imam nikahı tazelemek

gamzeli1986

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
199
1
0
Diğer
imam nikahı nasıl tazelenir bilen varsa ayrıntılı yazabilirmi lütfen bir arkadaşım eşiyle tartışırken eşi ona küfür etmiş :mymeka:sinir haliyle sonradan çok pişman olmuşlar özür dilemiş neyse sonuçta şuan nikah tazelemek gerektiğini düşünüyorlar bana sordu arkadaşım ama bende bilmediğim için yardımcı olamadım ama nasıl olacak bilen varsa ve yardımcı olursa sevinirim nikah düşmüşmü düşmemişmi diye yorum yazılmazsa sevinirim o durumda konu çok farklı bir yere sapabilir onların içi nikah tazelemeden rahat etmeyeceğini biliyorum arkadaşım çok üzülüyor sadece nikahın nasıl tazeleneceğini bilenler yazarsa sevinirim şimdiden çok teşekkürler

Ortada küfür varsa imam nikahını değil de,ruhlarını tazelemeleri,yenilemeleri gerek.:smiley-cool:

konuyu yanlış yere açmışsın arkadaşım.. şimdi burada sana gelecek müthiş!!! yargılamalar ve fikirlerle, birazdan açtığına bin pişman olursun..

televizyon kanallarını bile arasan daha etkili sonuç alırsın, hem de kırılmadan yerimseniben

bende çok karşıyım böyle şeylere eşler birbirine hakaret etmemeli ki o seviyeye gelmişse zaten bişeyler bitmiş demektir daha 1 yıllık evliler ama onların sorunu ben pek ayrıntıya girmek istemedim aralarındaki olay eşi çok agresif biri ama birbirlrini çok seviyorlar neyse bilen varsa ve yardımcı olursa sevinirim

konuyu yanlış yere açmışsın arkadaşım.. şimdi burada sana gelecek müthiş!!! yargılamalar ve fikirlerle, birazdan açtığına bin pişman olursun..

televizyon kanallarını bile arasan daha etkili sonuç alırsın, hem de kırılmadan yerimseniben

konu uygun yere nasıl taşınacak??? yargılanacak bir durum yok herkesin kendi hayatı bende duyunca çok şaşırdım ve kızdım arkadaşımın eşine ama arkadaşım eşini seviyor ve affetmiş o onların sorunu benden arkadaşım yardım istedi ben onun eşine kızmış olsam dahi arkadaşıma yardım etmeye çalışmak istiyorum

her küfür edildiğinde nikah düşseydi ortada nikah kalmazdı nikah düşmesi basit ve kolay bişey değil ama malesef basite alıyorlar:umursamaz:

normal bi imama gitsinler nikahlarini tazelemek istediklerini soylesinler.. hepsi bu kadar..

bi imamam sorsalr daha çok yardımcı olur canım
ama bildiğim kadarıyla imam nikahı tazelemek
normal imam ni kahı kıyar gibbi oluyor
yine şahitlr falan oluyor işte

dini nikahın esası, iki şahitle resmi bir kurum tarafından kıyılmasıdır. yani arkadaşınızın resmi nikahı varsa Allah katındada evlidir.

dini nikahın esası, iki şahitle resmi bir kurum tarafından kıyılmasıdır. yani arkadaşınızın resmi nikahı varsa Allah katındada evlidir.

Herşey resmi nikaha baksaydı...............Bu kadar kolay değil bu işler..........:kahve:

Ayrıca konu sahibi arkadasım,eğer küfürde nikahı kast etme veya nikah üzerine söz varsa tazelesinler,içleri de rahat eder...Vizdanlarıda...
Bunuda arkadasların dediği gibi bir imama gidip yapabilirler...Zor değil...
Onun dısında tek küfür geçmişse aralarında bu nikahlık bir mevzu değil...
Saygı ve sevgi mevzusudur....CADIARZU

konu sahibi arkadaş iyi ki
''nikah düşmüşmü düşmemişmi diye yorum yazılmazsa sevinirim o durumda konu çok farklı bir yere sapabilir '' demişsin. :kızgın:
evet bazı küfür durumlarında nikahın düştüğünü duydum bende hatta bugün nihat hatipoğlu söyledi, en yakın caminin imamına sorsunlar, burada konu açarsan sadece gerildiğinle kalırsın.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Saim Yeprem, İslam dininde “dini nikahın” olmadığını belirterek, “Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre kıyılan resmi nikah, İslam dininin de geçerli saydığı nikahtır” dedi.

Prof. Dr. Yeprem, dini nikahın”, kilisede, rahip ve papazlar tarafından kıyılması mecburi olan Hristiyan nikahı için kullanılan bir terim olduğunu söyledi.

İslam'da bu anlamda bir “dini nikah” olmadığını ifade eden Yeprem, “Her işte olduğu gibi nikahta da Allah'a dua ederek hayır talep etmek, Müslümanların iyi davranışlarındandı r. Bu yapılmadığı takdirde resmi nikahın geçerliliği de ortadan kalkmaz” dedi.

Dini nikahın, Hristiyanlıkta geçerli olduğunu vurgulayan Yeprem, şunları kaydetti:

“Dini nikahın kıyılması için nikahı kıyan din adamının Allah adına hüküm veren biri olması, nikahın kıyıldığı yerin kutsal yer olması ve yapılan işin de dini işlem olması lazım. Dini nikah için bu üç unsurun olması gerekir ki, bu da Katoliklerde olan bir nikahtır. Kilise kutsal sayılan yerdir, papaz, Allah adına konuşan din adamıdır, nikah da ebediyen bozulmayacak olan dini bir işlemdir. İslam'da, Allah adına söz söyleyen bir din adamı ve kutsal bir mekan yoktur. Namaz kılınan her yere mescit, cami denir ve başka amaçlarla da kullanılabilir. Buraların, kilise gibi kutsiyeti yoktur. Medeni Kanunun hükümlerine göre kıyılan resmi nikah geçerlidir. İslam dininde bu anlamda dini nikah yoktur.”

Osmanlı İmparatorluğu döneminde mahalle imamları tarafından kıyılan nikahların bugün belediyelerce kıyılan nikahtan farklı olmadığını vurgulayan Yeprem, “Mahalle imamlarının, devletin itibar ettiği kayıtları tutan, evlilik cüzdanını veren, mahkemelerin kayıtlarını tutan niteliği vardı, bugünkü belediyelerin evlendirme daireleri gibiydi. Bu işlemleri o zaman mahalli imamlar yürütüyordu” diye konuştu.

Resmi nikah devam ettiği sürece sorun yoktur....

Back
X