- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
Bu konuda soyledir diye soyleyecegim net bir bilgim ama kesinlikle oyle degil diyecegim yorumlar gordum.
Bir defa, bildigim kadariyla eger nikah kiyilirken aksi sekilde anlasmadiysaniz bosama hakki erkektedir. Yani kadin bosadim deyince bosamis olmaz.
Ikincisi; kiydiginiz nikah gayet gecerlidir. Ilan etmek, mehir vs bunlar eksik diye nikah gecersiz olmaz. Sadece gizli sakli yapilan nikah islam ahlakina uygun degildir, ama yine de gecerlidir. Bu konuda cok fetva okudum. (Gizli sakli derken; sahitler vardir ama ornegin etraftaki herkese duyurulmamistir. )
Evlisiniz yani hala eski nisanlinizla. O nikah ortadan kalkmadan yapilan baska bir evlilikle ne yazik ki zina etmis olursunuz.
Ucuncu itirazim da; "yeni nikah kiyilinca eskisi zaten kendiliginden duser." yorumuna. Nikah bu, kanun maddesi degil ki yenisi yururluge girince eskisi kendiliginden dussun. :)
Konu sahibesi arkadasim; bu sandigindan cok daha ciddi bir mesele inanan bir insan icin. O yuzden sana tavsiyem Diyaneti araman. Yada Nureddin Yildiz hocaya sorman. Sitesinde bir arastirma yapiver bu konuyla alakali fetvasi var miymis. Yoksa da mail atarsan hemen cevap veriyor. Sitesinin adini vermem yasak galiba ama arama motoruna Nureddin Yildiz yazarsan cikar.
İmam nikahı için ilan ve mehir gerekli. İmam nikahını yaptırırken o eski nişanlın ve sen mi vardın yoksa ailece yapıldı mı ayrıca mehir belirlenip verildi mi? Gerçi bunlara bile gerek olmadan resmi nikah yapılmadan yapılan imam nikahının geçerliliği olmayacağı yönünde diyanetin fetvası var. Devletin tanımadığı evlilik olamaz cünkü nikahta aslolan kadın ve erkeğin evlilikten doğan haklara kavuşmasıdır. Misal eski nişanlın ölse filan sana miras düşecek mi yok asla düşmez ama resmi nikahlı olsan düşecekti. İşte bu yüzden imam nikahı sayılmıyor için rahat olsun şimdi ki eş adayınla gönül rahatlığıyla evlenebilirsin.
Gunlerdir aklimi kurcalayan beni bogan bi sorunum var.kime danisacagimi bilemedim.yardimlariniza ihtiyacim var.lutfen bu konuda gercekten fikri olan yazssin.
Yaklasik iki yil once nisan attim.beni baskasyla aldattgini ogrendim ve bitti.fakat o sahisla imam nikahimiz vardi(nisanliyken imam nikahi yaptrdgm icin yeterince pismanim)
Daha sonra beni yillardr seven vazgecmeyen onceki erkek arkadasimla tekrar basladik
Suan onunla nisanliyim.kismetse ekimdede dugunumuz var.dugun hazirligi icindeyiz.
Simdi eski nisanlimla yaklasik iki yil oldu biteli.o tekrar barsmak icin direndi fakat kabul etmedim.beni baskasyla aldattigindan ayrildigim icin nikahimiz dusmusmudur? Onunla tekrar bu konuyla ilgili gorusmek istemiyorum.bilen varsa lutfen yardimci olsun
yanlış anlamadıysam yani gizli kapaklı imam nikahından bahsediyorsanız şayet:Buna katılmıyorum işte..biraz mantık..
bu yanlış düşünce yüzünden evli ya da bekar insanlar 2 gizli şahit/arkadaş ayarlayıp sevgilileriyle rahatça yaşamak için imam nikahı yapıyorlar..ne o Allah katında evliyiz..
hadi canım..
Nikah herkese duyurulmalı.
nikah gizli yapılıyorsa altında saklanmak istenen birşey vardır, zinaya kılık uydurmak gibi..
Yani Allahım biz aramızda nikah yaptık islama uygun ama karım duymasın..kimi kandırıyorsunuz siz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?