İmdat!! Ev arkadaşım eve hiç bişey almıyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
P

pippi_langstrumpf

Ziyaretçi
Mrb ben apart tarzı bir yerde kalıyorum ve yanıma yeni biri geldi. Asgari ücretle çalışan biri bu. Ben baştan beri olabilecekleri kestirdiğim için alışverişimizi ayrı yapalım dedim. Bu beni ikna etmeye kalktı beraber olsun die ama ben kararımdan dönmedim. Gel gelelim benm bu kararı almam pek etkili olmadı çünkü benm eşyalarımı kullaıyo benm salçamı, baklagillerimi kullanıp yemek yapıyo. Çıldırıyorum. Kendi buraya hiç bi eşya getirmedi, benm herşeym var. Rahatlıkla kullanıyo. Aslında ilk günler biraz yüz verdm. Ye iç al diye ama artık rahatsızm. Bu kız üstelik tüp parasını bile vermedi. Geldi geleli sadece beyaz peynir aldı ve tost yapıp yiyor ama ben sonuçta yemek falan yapcam haftayadan itibaren düzenli yemekler yapcam ve bu kişi işten tam çıktığında evde olduğunda benm yemeğim hazır olmuş olcak. O da tabi sofraya oturmak istiycek ama ben istemiyorum. Herkes kendi erzağını kullansın cnm ayy nolur yardım edin :bbo:

ben öylelerine nıyeyse yüzsüz diyorum.bence tavrınızı hemen koyun kendi kendinize sinir olacağınıza o sinir olsun.ama bir evdede ayrı olmak biraz saçma geliyo bana zaten sizin aldıklarınızı kullanıyo ozaman yarı yarıya parasını ödeyeceksiniz en mantıklısı bu bence yoksa önüne gecemessiniz bunların

katılıyorum arkadaşa siz yapıyorsanız alışverişi fişini getirin yarı yarıya ödeyelim bundan sonra diyebilirsiniz. öbür şekilde pek uyamadık verdiğimiz karara derseniz.

ev arkadasınız ortak kullanım ıse hersey bırlıkde yapın alısverısı tuketıcegını gıdalarda ortak olsun yarı yarıya odemenız daha ıyı olur..

hımmm Allah kolaylık versin

bir kaç gün eve birşey almayın dışardan yiyin için

bakalım hanımefendi o zaman ne yapacak

ya anlaşamıyoruz almak istediği şeyler bayağı ucuz. Bense rahat rahat herşeyin iyisini almaya özen gösterirm. Birde bu kişiyle ortak olmamamın nedeni kendisi işten geç çıkıyo ve ben onu bekleyene kadar açlıktan ölürüm. O tam çıkıp eve geldiği sıra benm yemeğim hazır oluyo (maalesef) ve bende bu yüzden ortaklık istemyom çünkü herzaman ben yapmak durumunda kalıcam yemeği. En iyisi herşeyin ayrı olması ama anlayana...

her ay ortaya belli bi para konsun.onunlar beraber erzak alışverişi yapın.
mesela 30 lira sen 30 lira o versin.
canım belki bu arkadaş fakirdir.ne bileyim ya öyle düşünsen.
biliyorum sende zor geçiniyorsundur ama yiyecek söz konusu oldu mu ben duygusallaşırım :sinifsinif:

çok zor şansın varsa arkadasını değiştir.
yoksa bir süre aparta yeme.
yemek yapacasan 1 tabaklık yap.koy tabağına ye bitir.
o da isterse sorarsa var mı diye. alışveriş için ortak değiliz diye tek kişilik yaptım dersin.
kocaman bir sosya gider listesi yaz oda ihtiyaçları ile ilgili. aldığın şeylerin fişini alt alta iğnele... ki iyice görsün.

zor bir durum arkadasım inşallah çözümlersiniz.

Son düzenleme:
benim arkadaşımın ev arkadaşı da aynı türden.kız delirecek ama artık o her şeyi ayırdı.siz de öyle yapın.çok yüzsüz tamamen adam kullanma bu.açıkça konuşun rahatsızlığınızı dile getirin.beleş yaşamak istiyorsa mor çatıya sığınsın.

konuşmadan cözemezsiniz bence
birde kızda kötü niyet varsa kullandıkca kullanır

2000 yılından itibaren ev arkadaşlarıyla yaşadım ve hiçbirisiyle sorun yaşamadım nedeni çok basit her şeyi açık açık konuştum söyledim hiçbir şeyimiz de ayrı değildi. Kalitesiz bir şey aldığında alma ben kullanamıyorum paran yoksa ben alırım dedim ama bir dahakine iyisinden aldı. Her şeyi açık açık söyleyeceksin yoksa hiç batmayacak şeyler bile batar sana.

ınsan kendi aile bireyleriyle bile yeri geliyor geçinemiyor. Heleki karakterine tamamen yabancı, huyunu suyunu bilmediğin insanlarla çokk daha zor canım Allah yardımcın olsun :1no2:
Benim de başımda vardı bi tane. Eve ekmek bile almazdı. Sürekli aynı bahaneler: "babam paramı daha yatırmamış, sen al yatırınca veririm". Ben alırdım pişirirdim hanımefendi oturur yerdi 1 ay geçtii, 3 ay geçti aynı.. Üstelik sesini çıkarmayınca daha çok tepene biniyor böyleleri. Daha sonra benden kontör istemeler, para istemeler, giysilerini istemeler cabası...

Yani canım açık açık konuş. "Benim de param ortada bu şekilde üstesinden gelemiyorum, ya bir ucundan tut, yada güle gülee"

Böylelerini de hiç anlamam. Nasıl bu kadar yüzsüz olabilir bi insan ya!
Umarım bir an önce kurtulursun

bence açık açık konuş...yoksa daha çok yüzsüzleşir...Allah kolaylık versin valla ne diyim

benim de oldu herşeyin en ucuzunu almak isteyen ev arkadaşım. çok sinir oluyordum. kıyafetine eşyalarına bi sürü para döker gider en kalitesiz yiyecekler alırdı. konuştuğumda ise tasarruf edelim derdi.
ay yemeğin tasarrufu mu olur?! çok aç kaldım onun yüzünden çoooookkkk.

Çok fazla ev arkadaşı olmuş biri olarak şunu söyleyebilirim ki bütçenizi ayırmak asla çözüm değil. Aynı ev içerisinde yaşıyorsunuz. Aynı çatı olunca ortak bütçe oluşturmadan mümkün değil bunun altından kalkamazsınız. Ben fazla verdim o vermedi, onun peyniri benim salçam ohoo bunun kesinlikle içinden çıkılmaz, altından kalkılmaz. Koyun ortaya bi para kim eve erken geldiyse ekmek alsın mesela yoğurt alsın eksikleri alsın. Faturaları onunla ödeyin. Birbirinizin gözünün içine bakmayın o mu fazla verdi ben mi... Bitince tekrar koyun bunun başka yolu yok

İşte tüm bunların olabileceğini düşündüğüm, ve arkadaşlarımdsn duyduğum için üniv. başaldığından evlenene kadar 10 yıl yanlız yaşadım. Kimsenin ağız kokusunu, kaprisini çekmedm....

ben ünv.döneminde hiç böyle şeyler yaşamadım, markete gidip toplu alışveriş yapılır bir kişi öder ,eve gelince kişi sayısına bölünür herkes kendi payını kuruşu kuruşuna öderdi.Faturalarda aynı şekilde.Arada çıkan ekmekti,simitti öyle şeylerde de laf edilmiyor zaten,herkes küçük birşeyler alabiliyor,sen ödedin ben ödedim yapılmaz onda.Kişilikli insanlarla eve çıkınca herkes sorumluluğunu bilince çok keyifli ev arkadaşlığı,kendi kendinizi yemeyin,oturup konuşun,düzelmiyorsa ayırın herşeyi,yapamam böyle diyin.Rahat rahat sizin eşyalarınızı kullanması ayıp,alım gücü yoksa arkadaşım bu ay sıkışığım seninkilerden kullanıyorum falan diyebilir ;ama birşey demeyip seninde yumuşak yüzünü fırsatçılığa çeviriyorsa orda dur demen lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…