Imdaaaat bu çocuk beni deli ediyor

Her çocuk farklıdır ve farklı ilgileri vardır. Bu yüzden sürekli denemelisiniz ve ilgisini açık tutmalısınız.
Başka çocukların ilgisi ile sizin çocuğunuzun ne alakası var?
Ayrıca bu bir çocuk her gün değişiyor, bişeyler öğreniyor. Bir ay sonra bambaşka bir çocuk olabilir. Sürekli oyun oynayacak diye bişey yok. Bırakın çocuk sıkılmayı da başarısızlığı da öğrensin. Ağlasın...
Legoyla oynamak kötü değil, aksine çocuğun eline tablet veren cahil annelerden olmadığınıza sevindim.

Çocuk gerizekalı filan değil. Bildiğiniz "çocuk".. yaptıkları da çocukça. Başka anlam yüklemenize gerek yok. Her çocuğun da ilgisi farklı şeyler üzerine olur. Oyun hamuru belki saçma geliyor ve daha ilgi çekici şeyler arıyor..
evde sıkılıyor belki o yüzden başka şeyler peşinde. Dolaba girmesi saklanması normal. Bunda da anormal birşey yok..
siz çok sıkıldınız gibigeldi bana. Oyuncakları kalabalık diye neden önüne yığmuyorsunuz? Dağılacak diye mı?

Dar alan seviyor sizin çocukta demek ki :) Çocuklar ve kediler genelde öyle seviyorlar çok yapıcak birşey yok. Yemek masasının üstüne uzun bir örtü serip altında oynamaya teşvik edebilirsiniz. Oyun evi alabilirsiniz ev için, ya da büyük karton bir kutudan kendiniz yapabilirsiniz.
Ben de pisipisi diye diyorum bazen. Eski bir komidin vardı, salona koydum içini boşaltıp. Minder de koydum içine. Yaramazlık yapacağı zaman oraya saklanıyor ya da abilerinin kalemlerini alınca oraya saklıyor. Çok sevdi. Bir kutu da iş görebilir. Elbise dolaplarina girmeyi bıraktı bu sayede. Legoları üst üste dizmece de oynayabilirsiniz. Geçen gün bana yemek yapıyordu legonun içinde. Kalemle çizmeyi de seviyor olabilir. Boya kalemi alın. Renkleri öğretin. Karalasin dursun. Ama bunların süresi en fazla 10 dakika okur bilginiz olsun. Saklambaç oynayın. Kutu kutu pense oynayın. Gidiklamaca bir de...

Hanımlar gerizekali derken hakaret etmedim. Ilerizeka vardir geri kalmis vardir ben bundan endiseliyim dedim. Ogluma birseyleri dayatmak istemiyorum sadece canı sıkılıp mizmizlanıp olmadik seyleri döküp kirmasindan yoruldugum icin alternatif pesindeyim.
Beni taniyan bilen her zaman ne kadar ilgilisin ya keske bizde öyle olabilsek diyor halbuki benim acimdan cocugumla yapabildigim tek sey disari cikmak... hani hergün cocuga program yapmisim cocugu bu yasta bunaltmisim gibi degil anlatabildim mi?

Cocugunuz birinin evine gidince terör estiriyormu? Buranin yerlilerinin cocuklari hic oyle degil bunun disiplinden kaynaklandigini dusunuyorum ve benim cocugum dikkat cekiyo gibime geliyor...

Şimdiye kadar her istediğini yapmış olabilir misiniz?
Çocuklar çok uyanık
İlgiyi üstlerinde tutmak için insanı kudurtuyorlar:silah:

Daha cok parka,fiziksel oyunlara yonlendirseniz? Ustune cok dusmeyin bence biraz rahat olun,surekli etkinlik yapmak zorunda degil. Bir de sabrinizi zorlamasi 2 yas sendromundan,gececek az sabir

Çocuk gerizekalı filan değil. Bildiğiniz "çocuk".. yaptıkları da çocukça. Başka anlam yüklemenize gerek yok. Her çocuğun da ilgisi farklı şeyler üzerine olur. Oyun hamuru belki saçma geliyor ve daha ilgi çekici şeyler arıyor..
evde sıkılıyor belki o yüzden başka şeyler peşinde. Dolaba girmesi saklanması normal. Bunda da anormal birşey yok..
siz çok sıkıldınız gibigeldi bana. Oyuncakları kalabalık diye neden önüne yığmuyorsunuz? Dağılacak diye mı?

Hayir ondan degil.kisa süre egitim aldim ve orada cocugu oyuncaga bogmamak gerektiginu bu fazlaligin onun algisini yorabilecegini ögrenmistik. Ve cabuk sıkılıyor. Geçmiste tecrube etmek icin hepsini ön7ne verdim tepkisi ayniydi sikayetciydi. Bazisini kaldirip bi sure sonra verdim gorunce ozlemini belli edip sevindi ama iki dk sonra bir koseye atti yine aglamakli bir sekilde dolandi durdu.

Yoksa ben evin düzeninde degilim...burda konu actiktan sonra disari parka ciktik eve gelince uc defa sabirla anlatmama ve yonlendirmeme ragmen komusunun kapisina gitti ve birden donus yapip kendini sokaga atti..son anda kapsonundan tuttum ve araba fren yapti yoksa arabanin altina giriyordu...ayrica bir ay önce dogum yaptim ama oglum yurumeyi ogrendiginden beri boyle...memnuniyetsizlik var ve ben onun sadece mutlulugunu istiyorum ama yok:(

Olmayacak işler dediginiz örnekler yersiz. Çocuk elbise dolabına da girer, fırından tepsi de çıkarır. Bunlar gayet normal hareketler geldi. Cevresini deneyimliyor. Bu surecte siz de etrafinda olup tehlikeli hareketlerden uzaklastirmalisiniz.

Bu cocuk gerizekalimi diye düşündüm demin o denli kizdirdi beni...

Çocuğunuza bu yakıştırmayı nasıl yapabiliyorsunuz Allah aşkına? Her çocuk bir mi? Bazısı oyun hamurundan keyif alır bazısı legodan bazısı resim yapmaktan.. Ki legoya ilgisi var diyorsunuz. Bence bu gayet iyi bir şey..

Einstein'ın kısa belgeselini izledim geçen gün. Dahi bir çocukmuş ama alışagelmiş hiç bir ders tekniği ile başarılı olamamış. Çünkü onun algısı daha farklı bir şekilde çalışıyormuş. Ülkemizin hastalıklı eğitim sistemi kreşlerden başlıyor zaten..

Bence hatayı kendinizde arayın. Çünkü o daha 2 yaşında bir çocuk. Demek ki ilgisini doğru yönlere çekemiyorsunuz.
Eğer randevunuz pedagoglaysa kendinizi masaya yatırın. Yeteneğini, ilgisini nasıl doğru şekilde yönlendirebilirim diye?

Montessori egitimini deneseniz. Yasa uygun egitim becerileri var belki ilgisini ceker.

Erkek çocukları böyle fazla aktif değişik biraz şımarık sıkıntılı :)) erkek çocuklarını malesef sevemiyorum bana hep senin oğlun olck böyle dediğin için diyolar ama napym sevemiyorum şimdi bı oğlunuz değil kızınız olsa oyun hamurlariyla neler neler yapardı :))
yok yahu tum erkek cocuklari boyle degil
konu sahibinin oglu gibi oglan yok benim yakin cevremde :)
benim oglan da cok usluydu , bol bol resim yapar oyun hamuruyla oynardi evde oldugunu bile anlamazdi kimse
konu sahibi sizinki baska seyleri seviyo demek ki , bol bol lego alin
mutfak dolabini bosaltip ona zarar vermeyecek kablarla doldurun birakin bosaltsin kurcalasin demek ki merakli bi cocuk ve bence gerizekali degil gayet de zeki :)

Benim oğlum da 2.5 yaşında oyuncaklarla çok az oynar işi gücü dağıtmak.
Mutfaktan eline ne geçtiyse alır salona getiri döker.
Kaç gündür sıvı sabun bırakmadı ona takmış gidiyor sabunu hop salonun ortasına döküp oynuyor.
Sürekli dagıtma kurcalama cabasında.

Hanımlar gerizekali derken hakaret etmedim. Ilerizeka vardir geri kalmis vardir ben bundan endiseliyim dedim. Ogluma birseyleri dayatmak istemiyorum sadece canı sıkılıp mizmizlanıp olmadik seyleri döküp kirmasindan yoruldugum icin alternatif pesindeyim.
Beni taniyan bilen her zaman ne kadar ilgilisin ya keske bizde öyle olabilsek diyor halbuki benim acimdan cocugumla yapabildigim tek sey disari cikmak... hani hergün cocuga program yapmisim cocugu bu yasta bunaltmisim gibi degil anlatabildim mi?

Cocugunuz birinin evine gidince terör estiriyormu? Buranin yerlilerinin cocuklari hic oyle degil bunun disiplinden kaynaklandigini dusunuyorum ve benim cocugum dikkat cekiyo gibime geliyor...

İyi de oğlunuz gayet NORMAL bir çocuk.. Önce bunu kabullenin. Oyun hamurunu seven çocuk normal diğerleri anormal diye bir şey yok.
Benim oğlum 15 aylık dolap çekmece karıştırmayı çok sever. Dağıtır ve öyle bırakır. Ben geri koyarım o dağıtır. Bundan keyif aldığı için bazı dolap çekmeceleri ona bıraktım kilitlemedim.
Arkadaşlarıma gideriz aynı yaş grubundaki çocuklar birbirlerinden oyuncak çekiştirir benimki dolap çekmece karıştırmak için kaybolur. Özgür, bağımsız takılır..Ama yeri gelir beraber de koşturur..
Kapalı yerlere girmeyi seviyor diye çadır aldık. Ondan da seviyor diye çıkmayacak değil ya gün içinde girip girip çıkıyor.

Daha 2 yaşında biraz rahat bırakın. İlle de aktivite yapacak değilsiniz. Bırakın dolap karıştırıp içlerine girsin. O daha dünyayı tanıyor anlam yüklemeye çalışıyor.

Lütfen çocuğunuz için geri zekalı mı diye düşünmeyin. Her çocuk aynı değil. Benim oglumda böyleydi . Sadece lego oynar ve garip şeyler yapardi. Her çocuk bir değil. İlgi alanlarına yonelip hayatı eğlenceli yapın :KK76:

Hayir ondan degil.kisa süre egitim aldim ve orada cocugu oyuncaga bogmamak gerektiginu bu fazlaligin onun algisini yorabilecegini ögrenmistik. Ve cabuk sıkılıyor. Geçmiste tecrube etmek icin hepsini ön7ne verdim tepkisi ayniydi sikayetciydi. Bazisini kaldirip bi sure sonra verdim gorunce ozlemini belli edip sevindi ama iki dk sonra bir koseye atti yine aglamakli bir sekilde dolandi durdu.

Yoksa ben evin düzeninde degilim...burda konu actiktan sonra disari parka ciktik eve gelince uc defa sabirla anlatmama ve yonlendirmeme ragmen komusunun kapisina gitti ve birden donus yapip kendini sokaga atti..son anda kapsonundan tuttum ve araba fren yapti yoksa arabanin altina giriyordu...ayrica bir ay önce dogum yaptim ama oglum yurumeyi ogrendiginden beri boyle...memnuniyetsizlik var ve ben onun sadece mutlulugunu istiyorum ama yok:KK43:

İkinci çocuk olmasa rahat bakardın bence. biraz hareketli bir çocuğun var. Sürekli kontrol gerekiyor anladığım kadarıyla. En güzeli bir yardımcı ya da eve oyun ablası gelsin. Öğleden sonraları evde oyun oynayıp dursunlar

Yoksa ben evin düzeninde degilim...burda konu actiktan sonra disari parka ciktik eve gelince uc defa sabirla anlatmama ve yonlendirmeme ragmen komusunun kapisina gitti ve birden donus yapip kendini sokaga atti..son anda kapsonundan tuttum ve araba fren yapti yoksa arabanin altina giriyordu...ayrica bir ay önce dogum yaptim ama oglum yurumeyi ogrendiginden beri boyle...memnuniyetsizlik var ve ben onun sadece mutlulugunu istiyorum ama yok:KK43:

Yanlış anlama kısa süre eğitim aldım diyorsun ama çocuğa gerizekalı sıfatını yakıştırıyorsun. Ki bu 2 yaşında bir çocuğa söylendiğinde ciddi bir problem oluşturuyor. Onun beyni daha gelişmemiş ve erkek çocuğu. Başka şeyler ilgisini çekmesi çok normal. Sokağa fırlaması da çok normal o an elinizde veya kucağınkzda olmamasının sebebi nedir? Ne yaptığını kestirmek mümkün olamaz ki zaten. Bişey görmüştür peşinden gitmiştir.

2 yaşındaki çocuktan beklentiniz biraz fazla bence.Bebek o daha.İlgi alanları yeni yeni şekilleniyor.İlla şunu yapsın diye diretmeyin.Sadece kendine zarar vermesin diye önlem alın.Bebekte varmış.Ona da alışma sürecindedir çocuk.Normal bunlar.Sinirlerinizi yıpratmayın.

2 yaş sendorumu da olabilir, oğlum şuan 3 yaşında hala inat ettiği ve ağladığı zamanlar oluyor ama 2 yaşında çok daha zordu. Yerlere yatmalar, parka giderken kapıda ağlıyordu hemen çıkmazsak, eve getirirken de ağlaya ağlaya geliyorduk, ne çektiğimi ben bilirim; telefon zararlı vermeyelim dedikçe telefonun yerini bulup kendisi alıyor. Ben eğitici çizgi film açayım diyorum o kendi istediği videoyu açıyor, canı isterse değiştiriyor. Oyun hamuru vermedim herşeyi ağzına götürüyor diye ama top oynamayı seviyor bizimle, onun dışında çok bir oyuncak sevdası yok. İşi gücü sakladığımız telefonu bulup video izlemek. İstediği zaman beni anlıyor, istemediğinde duymazlıktan geliyor. Parkı, dışarda gezmeyi çok seviyor, evde sıkılıyor ondan oynamak istemiyor kanımca. Kreş park gibi yerlerde sosyalleştiği için eğlenerek oynayabilir. Her çocuk aynı değil bu arada, farklı olması zor ama Allah bize bir evlat verdiyse onu olduğu gibi kabul etmeliyiz galiba. Niye böyle diye sordukça isyan etmiş oluyoruz sanki. Allah bütün annelere anne adaylarına kolaylıklar ve sabır versin. Bir de oyuncak yerine diş fırçalarımızı alıp yerlere atar, çatal kaşıkları salona taşır, yastıkları yerlere indirir, ben artık dağınık yaşamaya da alıştım. Geçen gün eşimin diş fırçası kayboldu, hala yok, oğlun yerleri fırçalıyordu onunla en iyisi yenisini alalım dedim güldük halimize. Her çocuğun değişik halleri var bana kalırsa, anne baba olarak sabırlı ve hoşgörülü olursak aşabiliriz inşallah.

Ne var ki bunda? Biri oturup ince oyun oynar biri tırmanmayı sever. Biri kitabı okumayı sever biri canlandırmayı. Çocuğunuzu siz tanıyacaksınız. Oyunları siz üreteceksiniz. Çocuklar tek bir kalına sığamıyorlar.

Back
X