İmam nikahı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

forestfruitcake

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2011
685
486
303
28
Bi arkadaşım var, kendisi gayet normal üniversite okuyan bi kızdır. Kıyafeti, makyajı gayet modern bi kız açık giyinmeyide sever hatta. Bunun 4 yıllık bi sevgilisi var oda üniversite okuyo, çocuk buna göre biraz daha tutucu.
Geçen gün konuşuyoduk konu cinsellik yaşından açıldı. Bana dedi ki 'biz çok istiyoruz ama günah diye çok çekiniyoruz, öbür tarafta bunun cezası çok ağırmış imam nikahı kıymayı düşünüyoruz.' Dedi. ' Nasıl yani bunun için imam nikahıyla mı evleniceksiniz?' dediğimde bana hayır evlenme falan değil kimsenin haberi olmuycak biz yine sevgili olarak devam edicez sadece cinsellik yaşayabiliyo olcaz. Dedi.
Ya kocasını sevgilisini falan kandıranı duydum Allahı kandıranı ilk defa görüyorum. Nereye gidiyoruz arkadaşlar? Ülkemizde ciddi ciddi bunu düşünebilen insanlar var. Nasıl bi bastırılmışlıkla yaşıyoruz bu nasıl bi cahiliyet?

Arkadaşınıza söyleyin nikah denilen şey ilan etmek demektir. İmam nikahı da gizli yapılmaz gizli yapanlar dini kendine uydurduğunu sananlar, Çok muhafazakarsa uçkuruna sahip olsun ya da adam gibi evlensinler. İslamda dini oyuncak etmek diye bişey yok, İmam nikahı da olsa kadın onun karısı olmayacak mı, onun hakları olmayacak mı, mihr vs durumlar olmayacak mı sanıyorlar. Neden nikah yapıldığını sanıyorlar acaba.Nikah kadının ve erkeğin haklarını korumak için yapılır. Rahat rahat sevişmek için değil.

Bir de yarın bi gün ayrılma kararı aldığında, iddet müddetince beklemesi gerektiğini, o adamla boşandıktan sonra tekrar başka biriyle olmadan yeniden evlenemediğini falan da biliyormu ? nikah şaka mı acaba .Neden 1400 senedir kimsenin aklına gelmedi acaba bunlar ?

Son düzenleme:
İmam nikahının suistimal edilmemesi için öncelikle resmi nikah şartı vardır. Herkes kendi kafasına göre nikahlansaydı işin sonu necasete sarardı. İmam öncelikle resmi nikahı soracak onlara. Yoksa zaten kıyılmaması gerekir. Merdiven altı nikah yapacaklarsa orasını bilemem tabi.

Tamaaaaam her şey gizli kapaklı yapıldı. İki halvet uğruna böyle saçma yollara başvuruldu.
Eee ayrılma ihtimallerini hiç mi düşünmüyorlar?
Belki aileler karşı çıkacak?
Hamile kalacak belki?
Bunları da sorsun kendisine.

O Onlar ancak kendilerini kandırırlar nikahın geçerli olması için ilan edilmiş gerekir şahit gerekir yanlız konu üniversite okumuş kızımızla başladı cahillikle bitti bu ne keskin çelişkidir böyle?

nikahı duyurmazlarsa zaten nikah olarak geçmiyor. o yüzden sadece resmi nikah bile yetiyor; duyrulduğu için.
el ele tutuşmak içinde nikah kıysınlar madem bu kadar bağlılar.
tövbe yarabbim harbiden nereye gidiyor...

bunun dışında arkadaşınız için 'gayet modern açık giyinen' demişsiniz.
modernlik açık giyinmek değildir.
canım istediğinde bende açık giyerim ama bazen çok gerikafalı olduğum olur bazı konularda.

Bu ülkenin medeni kanunu bir tek nikah tanır, o da resmi nikah. Geri kalanların adı ne olursa olsun nikah değildir. İmam nikahı diye bir şey de yoktur. Tek bir nikah vardır, amacı insanlara birlikteliği ilan etmektir. Nikahın dini olanı ya da olmayanı diye bir şey olsaydı, din değiştiren insanların da nikah aktini yenilemesi gerekirdi. Arkadaşınız, vicdanını rahatlatmak adına Allah'i kandırmaya yelteniyor.

Dini nikahta ilan etmek şartı vardır mezhebe göre neyse bunu geçelim de . Ben intihar gibi düşünüyorum bu durumu ya şaka gibi yani. Ne yani dini nikah yapıp işlerini gorcekler sıkılınca boşa gitsin oh ne âlâ ! Ha resmi boşanmış ha dini bana göre fark etmiyor. Allah'ı Allah ile aldatmaya çalışmak da bu olsa gerek. Uffff ayrıca madem çok tutucu vs sevgilisi de olmasın o adamın ya da elini de tutmasn. Ayrica kişinin okuduğu okul aldığı diploma ile de kıyas etmemek gerekiyor düşünceleri...

Konunun okumakla, açık olmakla bir ilgisi yok, sevgilisi birlikte olmak için bir kılıf uydurmuş bunu da dine ortak ediyorlar.

Ülkemizde resmi nikah olmadan dini nikah kıyalamıyor aynı zamanda yukarda bir arkadaşımızn dediği gibi nikah demek herkese ilan etmek demek gizli saklı yapılacaksa konu aynı yere gidiyor.

Beraber olmak istersin ve olursun bu her iki tarafın kendi tercihi, kendi vücudu kendi düşüncesi, ama böyle dini karıştırmak ne demek, iki gün sonrada ayrılınca günahını kim çekecek, boşol deyince her şey bitecek mi

Kendini kandiriyo arkadasiniz
Imam nikahinin amaci Allah'in rizasi olup etrafa duyurmaktir gizli olacaksa ohooo
ozman bende gidip her canim istedigiyle yatim kalkim ama once bi nikah yapim sonra sen yoluna ben yoluma bu gunah olmuyomu yani

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…