Merhaba arkadaşlar,
Evleneli 1 seneyi geçti. İmam nikahımızda ailem, eşimin ailesi ve bazı yakın akrabalarımız vardı. Hoca imam nikahını kıydı fakat mehir konusuna hiç değinmedi. Ben o kadar heyecanlıydım ki aklıma bile gelmedi. Nikah bittikten sonra bir akrabam mehir söylemediniz kıza dedi. Kayınvalidemler de aman bedavaya gitti gibi basit bir espri yaptılar. Düğün günü o günün heyecanıyla kafama takmadım ama şimdi çok takılıyor.
Eşim bir şey vermek zorunda olmadığını söylüyor. Bazıları o senin hakkın diyor. Ben eş vefat ederse ya da ayrılırsa vermek zorunda diye düşünüyordum. Bu işin doğrusu nedir? Ne zaman verilmeli mehir? Bana kimse bir şey sormadı diye benim hakkım yok mudur?
Bilen arkadaşlar aydınlatırsa çok memnun olurum.
Merhaba arkadaşlar,
Evleneli 1 seneyi geçti. İmam nikahımızda ailem, eşimin ailesi ve bazı yakın akrabalarımız vardı. Hoca imam nikahını kıydı fakat mehir konusuna hiç değinmedi. Ben o kadar heyecanlıydım ki aklıma bile gelmedi. Nikah bittikten sonra bir akrabam mehir söylemediniz kıza dedi. Kayınvalidemler de aman bedavaya gitti gibi basit bir espri yaptılar. Düğün günü o günün heyecanıyla kafama takmadım ama şimdi çok takılıyor.
Eşim bir şey vermek zorunda olmadığını söylüyor. Bazıları o senin hakkın diyor. Ben eş vefat ederse ya da ayrılırsa vermek zorunda diye düşünüyordum. Bu işin doğrusu nedir? Ne zaman verilmeli mehir? Bana kimse bir şey sormadı diye benim hakkım yok mudur?
Bilen arkadaşlar aydınlatırsa çok memnun olurum.
1 sene geçmiş bunları mi düşünüyorsunuz bana çok saçma geldi.yeni evli ve mutlu olmalıydın insanın aklına maddiyat mi gelir.anlamiyorum bana saçma geldi.
1 sene geçmiş bunları mi düşünüyorsunuz bana çok saçma geldi.yeni evli ve mutlu olmalıydın insanın aklına maddiyat mi gelir.anlamiyorum bana saçma geldi.
Hakkaten ya siz altınınızı istiyorsınuz eşiniz vermem diyor evde bunları mı konuşuyorsunuz? Sonra birbirinizin yüzüne nasıl bakıyorsunuz? Evet kuranda mehir var zaten medeni kanuna göre evlilikte edinilmiş mallar ortak boşanmayı düşünüyorsanız eşinizin gayri mankul ve menkul varlıklarını başkasının üstüne yaptırmadğına emin olun yeter.
Birincisi boşanmayı falan düşündüğüm yok lütfen uydurup konuyu saptırmayın. Ben bir bedel söylemedim hala da söylemiyorum eşim de şaka ile karışık diyor çünkü o da bilmiyor.
Ben bilenlere danışmak için sordum. Eğer bu eşimin boynunun borcu ise bunu vermesi gerekir. Ben gerekliliği soruyorum. Rica ediyorum başka yerlere saptırmayın iyi geceler.
Sizin nikahı kıyan hoca da çok düşünceliymiş , mehiri kadın belirler erkek değil :)Bu çok önemli birsey degilki hoca esime yapabileceğin kadar söyle yoksa borçlu olursun dedi.esim 2 bilezik biçti şimdi bosansam onun peşine mi düşücem yani.gereksiz bence aranıza soğukluk sokarsinz.yillar geçtikçe verdiği değeri maddi manevi görüyorsun zaten sevgi saygı bitmesin yeter.dusunmeyin bukadar
Benim bi şey saptırdığım yok ilk mesajınızın son paragrafına bakarsanız gayet verimli bir cevap yazdığımı görür asıl sonradan şaka yollu diyerek saptıranın siz olduğunu görürsünüz. İlla istiyorsanız o hocayı bulun sorun bakalım ne diyecek en mantıklısı bu benceHakkaten ya siz altınınızı istiyorsınuz eşiniz vermem diyor evde bunları mı konuşuyorsunuz? Sonra birbirinizin yüzüne nasıl bakıyorsunuz? Evet kuranda mehir var zaten medeni kanuna göre evlilikte edinilmiş mallar ortak boşanmayı düşünüyorsanız eşinizin gayri mankul ve menkul varlıklarını başkasının üstüne yaptırmadğına emin olun yeter.
Birincisi boşanmayı falan düşündüğüm yok lütfen uydurup konuyu saptırmayın. Ben bir bedel söylemedim hala da söylemiyorum eşim de şaka ile karışık diyor çünkü o da bilmiyor.
Ben bilenlere danışmak için sordum. Eğer bu eşimin boynunun borcu ise bunu vermesi gerekir. Ben gerekliliği soruyorum. Rica ediyorum başka yerlere saptırmayın iyi geceler.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Kayınvalidenin tavrı çok itici.Ve evet,mehir hakkıdır kadının.Başlık değildir,kadını aşağılamak hiç değildir.Eşin de kafasına göre fetva vermesin,gece gece canımı sıktı.Allah korusun eşine bir şey olursa ya da boşanırsanız elinde avucunda bir şey olmuş olur.Mutlaka bir müftüye danış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?