Imdaaaat bu çocuk beni deli ediyor

Benim oglum usluydu. Ama kizim cok fena. 2 yasinda mutfak dolabi buz dolabi firin neresi olursa oraya el atip kurcalar.cocuk odasindaki dolap sifonyer ne varsa katli camasiri alir olmadi ust uste giymeye calisir. Kalem ister veririm butun kalemi kemirir. Sayesinde evde kalem boya kalmadi. Ne yazik ki bu yuzden artik oglumla boyama bile yapamiyoruz. Cunku kalem yeme olayindan vazgecmiyor kizim. Oglum 4.5 yasinda seneye okula gidince ne yapicaz bilmiyorum.
Yani bunun kizi oglani yok. Cocuktan cocuga degisiyor. Yaradilis meselesi herhalde.

Her çocuğun zevkleri ve ilgi alanları farklıdır. Legolar cocugun daha fazla dikkatini çekiyor demek ki . Hem oyun hamurundansa legolar cocugun zihinsel gelişiminde çok etkili diye duymuştum. Bence bu duruma sevinmelisiniz.

fırın tepsilerini çekmeceleri boşaltmayan bulaşık mak. girmeyen, mutfak dolabının rafına girip kendini sıkıştırmayan çocuk mu var ki:işsiz:

Benimkiler hakikaten uslugillerden, onlar bile yapıyor :))

Ama yanlış anlamadıysam sorun hareketli olmasından çok memnuniyetsiz olması, ki o da mizaçla alakalı bence. Benim büyük oğlum da mızmızdır, huyu öyle, kabullendik artık

fırın tepsilerini çekmeceleri boşaltmayan bulaşık mak. girmeyen, mutfak dolabının rafına girip kendini sıkıştırmayan çocuk mu var ki:işsiz:
Aslında var, benim iki yeğenim de sakinlik kelimesinin vücut bulmuş haliydiler. :)
Ama oğlum tam zıddı. Çocuk bu tek model olmuyor ki seri üretimden çıkmış gibi..
Öyle de olsa böyle de olsa çocuk ennihayetinde.

Aslında var, benim iki yeğenim de sakinlik kelimesinin vücut bulmuş haliydiler. :)
Ama oğlum tam zıddı. Çocuk bu tek model olmuyor ki seri üretimden çıkmış gibi..
Öyle de olsa böyle de olsa çocuk ennihayetinde.

valla bende 2 tane var düz duvara tırmanan cinsten çocukların bu halleri bana normal geliyor o yüzden:)

Hicbir cocuk gerizekali dogmaz...anlatilanin 3 hatta 10 kati 15 aylik bir kizim var.hic gerizekali oldugunu dusunmuyorum..sadece farkli bunu kabul ettim onlem aldim o kadar

Bence çocuğunuzda problem yok problem sizde. Dolabı açıyomuşda fırını açıyomuşda bırakın oynasın dağıtsın istediği kadar . Sen yatmadan önce 20 dk.nı alır toplaman. İlla herkesin ilgi duyduğu şeyle oynayacak die bi kural yok. Özgür iradesine bırakın istediğini oynasın.
- oyun hamuruna ince uzun makarna batır boncuk dizsin onlara
-Bi tepsinin içine küçük bi tabağa nohut bi tabağa su biraz pirinç makarna bulgur koyuyorum kaşıklar küçük arabalar ..... çok küçk oyuncaklarını koyuyorum. Bi saat hiç sıkılmadan oyalanıyor.
Bu tarz şeyler deneyebilirsiniz..

Küçück bebeğe ne kadar dolmuşnz öyle. Diğeri doğunca büyümüş göznde. Oyun hamurları vs farkettin mi + 3 oluyor. Oda bi bebek lütfen unutma bunu. Yapma dediğin şeyi neden yapmaması gerektiğini anlamayacak kadar bebek.

Son düzenleme:
Erkek çocukları böyle fazla aktif değişik biraz şımarık sıkıntılı :)) erkek çocuklarını malesef sevemiyorum bana hep senin oğlun olck böyle dediğin için diyolar ama napym sevemiyorum şimdi bı oğlunuz değil kızınız olsa oyun hamurlariyla neler neler yapardı :))
Kendinin olunca seversin.benim oğlum kızıma göre daha ağır mesela kızım çok hareketliydi.her çocuk bir olmuyo ki.

Anlıyorum bunalmışsınız.ama çocukta anormal hicbisy yok.ilgi alanı olmayan şeylere zorla yönlendirme yapmayın.ayrica çocuklar genelde belli bir yaşa kadar ev aletlerini oyuncaklara tercih ederler.lego yapıyormus ne güzel benim oğlumda uzun süre oyun hamuruna ilgi göstermemişti.babasiyla arası nasıl.aksam eve gelince onunla ilgileniyor mu?mesela futbol basketbol falan oynasinlar.hem enerjisini atar hemde keyifli vakit geçirir.

bi sakin ol hepimizin çocuğu böyle zaten: )

Erkek çocukları böyle fazla aktif değişik biraz şımarık sıkıntılı :)) erkek çocuklarını malesef sevemiyorum bana hep senin oğlun olck böyle dediğin için diyolar ama napym sevemiyorum şimdi bı oğlunuz değil kızınız olsa oyun hamurlariyla neler neler yapardı :))
Valla bizim sülalenin kendi oğlumda dahil erkekleri uysal,kızları fırtına gibi:halay:hele şuan bir kız yeğenim var akıllara zarar:eek: ama çokta sevimli kızların artisi bu,yaramazlık yakışıyor sanırım:KK68:

Artık çok yoruldum dayanamıyorum:KK43:
Oğlum 2 yaşında ve ben çok çaresizim.

Hep canı sıkılıyor mızmızlanıyor ve olmadık şeylere girişiyor (fırını açıp tepsileri çıkarma,kıyafet dolabıma girme vs).
8.30 kreşe gidiyor 12 olmadan alıyorum. Grubunda 10 çoçuk var hepsi ay farkı oğlumdan küçük.. öğretmenleride çok ilgili. Oğluma kreşe gitmek iyi geliyor bunu bir anne olarak hissediyorum zaten çok yakınımızda.

Ama eve gelip öğlen uykusundan uyanınca çoooook huysuzlaşıyor.
Internette gördüğüm etkinlikleri yapıyorum çocuk ilgilenmiyor bile. Oyuncaklari kalabalik zaten yiğmıyorum önüne.

Mesela bugün bir kitli poşete az boya sıktım ve masaya bantladım. Iki elleyip onu cikarmakla ugrasti.
Oyun hamuruna sıfır ilgisi var. Eline kalem veriyorum bende yardimci oluyorum yok yok yok...karşılaştirmim diyorum ama kreşe gidince arkadasları oturmus oyun hamuruyla öyle guzel oynuyo ki heves ediyorum yada oyunlar oynuyorlar..benimkinin akli bir başka calisiyor ve bu beni endiselendiriyor

Bu cocuk gerizekalimi diye düşündüm demin o denli kizdirdi beni...bazende beni yaptiklariyla hayrete düşürüyor..varsa yoksa lego ile oynama ve disariya cikma...sizinde bòyle cocugunuz varmiydi veya cevrenizde?
Üc hafta sonra randevumuz var ama içim içimi yiyor cocugu memnun edemiyorum
Bebek yahu o. Öz annesinin hakkında gerizekali mi cümlesini kullanacağı hicbir sey yapmış olamaz. Ki zaten mental sorunu olan yavrularımıza da o sözcük kullanılmıyor zaten.

Artık çok yoruldum dayanamıyorum:KK43:
Oğlum 2 yaşında ve ben çok çaresizim.

Hep canı sıkılıyor mızmızlanıyor ve olmadık şeylere girişiyor (fırını açıp tepsileri çıkarma,kıyafet dolabıma girme vs).
8.30 kreşe gidiyor 12 olmadan alıyorum. Grubunda 10 çoçuk var hepsi ay farkı oğlumdan küçük.. öğretmenleride çok ilgili. Oğluma kreşe gitmek iyi geliyor bunu bir anne olarak hissediyorum zaten çok yakınımızda.

Ama eve gelip öğlen uykusundan uyanınca çoooook huysuzlaşıyor.
Internette gördüğüm etkinlikleri yapıyorum çocuk ilgilenmiyor bile. Oyuncaklari kalabalik zaten yiğmıyorum önüne.

Mesela bugün bir kitli poşete az boya sıktım ve masaya bantladım. Iki elleyip onu cikarmakla ugrasti.
Oyun hamuruna sıfır ilgisi var. Eline kalem veriyorum bende yardimci oluyorum yok yok yok...karşılaştirmim diyorum ama kreşe gidince arkadasları oturmus oyun hamuruyla öyle guzel oynuyo ki heves ediyorum yada oyunlar oynuyorlar..benimkinin akli bir başka calisiyor ve bu beni endiselendiriyor

Bu cocuk gerizekalimi diye düşündüm demin o denli kizdirdi beni...bazende beni yaptiklariyla hayrete düşürüyor..varsa yoksa lego ile oynama ve disariya cikma...sizinde bòyle cocugunuz varmiydi veya cevrenizde?
Üc hafta sonra randevumuz var ama içim içimi yiyor cocugu memnun edemiyorum
İlla hamurla mı oynamak zorunda ? Çocuklarımız aynı yaşta ve onu herhangi bir faaliyet için zorlamıyorum. Zaten kreşe de gönderiyormuşsunuz orda yeterince faaliyet var. Siz onun sevdiği oyunları oynamayı deneseniz ?

Legoyla oynamasida 10 dk aşmaz bu seferde bana sarıyor, bebek doğmadan öncede böyleydi şimdi ise hala aynı:KK43: kreştede oğlan çocukları var ama bizimki burnunu heryere sokuyor artik kimsenin evine gitmek istemiyorum.

Yani merak var evet hele süs eşyalarına filan...ama herseyi ortadan kaldirinca bu sefer görünmez yerlere girmeye cabaliyor
Her çocuğun ilgi alanı, gelişimi farklıdır, çocuğunuzu başka çocuklarla kıyaslamayın, bu sizi yanılgıya düşürür, bir tane daha bebeğiniz olduğundan bunalmışsınız ama oğlunuz henüz 2 yaşında, o da anne çocuğu henüz, dur durak bilmemesi normal, 2 çocukla zor oluyordur elbette fakat sabırla yaklaşmanızda yarar var.

Ben anlattıklarınızdan çocuğunuzda bi anormallik olduğunu çıkartamadım.

Ehe klasik erkek çocuğu... kizi olan arkadaşlarımla konusuyorum y nasil rahatlar herseyleri bir iyi bir uyumlu anlatamam hepsi soz dinliyor hemen hemen... erkek çocuğu olan arkadaslarimla konusunca hepsi sanki benim oğlani anlatiyor. :D kabullenip sakin kalmakta yarar var. Mottom kendine zarar vermesin yeter.

Back
X