Imdaattt.. :(

mrvkrhn

Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2013
13
0
16
İstanbul
Kızlarr çok yoruldum artık ailem beni dinlemiyor ya 25 yaşında oldum hala fikirlerimi savunamıyorum.Evlenmek istiyorum seviyorum seviliyorum ama ailem karşı çıkıyor.İlişkimizin başında ailemle sevgilim arasında bir takım yanlış anlaşılmalar oldu o yüzden ailem istemiyor.Tamam hatalar yapıldı ama kimse unutmaktan yana değil Annem ben üzülüyorum diye tamam vericem diyor ama gelen giden isteyen yok diyor. Annemlere kalsa sevgilimin anne ve babası babam kovsa bile istemiyoruz dese bile ikna edene kadar kovulsalarda gelmeleri sevgilim de once sen konus babanla kovmasın babamı dinlesin babam ikna eder zaten diyor. ki annesı annemı 2 kere aradı annem görüşmedi , babasıda babamı aradı babam kapattık biz o defteri dedi. Deliricem iki tarafta ortaya yola gelmiyor

erkek arkadaşımın soyunda alevilik varmış bizimkiler sordu erkek arkadaşımda doğru düzgün araştırmadan yok dedı sormadı bile babasına bu arada ayrı annesı babası. Babamda araştırıp bulunca yalancı durumuna düştü sevgilim. 3 seneden beri sürekli bi kavga ben dur diyemiyorum sanki saygısızlık yapıcakmışım gibi aileme savunamıyorum sevgilimi ve sevgiimi. Çok yoruldum

Korkunc bir zihniyet
İnsanlarimiz neden bu kadar cahil neden bu kadar sevgisizler
Hem alevi olduklari icin istenmeyip buyuk bir terbiyesizlige maruz kalacaklar hem de israrla sizi istemeye devam edip babanizin nazini yapacaklar
Ben olsam boyle zihniyetteki insanlarla akraba olmak,aile olmak istemezdim
Sizin icin uzuldum. Anne ve babanizin bu yanlis zihniyetini degistirmeniz zor oldugu icin sizin durumunuz da zor gorunuyor

Gercekten cok zor bir durum:26:
HerMezhebini yaşasın ya
Hayırlısı olsun canım benim

Tövbe tovbeee .
Eğer seviyorsaniz sevildiginizden eminseniz asla vazgecmeyin.

aynen öyle o kadar zor ki.. bi yanda ailem bir yanda sevdiğim hayatımı herşeyimi paylaştığım adam. Depresyon ılacı kullanmaya başladım ailemin etrafında olan herkes onlarla aynı dusunce yapısına sahip. Tabuları var ve yıkamıyorum. Babam duygu somurusu yapıyor evlenirse evlensın daha suratına bakmam ben bu zamana kadar bi dediğini 2 etmedim benim dediğimi yapmayıp karşımı çıkıcak diyo annem çok üzülüyo halime. Babam beni mutlu etmek için bişeyler yapmaya çalışıyo ama hiiç orta yola gelip saygı duymuyorlar sevgime. Sürekli düşüncelerimi çürütüyorlar. Evlenmek istiyorum ya bu kadar net basit aslında ama iletişimde kurup anlatamıyorum

Babanin ve Annenin yaptigi cok.cirkin bir davranis kusura bakma...

Insanlari hem disliyolar hemde o insanlar sizi israrla isteyecekler , OLMAZKI ama böyle.

Korkunc bir zihniyet bu , Annesi 2 kere aramis ve Annen telefona dahi cikmamis.gorusmek istememis sebeb ? Alevi olduklari icinmi?
insanlar nasil din , dil , irklariyla , yargiliyolar hic anlam veremiyorum.

Sen ailenle bence , otur ve konus ! Eger senin mutlulugunu istiyolarsa dusuncelerini degistirsinler ...
ama hayir hala boyle devam ettirmek istiyolarsa ozaman , o insanlarida kapiya kadar getiripte geri cevirmek olmaz!!!

3 seneyi geçti birlikteyiz hala zavallım o da çok yoruldu artık kavga etmeye başladık sevmiyorsun istemiyorsun yeterince diyor kızıyor bana haklı ama ben nasıl iletişim kurucağımı bilmiyorum ailemle

Çok çok yazık aileniz nasıl olur da kendini belli bi gruptan üstün görüp de beğenmemezlik kabul etmemezlik yapar bence çok seviyosan al aileni karşına sonuçta kusura bakma ama ailenin yaptığı düpedüz cahillik başka bişey değil.

Evlenmek isteyip de ailesi karşı çıkmayan kaç kişi vardır merak ediyorum. Bizimkiler de istememişlerdi, aylarca yemedim içmedim konuşmadım da sonunda oldu. Şimdi benim sevgili annem her olayda beni değil eşimi destekliyor, o derece döndü düşünceleri. Benim çektiklerim de yanıma kar kaldı

Bu durumun gelecekte sizin açınızdan sorun olmayacağına emin misiniz? Bir arkadaşım benzer bir durumda evlendi, ardından boşandılar.

Karşınızda yaşam biçimi farklı insanlar olabilir, yalnız anladığım kadarıyla karşı taraf koyu insanlar değil. Bu durumda ailede birilerinin bu şekilde yaşıyor olması problem olmamalı.

Ne olursa olsun ailenizin tutumu çok çirkin. Evine geleni kovmak ne demek ya? Bu şekilde mi insanlara kendi inandıkları doğruları benimsetecekler?

Üzgünüm ama bence erkek arkadaşınız bu işten vazgeçmeli. Kız istemeye gidiyorsun kapıdan kovuluyorsun. Bence bu zihniyet çok daha kötü.

Alevilik olmasa, erkek arkadaşınız sizinle gezip tozsa sonrada başka birisiyle evlenmeye kalksa daha mı onurlu bir kişi olacak?

Evlilikte her bakımdan uyum çok önemli. Bence zorlamayın, önü sonu patlak verir.

Alevi biri olarak ailenizi kınıyorum..

Bu nasıl bir bakış açısıdır yahu..

Baban böyle bir şey sorup çabucak işin aslını öğrendiğine göre alevi ve sünnilerin birlikte yaşadığı küçük bir yerde yaşıyorsunuz. Yani ne biliyim benim babam asla bu soruyu sormazdı o nedenle bir çıkarımda bulundum. Öyle bir yerde yaşamak da nasıl bir yerdir en iyi sen bilirsin. Alevi sünni evliliklerine hiç hoş bakılmaz. ve malesef küçüklükten kafalara işlenir bu. Öyle bir evlilik yaşandığı zaman da etraf konu komşuya iyi dedikodu malzemesi çıkar, Millet annen baban adına üzülür vah vah aleviye vermiş kızını. Ya da diğer taraf vah vah sünni gelin almış diye. Bunlar büyük şehirlerde olmaz. Bizlerin babaları adamın dinini kurcalamaz. Türkse aklına bile gelmez genelde alevilik ihtimali. Ama sen sanırım hep bu muhabbetlerin içindeydin.

anlaşılan o ki karşı taraf daha karışık bir yapıda ve bu nedenle artık bir şeyleri aşmışlar sorun etmiyorlar. Ama sizinkiler için hala büyük bir sorun.

Benim için evleneceğim insanın dini inançları hiç önemli değildir. Zaten inançlı bir insan değilim dinlere inanmıyorum. Ama senin durumunda buna cesaret edemezdim. Ben ailemi karşıma almaya ya da yanımda bile olacaklarsa üzmeye cesaret edemezdim. Ailem üzüleceğine ben üzülmeyi seçerdim. Benim yüzümden kötü bir şey yaşamalarını istemezdim. Biricik kızlarını istedikleri gibi görsünler isterim. Keşke ailenin hassasiyetlerini bilip ilişkine bu şekilde başlasaydın.

Sen biraz beklemeye al bir şeyleri şimdilik ailene meseleyi unuttur. Şu an her şey sıcağı sıcağına yaşanıyor. Bir soğut meseleyi. Ailenle aranı düzelt. Ondan sonra yeniden gündeme getir. Ayrıldım unutamadım yapamıyorum de. Zaten alevilik geçmişinde birinde var o şu an bir şey uygulamıyor sadece müslüman olduğunu sylüyor mezhepleri inanmıyor saçma buluyor müslümanlıkta böyle bir ayrılık olmasını yanlış buluyor gibi açıklayabilirsin ailene. Ailesi de aynı şekilde konuşmalı.

Ben zamanında ailem yüzümden ayrıldım. Maddi meselelerden. İstemediler tamam dedim bıraktım. Ama yapamadım günden güne eridim bittim. Ailem kendi adım attı birden ben hiçbir şey yapmadan. Sen de bekle sadece..

Babanizin yaptiginin ayip olmasini gectim babanizin yaptigi bi insanlik sucu.Bir insanin bunu merak etmemesi sormamasi lazim bana kalirsa.Sen sevdikten sonra dininin mezhebinin ne onemi kalir ?Sonucta siz anlasmissiniz daha otesi var mi ki?

sevgiliniz hem yalancı konumuna düşmüş hemde alevi diye istenmeyen konuma düşmüş. Şimdi babanız aleviliği unutsa bu adam yalancı diye sinirlenicek. yalancılığı unutsa alevi diye sinirlenicek. yanlış anlamayın yalancı yalancı diye çok yazdım öyle düşündüğümden değil babanızın gözünde öyle olmuş. sevgiliniz beni yeterince sevmiyorsun diye duygu sömürüsü yapmasın. sevgilinizin tek çaresi babanızın karşısına tek çıksın babanıza anlatmaya çalışsın dövsede sövsede kararlı dursun babaları için kızları çok kıymetlidir eğer babanıza güven sağlarsa ikna olur diye düşünüyorum. hem sevgilinizin şuanki inancı düşüncesi ne? alevilik olduğunu bilmiyorsa o öyle inanmıyor demekki buda babanızın gözünde bir artı olabilir. ( kimse üstüne alınmasın artı veya eksi diye düşündüğümden değil arkadaşımızın şuanki durumuna ve babasının durumuna bakarak söylüyorum. yoksa herkesin inancı kendine) babanızın sevgilinizin ailesini kovması kötü olur tabi ama sevgiliniz önce ikna etmeye çalışsın çok seviyorsa babanız kapıdan kovsa bacadan girsin gurur yapmasın madem. ve insanalrda kız evi naz evi mantığı olduğundan sevgiliniz babanızı ikna ettikten sonra ilk ailesiyle geldiklerinde babanız istemeyip nazikçe söylerse yılmadan tekrar gelsinler. tabi kovulmazlarsa onlarda gelir diye düşünüyorum. iş sizde değil sevgilinizin kendini babanıza kanıtlaması lazım diye düşünüyorum.

aılenı ıkna et kararlı olmaya calıs sozunu dınlet dogru bı sekılde kba olmadan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…