düşmüştür desem evlenseniz, sonra da düşmediğini öğrenseniz... Yada düşmez deriz aslında düşüyordur, sırf bu yüzden ömür boyu sıkıntı çekersiniz. Dini konularda bilgi almak için böyle bir forumu tercih etmek gerçekten büyük yanlış.
Iki aile vardi imam nikahinda.mehir istenmisti tabikide vermediler.birde soyle bana zina yapmis oldugu icin bityi.keyfi bitirmedim.zaten o gozunden cikarms beni
Aldattgi kizla gorusmustum bi dunya yalan soylemis.benimle ayrildgini nisani kendsinin attgni soylemis benmleyken.yani klinik vakka bi ruh haline sahip.hayattaki en buyuk pismanlgmdir o insan.icimi rahatlattiniz ins dediginix gibidir.
Yurt dışı örneği vermişsiniz ama zaten bu insanlar bir nikahın gerektirdiği her şeyi yapmışlar. Durum oldukça farklı.eski nişanlınız sizi boşamamışki sadece ayrılmışsınız bikaç yıl ayrı yaşayıp tekrar beraber olan çiftler var yada şöyle misal vereyim eskiden erkekler avrupaya giderdi 5 yıl hatta on yıl dönmeyenler vardı para kazancam diye
bir üye şimdiki nişanlınla evlenince eskisi düşer demiş sakın öyle bir cahillik yapmayın eski nişanlınız sizi boşamassa lütfen evlenmeyin maazallah ömür boyu zina edersiniz
ilimsizlik çok kötü yarabbi sen kullarına dünyevi ilimlerden önce şeriat ilmini almayı nasip et
maalesef evlenmek istiyorsanız eski nişanlınızı arayıp sizi boşamasını istemek zorundasınız
kolay gelsin
eee imam nıkahı düşmemiş olsun ne olcak?
zaten şimdiki nısanlınla evlenecegın zaman imam nıkahı yapılmıyacakmı yapılacak
eee iki kısıyle bırden imam nıkahlı durabılecek mı bı bayan hayır
oyuzden dert etme derim
imam nıkahını kıyınca eskısı düşer
diye bılıyorum yanlıs yonlendırmyım ama bence cokta dert edilecek bısey değil bu sıkma canını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?