Imdaaaat bu çocuk beni deli ediyor

Artık çok yoruldum dayanamıyorum:KK43:
Oğlum 2 yaşında ve ben çok çaresizim.

Hep canı sıkılıyor mızmızlanıyor ve olmadık şeylere girişiyor (fırını açıp tepsileri çıkarma,kıyafet dolabıma girme vs).
8.30 kreşe gidiyor 12 olmadan alıyorum. Grubunda 10 çoçuk var hepsi ay farkı oğlumdan küçük.. öğretmenleride çok ilgili. Oğluma kreşe gitmek iyi geliyor bunu bir anne olarak hissediyorum zaten çok yakınımızda.

Ama eve gelip öğlen uykusundan uyanınca çoooook huysuzlaşıyor.
Internette gördüğüm etkinlikleri yapıyorum çocuk ilgilenmiyor bile. Oyuncaklari kalabalik zaten yiğmıyorum önüne.

Mesela bugün bir kitli poşete az boya sıktım ve masaya bantladım. Iki elleyip onu cikarmakla ugrasti.
Oyun hamuruna sıfır ilgisi var. Eline kalem veriyorum bende yardimci oluyorum yok yok yok...karşılaştirmim diyorum ama kreşe gidince arkadasları oturmus oyun hamuruyla öyle guzel oynuyo ki heves ediyorum yada oyunlar oynuyorlar..benimkinin akli bir başka calisiyor ve bu beni endiselendiriyor

Bu cocuk gerizekalimi diye düşündüm demin o denli kizdirdi beni...bazende beni yaptiklariyla hayrete düşürüyor..varsa yoksa lego ile oynama ve disariya cikma...sizinde bòyle cocugunuz varmiydi veya cevrenizde?
Üc hafta sonra randevumuz var ama içim içimi yiyor cocugu memnun edemiyorum
İnsan çocuğuna nasıl bunu yakıştırırı? Çıcuk normal dee siz iki yaşındaki çocuğunuzdan beklentileriniz normal mi onu sorgulayın!
Benim kızım da iki yaşında ve tam da yaşının yakıştığı gibi bana anlamsız gelen bir sürü şey yapıyor ayrıca legoyu da çok sever
Onlar bebek,yetişkin değil.

1.5 yasinda kizim var bu dediklerinizin hepsini yapiyo ve ben kizim usludur diyorum.cocuk bu yahu ne bekliyosunuz!!tabiki oynayacak dagitacak benim kizimda 10 dk oynar birakir saatlerce oynamasi anormal bence.eger ev hanimiysaniz neden krese gidiyo yasi kres icin kucuk.belki kres ona iyi gelmiyo onun su an size daha cok ihtiyaci var.sosyallesmesi ikinci planda.ayrica gerizekali mi demeniz de hos degil.o sizin cocugunuz yaramazda olsa uslu da olsa onu o haliyle kabul edin.benim kizimda kucukken felaker aglardi simdi uslu cok sukur.sizin cocugunuzda bana cok yaramaz gelmedi
Size sonuna kadar bütün mantığımla kalbimle katılıyorum 2 yaş kreş için çok erken eğer bayan çalışmıyorsa ve çocuğa bakacak kişi imkanı varsa çocuk 4 yaşından önce kreşe gitmemeli karşıyım oyun grupları vs.olabilir ama o kadar benim de 18 aylık oğlum var o da kesinlikle oyuncakları ile oynamayı sevmez dışarı çıksın koştursun ya da evi karistirsin kendi haline bırakıyorum ne ilgi delisi yapıyorum ne de başıboş bırakıyorum arayı bul.ak lazim

Son düzenleme:
Benim oğlum daha hareketli emin olun sırayla bulaşık çamaşır fırın ucunu açıp geciyo dolapları boşaltıyo neler yazmıyo ki koltuklara cikiyo üstelik hamileyim çok zor geciyo bazen bende sinirleniyorum özellikle uyumamasina:) Eşimde o bebek daha seni anlamiyo kızma boşuna diyo aslında kendime kızıyorum hep bi eksiklik mi var diye düşünüyorum çünkü o daha 15 aylik çoğu şeyi anlasa da yaramazlık keşfetme haraket onun ruhunda var beni çok yoruyo yemiyo uyumuyo ama aklı sarmiyo daha büyüdükçe geçecek inşallah.

Size sonuna kadar bütün mantığımla kalbimle katılıyorum 2 yaş kreş için çok erken eğer bayan çalışmıyorsa ve çocuğa bakacak kişi imkanı varsa çocuk 4 yaşından önce kreşe gitmemeli karşıyım oyun grupları vs.olabilir ama o kadar benim de 18 aylık oğlum var o da kesinlikle oyuncakları ile oynamayı sevmez dışarı çıksın koştursun ya da evi karistirsin kendi haline bırakıyorum ne ilgi delisi yapıyorum ne de başıboş bırakıyorum arayı bul.ak lazim
konu sahibi bence basindan atmak icin gondermis krese.tabi calisiyosa ayri ama calismiyosa hic bi neden gosteremez.kresler bile zorunlu olmadikca o yasta birini almazlar.kres yuzunden daha da hircinlasiyor olabilir

Benim oğlu da LEGO seviyor. Geçen gün kola kapaklarını bir kaba koydum. Masayla başla bir kaba aldı, epey oynadı. Dağıtma, kovalamaca, üstüme çıkıp kaydırak gibi kaynakça oynamayı sever. Ama illa kafamın üstüne yatıp da kayacak.... Oğlan çocukları böyle...

Benimde oğlum var daha 3 aylık benimki de mi böyle olcak :KK17:

Benim kizlarim var ama iki erkek yigenimden biliyorum bogusmayi minderlerden ev yapmayi cok severlerdi

Yerlerde yuvarlanirdik ben yorulurdumda onlar yorulmazdi tavsiye ederim minder yastik falan varsa kucuk evcik yapin beraber sanki inşaat yapiyormus gibi oynayin sabit durmuyor erkek cocuklari benim gorduklerim hep oyle

Benim kizlarim saatlerce hamur oynar resim cizer boyar ama yigenlerim asla yanindan gecmez

Benim de iki oğlum var ikisi de çok hareketli. Yorgan yastık tabak çanak ne bulurlarsa oynarlar. Arada kizsam da çok müdahale etmek istemiyorum. Onların dünyası bu. Legolari da çok severler dokerler dagitirlar.

Bir de nacizane tavsiyem çocuğunuzun eline kağıt gazete vs. verin sürekli onu koparıp koparıp atsin. Motor kaslarının gelişimine katkısı var. Mesela büyük oğlum kagitlardan bize yemek yapardı. Ne kaybettim hicbirsey :)

Artık çok yoruldum dayanamıyorum:KK43:
Oğlum 2 yaşında ve ben çok çaresizim.

Hep canı sıkılıyor mızmızlanıyor ve olmadık şeylere girişiyor (fırını açıp tepsileri çıkarma,kıyafet dolabıma girme vs).
8.30 kreşe gidiyor 12 olmadan alıyorum. Grubunda 10 çoçuk var hepsi ay farkı oğlumdan küçük.. öğretmenleride çok ilgili. Oğluma kreşe gitmek iyi geliyor bunu bir anne olarak hissediyorum zaten çok yakınımızda.

Ama eve gelip öğlen uykusundan uyanınca çoooook huysuzlaşıyor.
Internette gördüğüm etkinlikleri yapıyorum çocuk ilgilenmiyor bile. Oyuncaklari kalabalik zaten yiğmıyorum önüne.

Mesela bugün bir kitli poşete az boya sıktım ve masaya bantladım. Iki elleyip onu cikarmakla ugrasti.
Oyun hamuruna sıfır ilgisi var. Eline kalem veriyorum bende yardimci oluyorum yok yok yok...karşılaştirmim diyorum ama kreşe gidince arkadasları oturmus oyun hamuruyla öyle guzel oynuyo ki heves ediyorum yada oyunlar oynuyorlar..benimkinin akli bir başka calisiyor ve bu beni endiselendiriyor

Bu cocuk gerizekalimi diye düşündüm demin o denli kizdirdi beni...bazende beni yaptiklariyla hayrete düşürüyor..varsa yoksa lego ile oynama ve disariya cikma...sizinde bòyle cocugunuz varmiydi veya cevrenizde?
Üc hafta sonra randevumuz var ama içim içimi yiyor cocugu memnun edemiyorum
Bnm oğlum 18 aylık halka gecırme lego oynar . Ama başka cocuklarla kıyaslamak çok sacma

Daha ıkı yasında ve cok normal
Bnm oglumda benzer seylerı hala yapıyr uc yasına gırecek

Cnm oglum katladıgım çamaşırları fırlatıyor pyun sanıyor
Gulmekten yıkılıyor
:) bende gülmüyorum o ayrı
Cocuk ıste ya
Yapacak tabı

AKlıma geldı bır ornek daha vereyım
Ben oglum huyludur bıraz bebeklıgınden berı
Mesela ılk adım attıgında çimlerden tıksınmıstı çime basmak ıstemezdı
Oyun hamurlarından tıksınıyordu ıkı yasında
Icını tıtretır dokunmaZdı
Uc yasında suan oynuyor ama

Oy yerım ben onu yaa
Endıse etme annesı yaa

Bugün sabahtan şuana kadar uyudu hep uykulu geçirdi günü:uykucu: şuan uyandı :KK9::emir_bebek: artık halim kalmadığı için babası :ukala:konusuyo oda guluyo cevap vermeye çalışıyo bu saatte 05:07 şaka gibi gözlerim bozuldu uykusuzluktan :KK57: :mad:

konu sahibi bence basindan atmak icin gondermis krese.tabi calisiyosa ayri ama calismiyosa hic bi neden gosteremez.kresler bile zorunlu olmadikca o yasta birini almazlar.kres yuzunden daha da hircinlasiyor olabilir
Yani kimseyi yargılamak istemiyorum ama kreş için yaşi çok küçük bari 3 olaydı ama bence en iyi yaş 4 kesinlikle

Bir anne daha iki yaşındaki minicik yavrusuna bile gerizekalı şüphesiyle yaklaşıyorsa bilemedim valla ama tavrınız çok yanlış. neden sizin istediğiniz şeyleri yapması konusunda ısrarcısınız iki kızım var küçüğü 2.5 yaşında şuan büyük 8 yaşında genel görüşle hiç te sakin yapılı değiller ve bizim evde tehlikeli değilse eger herşeyle oynayabilirler yasak kural yok hem neden olsunlar ki çocuk onlar sakin uslu robot gibi olmasını beklemek çok yanlış içlerinde bitmez tükenmez bi enerjiyle gözüne neyi kestirirse onu kurcalamak ister hayatı öğrenmek adına. bence çocuğu terapiste götüreceğinize önce siz bir görünün derim . onun size ayak uydurması değil sizin hayatı ona göre yaşamanız gerekiyor

Reklam İçerikli Mesaj

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X