- 31 Ağustos 2012
- 4.145
- 6.666
- 448
Büyük 5,5 küçük 1,5 yaşındaÇocuklarınız kaç yaşında ?
Merak ettim
Ne güzel yazmışsınız öyle.. Annelik ne kutsal ne büyük bir şey. Çok şükürMerhaba benimde 3.5 yasinda kizim ve 9 aylik oglum var ve oglum 5. Ayina kadar kolikti birakin ev toparlamayi yemek bile yiyemiyordum,neyseki koligi gecti sma simdide tutunarak gidiyor ve biryerine bisey olacak diye pesindeyim hep,cocuklu evin daginikligi kadar normal birsey olamaz bu kadar sıkmayin caninizi.daginik evde hayat var demektir çocuklarin gülüşleri.düşleri... plazmanin üzerinde kizimin 5 parmaginin izi vardi her baktigimda görmeye bayilirdim annem ne bu deyip silmiş cok üzüldüm... canlari sagolsun toparlanir üzülmeyin.
Ben çekemem komşu filan zaten kimseyi de tanımıyorum
Ben yazmisim gibi oldu :) tuvalete oglumla gidiyorum kucagimda oturuyor tuvalette bile.Temizlik yapacagim zaman aglama kirizi basliyor bunu duyan konu komsu bana toplaniyor ay noldu hasta mi ? bi cocuk bu kadar aglatilir mi fitik olucak falan filan sonra bi oturuyorlar temizlikte kaliyor. Bu sefer ben sinir krizi geciriyorum tabi
kayinvalidem gecen "cocuklu kadinin kimse kusuruna bakmaz kizim bu kadar sikma canini" dedi gercekten dogru kimse bakmasin kusura biraz daha sabir
Ben esim isten gelir gelmez bir basliyorum 12ye kadar ev isi yapiyorum baskalari gibi dizi seyredeyim cay demleyim iceyim esimle sohbet edeyim hayalini bile kurmuyorum artik baska carem yok cunku kimse yok yanimda herkes memlekette
Benimkiler biri 4 biri 10 yaşında oğlanda 4,5 aylık çok didişiyolar odaları oyuncakları kalemler kağıtlar koyafetler giyip giyip çıkarıyolar banyoyu ıslatıyolar çocuklarımdan bıkmış gibi gözüktüğümün farkındayım bundanda şuan çok rahatsızımYa canım camları içeriden sil. Evi de şöyle bir süpür sil. Hem makina sesi ufaklık lara iyi geliyor. Çocuğun var senin onunla zaman geçirmenin keyfini çıkar. Kime bal Dök yala yaptı evini diye madalya taktı lar. Bı arada kızların kaç yaşında bilmiyorum. Ama oğlum 4 yaşında oyuncakları ile oynar sonra ben ına evi süpürücem derim oyuncaklarını toplar. Kirlileri banyoya atar. Bardak ları mutfağa koyar. En son yastıkları düzeltir. Bende teşekür ederim sayende hiç yorulmadım der öperim yanacığından çocukların arkalarını bukadar toplamayın. Ona ların gelişimleri için evin düzenine yardım etmeleri çok önemli.
Ben baktığınızı değil mizah kattığınızı düşündüm. Ayrıca nasıl sıkışıp kaldıpınızı anladım. Tabi insan bir yandan ayyy şimdi biri gelse diye geçiriyor aklından. Eminim eviniz pis değil dağınık.Benimkiler biri 4 biri 10 yaşında oğlanda 4,5 aylık çok didişiyolar odaları oyuncakları kalemler kağıtlar koyafetler giyip giyip çıkarıyolar banyoyu ıslatıyolar çocuklarımdan bıkmış gibi gözüktüğümün farkındayım bundanda şuan çok rahatsızım
çocuk dediğin böyle keşfedecek dünyayı. bende olsam bırakırdım döke saça yesin öğrensin. heeee çok stres ve sinirde yapardım ortalık dağıldı diye ama süs gibi yetiştirilmesi taraftarı değilim cocuklarınBanyo da kıvırcık saçlarının içinden çıkan spagetti leri saymıyorum
Ahh negüzel yazmışsın küçüklüğünden beri uğraşıyorum birtürlü düzene sokamadım öbürüde ona bakıp yapmıyo bide ağlıyo sonuna hediye koydum olmadı yasakladım olmadı sanırım aslında çok takılıcak bişey yok ta benim piskolojim sarsıldı 3. Çocukla yardımın için teşekkürler ama ben bunlarla daha çok uğraşırım anlaşılan;((Ben baktığınızı değil mizah kattığınızı düşündüm. Ayrıca nasıl sıkışıp kaldıpınızı anladım. Tabi insan bir yandan ayyy şimdi biri gelse diye geçiriyor aklından. Eminim eviniz pis değil dağınık.
Siz temizliği falan koyun bir kenara ve çocuklarınızın sorumluluk sahibi olması için uğraşın. Nedemek 10 yaşında evi dağıtıp Banyoyu ıslak bırakmak. Koyun kenara yere bir bez çıkarken herkes kurulayacak diyin. Bir öğlen bir akşam yatmadan evi toplama saati koyun. İşk önceleri mırın kırın ederler çünkü bunu hep siz yapmışsınız ve sizin işiniz olarak görüyorlar. Sakın birdaha tek eşyalarını toplamayın. Bu arada benim oğlumda başak. Geçen gün herkes duş aldı biz ailecek dağınık bir aileyiz. Akşam evi toplamadım. Sabah bir kalktım bizim afacan ın sesi koridorun ortasında bir sepet etraftaki tüm kirli oraya koyuyor. Nabiyon len sabah sabah dedim. Burası çok kirlenmiş diyor
Ama tabi eskiden böyle değildi. Toplamamak için denirdi. Bende mesela o gün ona birşey almam gerekiyor giyisi. Yada oyuncak yada marketten bişey uada parka götürücem. Dedim ki oyuncaklarını çabucak toplarsan parka gidicez. Önce patka gidelim sonra toplarız derdi. 2 arabayı sepete koyar hadi derdi. Ama inatla beklerdim. Tabi hemen toğlayamayacağını bildiğim için ona erkenden söylerdim. Ve hiç vazgeçmezdim belki 1 saat geçerdi ama beklerdim.
Bazı tanıdıklarım ın çocukları var. Çocuk geliyor çekmeceden dünyanın oyun cd si yere bırakıp dağıtıp gidiyor. Giyiniyor eski kıyafeti yerde. Bazen ben diyorum alsana omuzunu çekerek aman annem alır diyor. Yani nekadar kötü yapıyor anneler çocukları bu şekilde yetiştirerek. İyi ama bu çocuk daha gözünü açar açmaz birey olduğunu farkediyor. Peki biz niye her birey gibi sorumluluk vermiyoruz. 2 oyuncak toplatıp 2 kirli yi sepete atmakla onları çalıltırmış değil küçük yaşta sorumluluk kazandırmış oluruz.
Mesela oyuncaklarını kendi topladığı için oğlum bazen farkediyorum sepeti komple dökmek yerine oynayacağı oyuncağı seçip alıyor.
Önce bu duruma müdahale edin. 10 yaş için çok geç bile kalmışsınız. 4.5 için bişeyler yapın. Biri düzelse diğeride peşinden gelir. Sakın biri yaparken diğeri oturmasın
Kahvaltı etti kendi kendineçocuk dediğin böyle keşfedecek dünyayı. bende olsam bırakırdım döke saça yesin öğrensin. heeee çok stres ve sinirde yapardım ortalık dağıldı diye ama süs gibi yetiştirilmesi taraftarı değilim cocukların
oyuna dönüştürülmezse bu iş delirmemek elde değil bencedeKahvaltı etti kendi kendineörtü serdim mama sandalyesinin altına döktü saçtı ama yedi çok şükür. Örtüyü aldım silkeledim hopp makinaya 15 dakikalık kısa programda yıkandı astım bile
Canları sağolsun evet çok yoruluyorum evet bazen kızıyorum ne yalan söyleyeyim ama onlara değil kendi kendime
Büyük kızım elektrik süpürgesi olup en hızlı toplama yarışması yapıyor,, yine o kazandı tüm masayı topladı yaaa
Yooo çocuklarından bıkmadığını tabi ki biliyoruz sadece evin düzeni canını sıkan. Anne olarak kabul ediyorum zordur annelik. Ama bırak ev öyle kalsın sen kendine zaman ayır,küçük keyifler yap. Çocuk işte anlamıyorlar ki. İnan ki anlatsam benim kızlarımı evden kaçmak isterdin. Çok hareketli çocuklarım var. Büyük kızım sürekli dolabından katlı çamaşırları alıp valize koyup tatile gidiyorum diyor. O çamaşırlar nasıl oluyor ve tabi ki valizde kalıyor. Ben tekrar topluyorum hergün böyle. Bende onu yapınca şakacıktan güneş kremi veriyorum ki tatil de kullansınlar :) napalım büyüyecekler işte öyle böyle bir gün bir bakmışız ki yoklar kendi hayatlarında yaşıyorlar. Biraz kendine vakit ayırsan zihnini rahatlatsan.Benimkiler biri 4 biri 10 yaşında oğlanda 4,5 aylık çok didişiyolar odaları oyuncakları kalemler kağıtlar koyafetler giyip giyip çıkarıyolar banyoyu ıslatıyolar çocuklarımdan bıkmış gibi gözüktüğümün farkındayım bundanda şuan çok rahatsızım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?