Imdaaaat bu çocuk beni deli ediyor

Mira_88

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.384
1.243
333
36
Artık çok yoruldum dayanamıyorum:(
Oğlum 2 yaşında ve ben çok çaresizim.

Hep canı sıkılıyor mızmızlanıyor ve olmadık şeylere girişiyor (fırını açıp tepsileri çıkarma,kıyafet dolabıma girme vs).
8.30 kreşe gidiyor 12 olmadan alıyorum. Grubunda 10 çoçuk var hepsi ay farkı oğlumdan küçük.. öğretmenleride çok ilgili. Oğluma kreşe gitmek iyi geliyor bunu bir anne olarak hissediyorum zaten çok yakınımızda.

Ama eve gelip öğlen uykusundan uyanınca çoooook huysuzlaşıyor.
Internette gördüğüm etkinlikleri yapıyorum çocuk ilgilenmiyor bile. Oyuncaklari kalabalik zaten yiğmıyorum önüne.

Mesela bugün bir kitli poşete az boya sıktım ve masaya bantladım. Iki elleyip onu cikarmakla ugrasti.
Oyun hamuruna sıfır ilgisi var. Eline kalem veriyorum bende yardimci oluyorum yok yok yok...karşılaştirmim diyorum ama kreşe gidince arkadasları oturmus oyun hamuruyla öyle guzel oynuyo ki heves ediyorum yada oyunlar oynuyorlar..benimkinin akli bir başka calisiyor ve bu beni endiselendiriyor

Bu cocuk gerizekalimi diye düşündüm demin o denli kizdirdi beni...bazende beni yaptiklariyla hayrete düşürüyor..varsa yoksa lego ile oynama ve disariya cikma...sizinde bòyle cocugunuz varmiydi veya cevrenizde?
Üc hafta sonra randevumuz var ama içim içimi yiyor cocugu memnun edemiyorum

Randevunuzun pedagogla oldugunu varsayiyorum. En iyi cevabi uzmandan alabilirsiniz. Ama bence gerizekali falan degil. Ilgilerini iyi ogrenmelisiniz. Nelerden hoslaniyorsa onlarin uzerinden giderek baslayabikirsiniz.

Benim oğlu da LEGO seviyor. Geçen gün kola kapaklarını bir kaba koydum. Masayla başla bir kaba aldı, epey oynadı. Dağıtma, kovalamaca, üstüme çıkıp kaydırak gibi kaynakça oynamayı sever. Ama illa kafamın üstüne yatıp da kayacak.... Oğlan çocukları böyle...

Benim oğlu da LEGO seviyor. Geçen gün kola kapaklarını bir kaba koydum. Masayla başla bir kaba aldı, epey oynadı. Dağıtma, kovalamaca, üstüme çıkıp kaydırak gibi kaynakça oynamayı sever. Ama illa kafamın üstüne yatıp da kayacak.... Oğlan çocukları böyle...

Legoyla oynamasida 10 dk aşmaz bu seferde bana sarıyor, bebek doğmadan öncede böyleydi şimdi ise hala aynı:( kreştede oğlan çocukları var ama bizimki burnunu heryere sokuyor artik kimsenin evine gitmek istemiyorum.

Yani merak var evet hele süs eşyalarına filan...ama herseyi ortadan kaldirinca bu sefer görünmez yerlere girmeye cabaliyor

Henüz anne olmadım sayılırdı günler kaldı o sebeple yorum yapmam ne kadar doğru bilemiyorum ama, neden oyun hamuruyla oynamasini bekliyorsunuz illa. Legoya ilgisi varsa legoyla oynasin. Her cocuk farklidir, farklı ilgi alanları farklı ihtiyaçları vardır. Logoysa ilgisini çekenler çeşit çeşit lego alın. Parçaları birbirine ekleyip yeni şekiller oluşturmak belki çocuğun daha çok ilgisini çekiyor.

Legoyla oynamasida 10 dk aşmaz bu seferde bana sarıyor, bebek doğmadan öncede böyleydi şimdi ise hala aynı:KK43: kreştede oğlan çocukları var ama bizimki burnunu heryere sokuyor artik kimsenin evine gitmek istemiyorum.

Yani merak var evet hele süs eşyalarına filan...ama herseyi ortadan kaldirinca bu sefer görünmez yerlere girmeye cabaliyor
Görünmez yerlere girmeye çalışıyor derken ev falan mi yapıyor kendi kendine. Kendine ait bir mekan mi oluşturmaya çalışıyor acaba

Bence oglunuz normal. Her cocuk ayni seylere ilgi duymak zorunda degil yaşıtı olsa bile. Oglunuzlan böyle parmak boyalari felan yapin yada mutfaga ilgisi varsa yemek yapmaya dahil edin. Benim oglumda disarda oynamayi sevmiyor parka gitmeyi sevmiyor her cocuk farkli ilerde baska seyleri sevecekler. Uzmana goturmekden zarar gelmez tabii genede endiselenmeyin

Oy 2 yaşında minnacık o yaa...birşeylere odaklanmak için henüz çok erken değil mi? Sevimli bir afacan canlandı gözümde.

Bir de bebişiniz mi var? Çok yoruldunuz sanırım, size arada yardıma gelecek, yalnız bir nefes almanızı sağlayacak bir yakınınız yok mu?

Erkek çocukları böyle fazla aktif değişik biraz şımarık sıkıntılı :)) erkek çocuklarını malesef sevemiyorum bana hep senin oğlun olck böyle dediğin için diyolar ama napym sevemiyorum şimdi bı oğlunuz değil kızınız olsa oyun hamurlariyla neler neler yapardı :))

Artık çok yoruldum dayanamıyorum:KK43:

Hep canı sıkılıyor mızmızlanıyor ve olmadık şeylere girişiyor (fırını açıp tepsileri çıkarma,kıyafet dolabıma girme vs).
8.30 kreşe gidiyor 12 olmadan alıyorum. Grubunda 10 çoçuk var hepsi ay farkı oğlumdan küçük.. öğretmenleride çok ilgili. Oğluma kreşe gitmek iyi geliyor bunu bir anne olarak hissediyorum zaten çok yakınımızda.

Internette gördüğüm etkinlikleri yapıyorum çocuk ilgilenmiyor bile. Oyuncaklari kalabalik zaten yiğmıyorum önüne.

Mesela bugün bir kitli poşete az boya sıktım ve masaya bantladım. Iki elleyip onu cikarmakla ugrasti.
Oyun hamuruna sıfır ilgisi var. Eline kalem veriyorum bende yardimci oluyorum yok yok yok...karşılaştirmim diyorum ama kreşe gidince arkadasları oturmus oyun hamuruyla öyle guzel oynuyo ki heves ediyorum yada oyunlar oynuyorlar..benimkinin akli bir başka calisiyor ve bu beni endiselendiriyor

Bu cocuk gerizekalimi diye düşündüm demin o denli kizdirdi beni...bazende beni yaptiklariyla hayrete düşürüyor..varsa yoksa lego ile oynama ve disariya cikma...sizinde bòyle cocugunuz varmiydi veya cevrenizde?

Gerizekalı mı nedir Allah aşkına?
Oyuncu anne, etkinlikci anne olacağız diye cocukları kendi hallerine bırakamıyoruz.
Her cocuk aynı seylere aynı ilgiyi göstermek zorunda değil.

Çocuğum yok oyun ile ilgili düşüncemi söylemem saçma olur diye düşünüyorum ama gerizekalı sanki biraz ağır olmuş ki tut ki arkasında bir engel olsa bile bu şekilde yazmasaydin keşke
Bazen sabır sabır sabır insanin içini dökmesi gerekiyor. Çocuğa yansıtmamak için buraya yazmıs olsagerek. Olabilir bence içinden geçeni soylesinki birden çocuğa patlamasın bu daha kötü olur şuan baya dolmus ve sinirli gibi konu sahibi:)

Benim oğlum da abartmıyorum cidden 9 10 aylıktan beri buzdolabı çekmece açar karıştırır dağıtır. Bu aralar da fırın tepsisiyle çok haşır neşir. Alıp olmadık yerlere bırakıyor. Ama ben sinirlenmiyorum hep izin veriyordum zaten. Kendine zarar vermicek birşeyde yapsın merakını alsın mantığındayım.
Zamanla ilgisi azalıyor zaten..
Birde bir yerde okumuştum çocuk eşyaya dokunabildiği ulaşabildiği kadar vardır diyordu.
Bence dağınıklığı önemsemeyin, bir yerini kesip kafasına birşey düşürmeyecekse izin verin, sonra zaten kendiliğinden vazgeçiyorlar.

Bende lego, puzzle, resimli kitap, dergi çamur, Kum dan başka şeyle oynamazdım. Ne bebek ne Evcilik hiç sevmedim.
Her çocuk başka başka ve sizin ki daha çok küçük. Çok erken böyle etkinlikler için. Resim, boyama, oyun hamuru falan daha vakit var bence.

Bütün çocuklar böyle. Oğlun gayet normal. O çoçuk sıkılır bunalır. Benim kızım bütün duvarlarımızı boyadı hala boyamaya devam ediyor yazın boya yaptırcam diye serbest bıraktım . İkinci çocuğu düşünmeyin siz biraz sabırsız görünüyorsunuz

1.5 yasinda kizim var bu dediklerinizin hepsini yapiyo ve ben kizim usludur diyorum.cocuk bu yahu ne bekliyosunuz!!tabiki oynayacak dagitacak benim kizimda 10 dk oynar birakir saatlerce oynamasi anormal bence.eger ev hanimiysaniz neden krese gidiyo yasi kres icin kucuk.belki kres ona iyi gelmiyo onun su an size daha cok ihtiyaci var.sosyallesmesi ikinci planda.ayrica gerizekali mi demeniz de hos degil.o sizin cocugunuz yaramazda olsa uslu da olsa onu o haliyle kabul edin.benim kizimda kucukken felaker aglardi simdi uslu cok sukur.sizin cocugunuzda bana cok yaramaz gelmedi

Oyun hamuruna bir bakar iki bakar her gün oynayacak değil sıkılmıştır.
Salın topraklara oynasınlar kirlene kirlene yaa.
Valla en kral çocukluğu biz yaşadık.
Komşu eskilerini giyerdik yırtık pırtık ama neşemiz boldu.
Şimdikiler prens prenses ama hepsi böyle memnuniyetsiz huzursuz işte.

Fırını açıp tepsileri çıkarmak veya elbise dolabına girmek olmadık şeyler mi?
Bizim rutinimiz bu tür şeyler.
Sizin isteklerinizi sevmek zorunda değil, siz ona ayak uydursanız olmaz mı?

Dar alan seviyor sizin çocukta demek ki :) Çocuklar ve kediler genelde öyle seviyorlar çok yapıcak birşey yok. Yemek masasının üstüne uzun bir örtü serip altında oynamaya teşvik edebilirsiniz. Oyun evi alabilirsiniz ev için, ya da büyük karton bir kutudan kendiniz yapabilirsiniz.

Artık çok yoruldum dayanamıyorum:KK43:

Allah kolaylik versin demeye geldim :KK70:

Back
X